جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا

خط قرمز نکات تغذیه ای در روزهای عید


نکات تغذیه ای دید و بازدید عید نوروز

برای داشتن جسمی سالم باید نکات تغذیه ای را در ایام مختلف به خصوص ایام پر دید و بازدید عید نوروز به خوبی رعایت کنیم. بدانیم که چقدر آجیل و شیرینی باید مصرف کنیم و برای جلوگیری از چاقی در عید چگونه برنامه های غذایی خود را تنظیم کنیم.

نکات تغذیه ای و میزان مصرف آجیل در روزهای عید

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت:در مصرف آجیل زیاده روی نکنید. انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند،بطوری که هر 100 گرم آنها حاوی 500 تا 600 کالری است.

از انواع آجیل های بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید زیرا آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کنند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد:انواع شیرینی های ساده و در اندازه کوچک برای پذیرایی میهمانان خود تهیه کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند همچنین برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی نکنید.

وی در ادامه گفت:به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دید و بازدیدها به جای شیرینی های خامه ای و شکلاتی - که حاوی مقدار زیادی کالری هستند- از انواع خشک و ساده شیرینی ها در اندازه کوچک استفاده کنید.


خط قرمز نکات تغذیه ای در روزهای عید

نکات تغذیه ای و جلوگیری از چاقی در عید

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود:به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدید های نوروزی بهتر است از میوه استفاده شود. میوه ها علاوه بر ویتامین ها و املاح معدنی - که برای حفظ سلامت بدن لازم هستند- حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ازجمله دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها شناخته شده است.

وی افزود:مصرف زیاد میوه هم موجب اضافه وزن و چاقی می شود. روزانه 2 تا 4 واحد از گروه میوه ها می توان استفاده کرد و هر واحد میوه معادل یک عدد میوه با اندازه متوسط است.

 اگر در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارید، هر بار از یکی از انواع شیرینی، شکلات، آجیل و یا میوه استفاده کنید که با اضافه دریافت انرژی دچار اضافه وزن و چاقی نشوید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه برای صرف چای، به جای قند و شکلات از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید، تاکید کرد:مصرف مواد قندی و شیرین مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز و سوهان را محدود کنید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد:در میهمانی های نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید،گفت:روزانه 5 بار در روز (400 گرم) سبزی و میوه مصرف کنید به دلیل این که مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر ، جذب چربی ها و مواد قندی را کاهش می دهد و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می کند.

مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوه های صنعتی را که حاوی قند زیادی هستند را به حداقل برسانید و به جای آن ها از آب ساده و یا دوغ های کم نمک و بدون گاز استفاده کنید.
برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای بخار پز، آب پز و تنوری استفاده کنید.

خط قرمز نکات تغذیه ای در روزهای عید