پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
عفونت معده در کودکان، اهمیت درمان
همه ما در اطرافمان مادرهایی را میشناسیم که تا فرزندشان دلدرد میگیرد فورا دست به کار میشوند و به او نبات داغ میدهند تا حال او را بهتر کنند و به نظرشان همه معده دردها به راحتی بهبود مییابند. اما این مادران نمیدانند که اگر کودکشان به عفونت معده مبتلا شده باشد باید بهموقع او را به دکتر ببرند تا به سرعت تحت مداوا قرار بگیرد. ما هم دست به کار شدیم و از دکتر فرزانه معتمد، متخصص کودکان و نوزادان و فوق تخصص گوارش و کبد، درباره راههای درمان و پیشگیری از این بیماری پرسیدیم.
دکتر معتمد درباره درمان عفونتهای معده میگوید: اگر کودک بیمار بدحال باشد باید بستری شود و درمان آنتیبیوتیکی تزریقی و همچنین سرمدرمانی وریدی برای او انجام شود. اما اگر کودک بدحال نباشد، میتوان از آنتیبیوتیکهای خوراکی و محلولهای ORS استفاده کرد. اخیرا موادی هم تحت عنوان پروبیوتیکها وارد بازار شدهاند که باعث میشوند دوره اسهال و شدت آن کمتر شود.
عفونتها بهطور کلی این خاصیت را دارند که میتوانند وارد خون شده و منتشر شوند و در بدن ایجاد سپتیسمی و باکتریمی کنند که البته عارضه نسبتا نادری است. بر همین اساس دکتر معتمد میگوید: همچنین این عفونتها ممکن است تشنجهای مقاوم به درمان ایجاد کنند که به نام سندروم ایکایری شناخته میشود و کشنده است. این بیماریتحت عنوان یک آنسفالوپاتی (اختلال عملکرد یا بیماری مغزی) قرار میگیرد. مهمتر از همه اینکه این عفونتها میتوانند اختلال در آب و الکترولیت بدن ایجاد کنند یا درواقع باعث از دست رفتن آب، سدیم، پتاسیم و کلر بدن شوند که مشابه بیماری وبا است. این اتفاقات گاهی اوقات ممکن است در عرض چند ساعت منجر به مرگ کودک شود.
این متخصص کودکان و نوزادان با اشاره به اینکه اخیرا موضوع واکسن روتا ویروس در جهان به میان آمده و به سرعت دارد فراگیر میشود میگوید: پیشبینی میشود این واکسن تا 2 سال دیگر به بازار ایران وارد شود. واکسن روتا ویروس میتواند جلوی بروز بسیاری از ویروسها، مرگ و میر کودک و از دست رفتن آب و الکتریت بدن را که ناشی از ویروسها است، بگیرد.
اگر کودک مبتلا به عفونت ناشی از ژیاردیا شده باشد آنتیبیوتیک مناسب به او داده میشود و مدت درمان آن 7 تا 10 روز طول میکشد. دوره درمان برای آمیب (نوعی عامل بیماریزا) 10 تا 14 روز است. برای درمان روتا آنتیبیوتیکی مانند نیتازوکساناید وجود دارد که طول درمان آن 5 تا 7 روز است. ما در حال حاضر این دارو را به اندازه کافی در دسترس نداریم و دوره این ویروس هم 3 تا 5 روزه است، بنابراین باید به گونهای برای درمان اقدام کنیم که دوره این ویروس تمام شود و ما در این فاصله بتوانیم آب و الکتریت بچه را جبران کنیم. اگر کودک شیر مادر میخورد باید به خوردن شیر مادر ادامه دهد و معمولا دوره بیماری حداکثر در مدت 5 تا 7 روز تمام میشود.
دکتر معتمد با بیان اینکه میتوان از عفونتهای معده پیشگیری کرد توضیح میدهد: میتوان با رعایت مسائل بهداشتی از بروز این بیماریها و ورود عوامل باکتریال و انگلیشان به بدن، از ایجاد عفونت پیشگیری کرد. همچنین چون تماس بچهها در مهد کودک با هم زیاد است، در فصلهایی که این اسهالها شیوع پیدا کرده، والدین باید بچه را در خانه نگه دارند و او را از تماس با جمع یا حضورشان در محیطهای بسته و شلوغ منع کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست