سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

بیماری آشالازی | علت و نشانه های بیماری آشالازی + راه درمان


علل ، علائم و راه درمان بیماری آشالازی

بیماری آشالازی، شاید نامش کمی عجیب باشد ولی اگر علائم و نشانه هایش را بدانید متوجه خواهید شد که آنقدرها هم جدید و ناشناخته نیست. علل این بیماری بارها برای شما و اطرافیانتان رخ داده است.

اختلال حرکتی عضله مری که در اصطلاح پزشکی به آن آشالازی می گویند. در واقع آشالازی نوعی بیماری گوارشی است که مبتلایان به آن دچار اختلالات حرکتی مری هستند و به علت اختلال در بازشدن دریچه بین مری و معده آنان دچار کم اشتهایی می شوند و در نتیجه وزن کم می کنند؛ هر چند عملکرد این دریچه را می توان با آندوسکوپی یا جراحی اصلاح کرد، اما اختلال در بلع هم می تواند نشانه ای از آشالازی باشد.

نشانه ها و علائم بیماری آشالازی

گیر کردن آب و غذا در گلو را جدی بگیرید
بد نیست بدانید در فرد مبتلا به آشالازی قسمت عصبی داخل بافت مری صدمه می بیند و مهم ترین مساله ای که ایجاد می شود افزایش فشار قسمت انتهای مری است. به این ترتیب غذا نمی تواند از مری وارد معده شود و وقتی غذا نتواند از مری وارد معده شود اغلب غذا گیر می کند که به این حالت دیسفاژی گویند.

 در عین حال در صورتی که فرد استرس، اضطراب و مشکلات روحی داشته باشد دیسفاژی بیشتر خواهد شد. گاهی اوقات علاوه بر غذاهای جامد حتی مایعات مانند آب هم در گلو گیر می کند. البته در برخی مواقع هم گیر کردن مواد غذایی به دلیل ضایعات مکانیکی مری مثل سرطان مری است که در نتیجه آن مری تنگ شده و اختلال در بلع اتفاق می افتد.

 


بیماری آشالازی | علت و نشانه های بیماری آشالازی + راه درمان

همه چیز درباره بیماری آشالازی و گیر کردن غذا در گلو

آشالازی نوعی بیماری گوارشی است که مبتلایان دچار اختلالات حرکتی مری هستند

  مشکل، سرطان مری نیست
یکی از نکات بسیار مهمی که بعضی ها نادیده می گیرند این است که در بیماران مبتلا به آشالازی از ابتدا ممکن است هم آب و هم غذا از مری رد نشود و به اصطلاح در گلو گیر کند، اما در افرادی که سرطان مری دارند از ابتدا غذا رد نمی شود.

از بوی بد دهان تا اشتباهات تشخیصی
یادتان باشد بسیاری از افراد مبتلا به آشالاژی از بوی بد دهان شکایت دارند. آیا می دانید چرا این اتفاق می افتد؟ در پاسخ باید گفت گیر کردن غذا باعث بوی بد و شدید دهان می شود. همچنین بیمارانی که آشالازی دارند ممکن است درد سینه پیدا کنند. حتی آشالازی ممکن است باعث برگشت غذای خورده شود و آبسه ریه را به وجود آورد.

 در این میان گاهی اوقات آشالازی با رفلاکس اشتباه گرفته می شود. روش تشخیص آشالازی، گرفتن شرح حال و گرفتن عکس مری است. البته قبل از تشخیص آشالازی دکتر باید مطمئن شود فرد دچار ضایعه سرطان نیست و آندوسکوپی بیمار سالم است.

راه درمان همه چیز درباره بیماری آشالازی

به طور کلی دو روش برای درمان آشالازی وجود دارد؛ در روش اول از طریق آندوسکوپی بالن را در قسمت دریچه تحتانی مری می گذارند و بالن راه دریچه را باز می کند و راه دیگر عمل جراحی است. این در حالی است که افراد مسن به آندوسکوپی بهتر پاسخ می دهند و برای افراد جوان تر معمولا عمل جراحی توصیه می شود.

بیماری آشالازی ، علت و نشانه های بیماری آشالازی + راه درمان