یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
مجله ویستا

خوراک عدس | خوراک تند عدس و تخم مرغ


خوراک تند عدس و تخم مرغ
 
مواد لازم
 یک پیمانه دال عدس
 یک پیمانه لپه
 نیم پیمانه عدس
 دو تا سه عدد پیازچه یا پیاز کوچک آبدار
 دو حبه سیر
 یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
 دو پیمانه آب مرغ یا آب سبزیجات یا آب تنها
 چهار عدد تخم مرغ (برای هر ظرف یک عدد)
یک پیمانه یا دسته گشنیز یا جعفری خردشده یا هر سبزی که دوست دارید
 دو قاشق غذاخوری ادویه گِرَم ماسالا (شامل هل سبز، برگ بو، جوز هندی، میخک، زیره، فلفل قرمز، گشنیز و بادیان ختایی)
 

خوراک عدس | خوراک تند عدس و تخم مرغ
 
روش تهیه خوراک عدس:
 
لپه و عدس (پاک و شسته شده) باید در دو ظرف جدا با کمی آب نیم پز شوند. هر کدام زمان متفاوتی دارند و باید تا وقتی هنوز نیمه پزند، برداشته شوند. دال عدس زودتر آماده می شود و چون احتمال دارد له شود، باید شسته و کنار گذاشته شود تا بعدا با پیازداغ آن را بپزیم.
 
 پیازچه یا پیاز و سیر را در روغن زیتون تفت می دهیم. وقتی طلایی شدند، دال عدس خام را اضافه می کنیم و کمی که تفت خورد، عدس و لپه نیم پز را که خوب آبکشی شده اند، همراه پیازداغ، بو می دهیم و ادویه گرم ماسالا را (هر بخشی از آن را که دوست دارید) اضافه می کنیم.
 اگر تمایل دارید، حالا می توانید شیرنارگیل را هم بریزید.
 
 وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند و بوی ادویه برخاست، آب مرغ یا سبزیجات را اضافه می کنیم. وقتی جوش آمد، در قابلمه یا ماهیتابه را می بندیم تا زمانی حدود 21 دقیقه که مواد کاملا بپزد. در آخرین لحظه که خوراک کمی آبدار است، بعد از خاموش کردن شعله، کمی گشنیز یا جعفری تازه ساطوری را روی آن می ریزیم.
 
 فر باید روی 181 درجه سانتیگراد از قبل گرم شده باشد. داخل ظرف های کوچک و قشنگ مخصوص فر را با کمی روغن، چرب می کنیم.
 
 حدود یک فنجان از مواد آماده را در ظرف های مخصوص می ریزیم. وسط مواد را کمی گود می کنیم و در این گودی یک تخم مرغ را می شکنیم. روی تخم مرغ کمی نمک می زنیم و ظرف ها را حدود 15 تا 21 دقیقه در فر می گذاریم.
 
 تخم مرغ ها باید کاملا ببندند و یک نقاشی زیبا و جذاب را جلوی چشم مان شکل بدهند. وقتی آماده شدند، رویشان از سبزی تازه باقی مانده و کمی تخم گشنیز خردشده، می ریزیم و همان موقع سرو می کنیم.
خوراک عدس ، خوراک تند عدس و تخم مرغ