یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
کودک | کودک خود را با این روش خودساخته و محکم تربیت کنید
برای تربیت کودک موفق اجازه دهید غمگین شود
تربیت کودک برای روبرویی با مشکلاترفتار مناسب با کودک وقتی در کاری سعی کافی نکرده است بهترین برخورد با کودک وقتی تلاش می کند اما همچنان شکست می خورد
گاهی با شکست کودکمان روبرو می شویم اما نمی دانیم چگونه باید با او صحبت کنیم تا بتواند با این شرایط کنار بیاید. ناراحتی او را در مسائلی گوناگون شاهد هستیم ولی اگاهی از برخورد صحیح در آن وضعیت را نداریم تا اصولی آرامش کنیم.
ما همیشه نمی توانیم از فرزندمان در مقابل پستی و بلندی های زندگی محافظت کنیم. او بزرگ می شود و به ناچار وارد دنیای پر درد و رنج آدم بزرگ ها می شود. جایی که زندگی زخم هایی بر او وارد می کند و گاهی اوقات قلبش را می شکند. شاهد این لحظات بودن برای ما پدر و مادرها سخت است اما بخشی از زندگی است.
حمایت دائمی در فضای مصنوعی که ما برای فرزندانمان ایجاد می کنیم باعث می شود تا کودکان تجربه های خطرناکی در زندگی نداشته باشند. کودکان بین 5تا8 سالگی آماده اند تا با چالش های جدیدی روبه رو شوند. باید به آنها فرصت تجربه های جدید داد هر چند که در این تجربه ها شکست بخورند.
حمایت دائمی در فضای مصنوعی که ما برای فرزندانمان ایجاد می کنیم باعث می شود تا کودکان تجربه های خطرناکی در زندگی نداشته باشند. کودکان بین 5تا8 سالگی آماده اند تا با چالش های جدیدی روبه رو شوند. باید به آنها فرصت تجربه های جدید داد هر چند که در این تجربه ها شکست بخورند.
اخلاق کودک شما در اینکه او چگونه با ناامیدی هایش کنار می آید بسیار اهمیت دارد. با این وجود راهکارهایی وجود دارد که به کودکتان کمک می کند تا او با موقعیت های ناگزیر نه چندان خوش آیند زندگی اش بهتر کناربیاید. این راهکارها مناسب کودکان مدرسه ای است یعنی سن و سالی که ممکن است ناامیدی را در زندگی شان تجربه کنند.
رفتارهای مناسب با کودک در شرایط سخت و ناراحت کننده برای اوبهتر است بدانیم که در شرایط خاص و ناراحت کننده چطور باکودکمان صحبت کنیم تا تاثیرات مثبت و سازنده ای در شخصیت او داشته باشد به عنوان مثال :
رفتار مناسب با کودک وقتی زندگی آن روی دیگرش را نشان می دهدگاهی اوقات زندگی بر وفق مراد شما نیست. یک روز ممکن است نتوانید بلیط تئاتری که او دوست دارد را تهیه کنید یا اینکه روز تولدش که قرار بود در حیاط خانه بگیرید باران ببارد و برنامه ریزی هایتان خراب شود یا اینکه تیم ورزشی مورد علاقه اش می بازد. همه این ها احساسات کودک شما را به شدت خدشه دار می کند.مثلا اگر تیم ورزشی مورد علاقه کودکتان باخت بهتر است با جملاتی مانند "مهم ترین نقش تو طرفداری از تیم مورد علاقه ات است؛ چه در برد و چه در باخت؛ یا اینکه شکست باعث قوی تر شدن می شود" او را دلداری دهید. روان شناسان معتقدند که در مواقع شکست باید به فرزندانمان نشان بدهیم که از ناامیدی ها و اشتباهات می توان چیزهایی آموخت.
بچه ها می دانند که همیشه باید به بهترین شکل ممکن تلاش کنند. گاهی اوقات بدون اینکه تلاش کافی بکنند انتظار موفقیت دارند. همیشه این شانس را به کودکانتان بدهید تا شکست به دلیل تلاش کافی نکردن را تجربه کنند. بیشتر اوقات ما به آنها می گوییم "بگذار کمکت کنم" تحقیقات علمی نشان داده این راه حل به هیچ عنوان نتیجه بخش نیست.
بهتر است به فرزندتان اجازه تجربه کردن بدهید. بگذارید خودش دندان هایش را مسواک کند هرچند که درست نباشد یا اینکه تکالیف مدرسه اش را خودش انجام دهد هر چند که کامل نباشد. البته هر وقت کمک لازم داشت دریغ نکنید مثلا قبل از امتحانات به درس های او رسیدگی کنید یا هر از گاهی دندان هایش را نگاه کنید تا مبادا سوراخ شده باشد.
بهترین رفتار با کودک وقتی یک نفر فرزندتان را ناراحت می کند بهتر است به فرزندتان اجازه تجربه کردن بدهید. بگذارید خودش دندان هایش را مسواک کند هرچند که درست نباشد یا اینکه تکالیف مدرسه اش را خودش انجام دهد هر چند که کامل نباشد. البته هر وقت کمک لازم داشت دریغ نکنید مثلا قبل از امتحانات به درس های او رسیدگی کنید یا هر از گاهی دندان هایش را نگاه کنید تا مبادا سوراخ شده باشد.
گاهی اوقات ممکن است بهترین دوست فرزند شما با یک نفر دیگر دوست شود یا اینکه کودک شما متوجه شود خاله اش خواهرزاده تان را به باغ وحش برده است. فرزند شما با شنیدن این خبر بسیار ناراحت می شود. لازم نیست فورا با او شروع به صحبت بکنید. بهتر است به او اجازه دهید تا کاملا احساس ناراحتی کند. وقتی کودکی احساس ناراحتی می کند نباید به او بگویید:"تو بچه خوبی هستی و یک دوست دیگر پیدا می کنی" بلکه باید بگویید:"متوجه ام تا چه اندازه ناراحت هستی و کاملا درکت می کنم."
در حقیقت با تایید احساس های کودکتان شما می توانید موقعیت مکالمه را ایجاد کنید و حتی راه حل های خوبی پیدا کنید. بهتر است از او بپرسید "حالا می خواهی با احساسی که داری چه کار کنی؟" و اگر راه حلی به شما ارائه داد از او سوال کنید "واقعا این کاری است که می خواهی انجام دهی؟" اگر در تصمیم خود تردید داشت به او کمک کنید تا راه حل های بهتری پیدا کند.
بعضی وقت ها فرزند شما همه تلاش خود را می کند اما موفق نمی شود. مثلا آنقدر خوب تکالیفش را انجام می دهد که شاگر نمونه کلاس شود اما یک نفر دیگر را انتخاب می کنند آن موقع است با صورتی گریان به خانه می آید و شروع به شکایت می کند.
شما در این موقعیت باید به فرزندتان کمک کنید تا برای برنده خوشحال باشد تا به حال خود گریه کند. این کار به او کمک می کند تا بتواند بر ناامیدی اش با روشی مثبت غلبه کند.
برخورد مناسب با کودک وقتی از خود ناامید می شودشما در این موقعیت باید به فرزندتان کمک کنید تا برای برنده خوشحال باشد تا به حال خود گریه کند. این کار به او کمک می کند تا بتواند بر ناامیدی اش با روشی مثبت غلبه کند.
آدم بزرگ ها هم وقتی اشتباه می کنند خودشان را سرزنش می کنند چه برسد به بچه ها. در چنین مواقعی با مثال زدن به کودکانتان دلداری دهید. مثلا به او بگویید که شما هم یک روز ناهار را سوزاندید و یا یک قرار کاری مهم را فراموش کردید.
کودک ، کودک خود را با این روش خودساخته و محکم تربیت کنیدایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست