چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
خیمه ها آتش نگیرد
با توجه به آن که ایام عزاداری سالار شهیدان در فصل سرد سال برگزار میشود، وسایل گرمازایی چون بخارینفتی، گازی و برقی برای گرمکردن محافلی چون تکایا، هیاتها، حسینیهها و مساجد مورد نیاز است.
این وسایل حرارتی اگر با رعایت نکات ایمنی استفاده شوند، خطرات آتشسوزی را به حداقل میرسانند. اما نکته قابل توجه آن است که متاسفانه برخی هیاتهایی که مکان مناسب برای اجرای مراسم خود ندارند، در اماکن نهچندان ایمن درانتهای برخی کوچههای تنگ و باریک بدون رعایت نکات ایمنی اقدام به برپایی چادرهایی به شکل موقت میکنند. این چادرها اگر غیراصولی برپا شوند، نسبت به آب باران نفوذپذیر باشند، در جهت وزش باد احداث شوند یا اتصالات برقی یا وسایل گرمازای آن طبق اصول استاندارد در نظر گرفته نشود، میتواند جان دهها یا صدها عزادار حسینی را به خطر اندازد. بنابراین متصدیان تکایا، حسینیهها و مساجد برای ایمنی هرچهبیشتر عزاداران باید این نکات را مورد توجه قرار دهند.
۱) چادرهای عزاداری باید در اماکنی استقرار یابد که حداقل یکی از درهای اصلی ورودی یا خروجی آن به طور مستقیم بهیک راه قابل دسترس و همگانی باز شود تا در صورت بروز خطرات احتمالی، راه رسیدن وسایل و امکانات آتشنشانی یا اورژانس هموار باشد.
۲) اماکن پرتراکمی چون مساجد و حسینیهها باید حداقل ۲ راه را برای خروج اضطراری از ساختمان تعیین کنند. تمامی راههای خروجی باید باز و ظرفیت کافی برای خروج عزاداران را داشته باشد.
۳) جنس چادرهای عزاداری باید غیرقابل نفوذ در برابر آب باران و سرما باشد. متاسفانه برخی افراد برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل چادرها اقدام به آغشتهکردن سطح چادرها به مواد و مایعات قابل اشتعال میکنند. این کار میتواند خطر بروز آتشسوزی را چند برابر افزایش دهد.
۴) تیرکها باید به تناسب وزن چادر مقاوم باشند و طبق اصول استاندارد در بستر محکمی ثابت شوند.
۵) چادرها باید در خلاف جهت وزش باد برپا شوند تا از چرخش باد در داخل چادر جلوگیری شود.
۶) در چادرهای عزاداری نباید از بخاری بدون دودکش، هیزم و شعله آتش بدون حفاظ استفاده شود. در صورت استفاده از بخاریهای دودکشدار، دودکش را از میان سقف برزنتی چادر که قابلیت اشتعال زیادی دارد، عبور ندهید.
۷) وسایل گرمازا را حداقل یک متر از وسایلی چون فرش، پشتی و پرده فاصله دهید و از قراردادن آنها در معرض کوران هوا و جریان باد اجتناب کنید. سعی کنید این وسایل را در جای خود ثابت کنید تا بر اثر ازدحام جمعیت و ضربه واژگون نشوند.
۸) برای روشنکردن وسایل گازسوز ابتدا کبریت را روشن و سپس شیر گاز را باز کنید. هنگام پرکردن منبع سوخت بخاری نفتی از خاموشبودن آن مطمئن شوید. برای استفاده از بخاری برقی، اتصالات آن را با دقت کنترل و از استانداردبودن آن اطمینان حاصل کنید. شعله بخاری باید آبی بسوزد. در طول مراسم از روشن بودن بخاریهای گازی مطمئن شوید تا نشت گاز دردسرساز نشود.
۹) از طبخ غذا در نزدیکی چادر خودداری کنید و اگر برای پخت و پز از هیزم استفاده میکنید، برای اطفای آتشسوزی احتمالی آب کافی در اختیار داشته باشید.
۱۰) از فیوزهای استاندارد استفاده کنید. از یک پریز برق انشعابات مختلف نگیرید و از نصب لامپهای پرفشار بدونحباب و حفاظ اجتناب کنید.
۱۱) سیم و اتصالات برقی را در نزدیکی وسایل گرمازا و زیر قالی و موکت یا روی میخ یا در نواحی پررفت و آمد قرارندهید.
۱۲) در مساجد، حسینیهها، هیاتها و تکایا از کپسول اطفای حریق به تعداد کافی استفاده کنید و طریقه استفاده از آن را بیاموزید. بهتر آن است که در مساجد از سیستم هشداردهنده حریق استفاده شود.
۱۳) در صورت آتشسوزی، خونسردی خود را حفظ کنید. شیر بخاری یا گاز را بسرعت خاموش کنید، فیوز برق را قطع کنید، آتش در وسعت کم را با کپسول خاموش و اگر گسترش یافت آتشنشانی ـ ۱۲۵ ـ را مطلع کنید و بسرعت عزاداران را از محل خطر دور سازید.
● طریقه استفاده از کپسول خاموشکننده آتش
در فضای روباز پشت به باد و در فضای بسته جلوی در ورودی یا خروجی بایستید. حداقل ۲ متر از آتش فاصله بگیرید و کپسول را به صورت سرپا و ایستاده در مقابل خود قرار دهید. ضامن دستگیره را از محل خود خارج کنید. سر پاشنده شلنگ کپسول را در دست گرفته و به طرف آتش نشانهگیری نمایید و با فشار اهرم محتویات خاموشکننده را روی بن آتش بریزید. به صورت جاروبکردن آتش را خاموش کنید.
● نکات مورد توجه
ـ اکثر کپسولها در صورت استفاده هر چند به مقدار کم، برای بار دوم قابل استفاده نیستند، پس برای شارژ مجدد اقدام کنید.
ـ کپسول خاموشکننده را در ارتفاع ۵/۱ متری از سطح زمین نصب کنید تا قابل دسترس باشد. کپسول را در جای خود محکم کنید تا بر اثر ازدحام جمعیت یا ضربه سقوط نکند.
ـ خاموشکننده باید در نزدیکی در ورودی و خروجی نصب گردد.
ـ از قراردادن کپسول در مقابل تابش نور مستقیم خورشید یا برف و باران خودداری کنید.
ـ برای اطمینان از عملکرد خاموشکننده به تاریخ شارژ روی بدنه کپسول توجه کنید.
ـ کپسولهای خاموشکننده آتش حاوی مواد مختلف و کاربری متفاوتی هستند. برای انتخاب مناسبترین نوع آن از نزدیکترین ایستگاه آتشنشانی راهنمایی بگیرید.
ـ در صورت استفاده از کپسول حاوی CO۲ مراقب باشید که اعضای بدنتان با سر پاشنده کپسول تماس نگیرد. این قسمت به دلیل سرمای زیاد ایجادشده توسط گاز CO۲ ممکن است باعث سرمازدگی و سوختگی عضو شود. از سوی دیگر این گاز هنگام خروج از کپسول صدای زیادی ایجاد کرده و احتمال دارد استرس زا باشد. نترسید و به کار خود ادامه دهید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست