اسکن سه بعدی پزشکان را قادر می کند از این طریق بتوانند ناهنجاری ها و نواقص احتمالی را در جنین شناسایی و در صورت صلاحدید به درمان زودهنگام حتی قبل و یا بعد از تولد، اقدام کنند.
این روش اسکن جدید ابزاری برای خانواده ها به شمار می رود تا بتوانند چیزی فراتر از آنچه در سونوگرافی معمولی از جنین می بینند، مشاهده کنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده که تنها سونوگرافی برای مشاهده جنین کافی است اما زمانی که پزشک بخواهد در مورد اثبات وجود ناهنجاری در جنین اطمینان حاصل کند، استفاده از این روش جدید اسکن سه بعدی می تواند به راحتی مشکل گشا باشد. انجام ام آرآی هم هزینه بالایی دارد و دشوارتر از سونوگرافی است اما در مواقع لزوم توسط پزشک تجویز می شود.
محققان برزیلی از ام آرآی، برنامه های پیشرفته کامپیوتری و عینک واقعیت مجازی Oculus Rift برای خلق تصاویر مجازی استفاده کرده اند که می توان آنها را در واقعیت مجازی مشاهده کرد. این فناوری، تصاویری از جنین می گیرد که شفاف تر و واضح تر از تصاویر گرفته شده با سونوگرافی و ام آرآی سنتی است.
دانشمندان، این مدل های سه بعدی جنینی را با فناوری واقعیت مجازی ترکیب کرده اند که در نهایت ویژگی های آناتومی جنین را در داخل رحم به وضوح در اختیار پزشکان قرار می دهد و آنها قادر خواهند بود وضعیت جسمی و سلامت جنین را به درستی مطالعه کنند.
پژوهشگران به عنوان نمونه، با این اسکن سه بعدی، ویدئویی نیز از داخل بینی جنین تهیه کردند که سینوس ها تا گلوی او را به وضوح نشان می دهد. بنابراین آنها می توانند ساختارهای درونی جنین را به طور سه بعدی مشاهده کنند. این تصاویر و ویدئوها به تصمیم گیری های حیاتی پزشکان درباره سلامت و احتمال وجود ناهنجاری جنینی کمک می کند.
علاوه بر این، اسکن سه بعدی جدید به والدین این امکان را می دهد که روند رشد جنین را داخل رحم مشاهده کنند.