چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تانتونی | طرز تهیه تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )


مواد لازم تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )

نیم کیلو گوشت گوسفند یا سینه مرغ
دو عدد پیاز متوسط
گوجه فرنگی سه عدد
نمک و فلفل
فلفل قرمز پولکی و سماق
روغن سرخ کردنی
پودر آویشن یک ق چ
ابگوشت یا عصاره مرغ یا قلم
در صورت تمایل سبزیجات خرد شده نگینی و دلخواه


تانتونی | طرز تهیه تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )

 

طرز تهیه تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )


گوشت یا مرغ  را به صورت نگینی ریز خورد کرده و در تابه ای بریزید و کمی تفت دهید و سپس کمی روغن و پیاز نگینی خرد شده اضافه کنید .سپس روی آن قارچ و فلفل دلمه ای و کرفس خرد شده را اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید. در انتها گوجه فرنگی و رب را اضافه کرده تفت دهید . اکنون نمک و فلفل و آویشن را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن اجازه دهید با حرارت ملایم و بخار خود گوشت بپزد . اکنون حرارت را خاموش کنید. پس از خنک شدن  3 الی 4 ق غ از مواد را وسط لواش ها ریخته و در صورت تمایل با جعفری و کاهو خرد شده و سماق و پیاز حلقه شده داخل لواش را بپیچید.

نکته 

اگر مواد را داغ روی نان بریزید نان پاره میشود .تانتونی را می توان یکی از غذاهای هم خانواده Dürüm به حساب آورد . ترکیب گوشت ، گوجه، فلفل، و مقادیر زیادی ادویه که در نان ذرت نازکی پیچیده شده اند. معمولاً دو نوع تانتونی عرضه می شود، تند و معمولی. البته اهالی مرسین (شهر زادگاه تانتوننی) معتقدند تنها تانتونی های واقعی آن هایی هستند که لب ها و زبانتان را بسوزانند.


تانتونی | طرز تهیه تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )

نکات تکمیلی در مورد تانتونی

تانتونی جزو غذای ملل - ترکی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15 دقیقه میباشد .
تانتونی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

تانتونی ، طرز تهیه تانتونی tantuni گوشت ( ترکیه )