یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
مجله ویستا

رول کره ای | طرز تهیه رول کره ای


 مواد لازم برای رول کره ای


آرد قوی گندم، آرد سفید نان     250 گرم    
خمیر ترش (خارجی، پودر ریز)     یک دوم قاشق غذاخوری
شکر     2 قاشق غذاخوری    
نمک     دو سوم قاشق چایخوری    
شیر     150-160 میلی لیتر     دمای شیر نباید بیش از اندازه داغ باشد
تخم مرغ     نصف یک تخم مرغ همزده    
کره بدون نمک برای داخل خمیر     40 گرم    

مواد برای روی نان

  تخم مرغ     نصف یک تخم مرغ همزده    
  آب     نصف یک قاشق غذاخوری     برای مخلوط شدن با تخم مرغ جهت براق شدن روی نان

طرز تهیه رول کره ای

آرد، پودر خمیرترش (پودریز خارجی)، شکر، نمک را با یکدیگر مخلوط می کنیم.

تخم مرغ را بهم زده و سپس مقدار تعیین شده را با شیر ولرم در حدود 36-37 درجه مخلوط کرده به مواد خشک اضافه می کنیم.

 بر روی تخته خمیر را خوب ورز می دهیم تا یکدست شود.

 کره را هم اضافه کرده ورز می دهیم تا سطح خمیر تیزی و پستی و بلندی خود را از دست بدهد.

 خمیر را گرد کرده می گذاریم تا به اندازه یک و نیم تا دو برابر حجم اولیه ور بیاید. در صورت عجله در کاسه بزرگی آب با دمای 38 درجه می ریزیم و کاسه خمیر را در داخل این آب نیم گرم قرار می دهیم تا دمای خمیر در حدود 32 درجه شود. کاسه را با نایلون می پوشانیم. در این صورت ور آمدن خمیر در حدود 30 دقیقه طول می کشد.

 خمیر را با فرو کردن انگشت امتحان می کنیم که ور آمده باشد. در صورتیکه اثر جای انگشت با خمیر پر نشد مرحله اول ور آمدن به پایان رسیده است.

 خمیر را بر روی تخته آشپزخانه قرار داده کمی فشار می دهیم تا گاز آن خارج شود.


رول کره ای | طرز تهیه رول کره ای



 با کاردک نانوایی آن را به 12 قسمت تقسیم کرده آن را گرد می کنیم. روی آن را با دستمال نم دار پوشانده و 10 دقیقه به آن استراحت می دهیم.

 یک تکه خمیر را بر روی تخته آشپزخانه با کف دست شکل داده به صورتی که به شکل مخروط در بیاید.

 روی مخروط را وردنه می کشیم تا 15 سانتیمتر خمیر باز شود سپس از قسمت پهن شروع به لوله کردن خمیر می کنیم.

 سینی فر را چرب می کنیم یا کاغذ روغنی می اندازیم. خمیر شکل داده شده را بر روی سینی می چینیم و می گذاریم تا به اندازه دو برابر حجم قبلی ور بیاید. پس از ور آمدن بار دوم ور آمدن به پایان می رسد و خمیر آماده پختن است. روی خمیر را با برس تخم مرغ و آب می کشیم.

در فری که به دمای 180 درجه رسیده است به مدت 12 یا 13 دقیقه می پزیم.

 یک قاشق چایخوری آب را بر روی شکر ریخته وقتی رول سرد شده بر روی آن این محلول را با قاشق بصورت شیاری می ریزیم.

نکات تکمیلی در مورد رول کره ای

رول کره ای جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 0 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15 دقیقه میباشد .
رول کره ای را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

رول کره ای ، طرز تهیه رول کره ای