جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
کاشت بن سای، یک وجب خاک هم نمی خواهد!
شیوه کاشت گروهی بنسای
از نظر برخی افراد، سادگی تمام چیزی است که یک بنسای به آن نیاز دارد. برای برخی دیگر، یک بنسای زیبا و چشمگیر، باید پیچیدگیهایی در شکل و فرم کاشت داشته باشد. یک بنسای ساده که در ظرفی با شکل و سایز متناسب با آن کاشته شده است، میتواند زیبا و نفیس باشد. انواع کاشت بنسای از قبیل کاشت صخرهای و گروهی، پیچیدگیهای بیشتری دارد، اما در کل باید اصول کاشت بنسای را در این شیوهها نیز رعایت کرد و نتیجه کار باید طبیعی به نظر برسد. در ادامه شیوههای متداول کاشت بنسای را بیشتر توضیح دادهایم:
کاشت صخرهای
ایده کاشت بنسای داخل یا بر روی صخره از خود طبیعت الهام گرفته شده است. در کاشت صخرهای، درختچه بنسای را میتوانید داخل یا روی صخره بکارید یا آن را تنها روی صخره قرار دهید، در حالیکه ریشه آن داخل خاک قرار گیرد. صخرهای که برای کاشت بنسای استفاده میشود، باید تا حد زیادی سخت باشد. اگر صخره نرم باشد، در طولانی مدت با قرار گرفتن در مجاورت عناصر موجود در فضا فاسد میشود. همچنین صخرهای که برای کاشت استفاده میشود باید حفره و شکافهایی داشته باشد تا ریشه بنسای بتواند بهراحتی در دل صخره رسوخ و رشد کند.
صخرههای زین شکل (شبیه زین اسب) با حفرهها و شکافهایی که در آنها موجود است، نمونههای مناسبی برای کاشت صخرهای بنسای به شمار می آید. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، سیستم آبرسانی و مجاری عبور آب است که باید به شکل مناسبی تعبیه شود، زیرا گیاه و ریشه آن زمانی بهخوبی رشد میکنند که آب به میزان کافی به تمام قسمتهای صخره وارد شود و اگر آب پس از آبیاری بلافاصله از راهی خارج شود، نمیتواند رطوبت کافی به ریشه گیاه برساند و به رشد گیاه کمک کند. درختچههای کوچک با برگهای ریز، انواع مناسبی برای کاشتهای صخرهای هستند.
کاشت گروهی
کاشت گروهی بنسای، ایده زیبایی برای ایجاد جلوهای جنگل مانند به درختچههای کوچک و زیباست. برای این نوع کاشت باید از ظرفی کمعمق و عریض استفاده کنید. درختچههایی که در این نوع کاشت استفاده میشوند، باید کنار هم قرار گیرند. بهتر است از یک نوع درختچه، اما با ارتفاعهای متنوع استفاده کنید. تعداد درختچههایی که در کاشت گروهی بنسای کنار هم قرار میگیرند باید فرد باشد، نه به این دلیل که ژاپنیها اعداد زوج را نمیپسندند بلکه به این دلیل که در جلوه نهایی با تعداد فرد، هماهنگی و تناسب بیشتری بهوجود میآید.
برای شروع:
همیشه با کاشت بزرگترین درخت شروع کنید. این نقطه کانونی معمولا در مرکز ظرف کمی متمایل به چپ یا راست قرار میگیرد.
درختچههای دیگر را به ترتیب اندازه از بزرگ به کوچک، برای تکمیل جلوه یکدیگر به این گروه اضافه کنید.
در حین کار مدام از چگونگی جلوه درختچهها مطمئن شوید. نه فقط از مقابل، بلکه از پشت و کنار نیز جلوه کار را بررسی کنید تا از چگونگی هماهنگی و زیبایی کار مطمئن شوید.
تا زمانیکه جای نهایی هر یک از درختچهها تعیین نشده است به کاشت آن اقدام نکنید.
پس از اتمام کاشت، شاخههای میانی و جانبی درختچههایی که در هم فرو رفتهاند به جز شاخههای رو به بیرون و طرفین ظرف را مرتب هرس کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست