شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

اگر این علائم را دارید حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنید


چه زمانی باید به متخصص تغذیه مراجعه کنیم
متخصص تغذیه فردی است که از علم تغذیه آگاهی کامل دارد. او از دانش خود برای کمک به افراد در تصمیم گیری در مورد سبک زندگی و تغذیه شان استفاده می کند. کارشناس تغذیه با دادن اطلاعات و مشاوره درباره ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی، به ترویج تندرستی در جامعه می پردازد.
انسان برای بقای خود نیازمند غذا است. خوردن یکی از نیازهای ذاتی بشر می باشد. داشتن تغذیه مناسب به طول عمر و سلامت جسمی و روحی افراد کمک زیادی می کند. علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب یاری می کند. رژیم درمانی ، اصول علم تغذیه ، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب از موارد مهم در علم تغذیه می باشند. رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم در بیماری های مختلف را مشخص می کند. اصول علم تغذیه بررسی می کند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده انجام می گیرد تا جذب یا دفع شود. ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی ها را مشخص کرده و آنها را از نظر ارزش غذایی طبقه بندی می کند. رسیدن به یک برنامه غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی علم تغذیه دانست.
یک قرار ملاقات بسیار مهم وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید و آن قرار با یک متخصص تغذیه به صورت سالانه است. کاری را که چشم پزشک برای چشم های شما می کند، متخصص تغذیه برای سیستم گوارش و بدن شما انجام می دهد تا اطمینان یابید که از مواد غذایی سالمی استفاده می کنید. حالا چه به دنبال کاهش وزن و چه دنبال یک رژیم غذایی سالم باشید. هر کسی باید در تقویم سالانه اش روزی را به ملاقات با متخصص تغذیه اختصاص دهد، اما علائمی وجود دارد که با مشاهده آنها باید سریعا به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.

اگر این علائم را دارید حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنید
مراجعه به متخصص تغذیه از ضروریات زندگی استعلت های مراجعه به متخصص تغذیه :

1. فکر می کنید آلرژی دارید یا دچار عارضه عدم تحمل شده اید 

قبل از اینکه چند ماده غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. حقیقت این است که هر کسی می تواند خود را یک متخصص تغذیه بنامد، اما لقب R.D. تنها به کسانی داده می شود که از تجربه بین المللی برخوردار باشند. یک متخصصR.D. می تواند تشخیص دهد که علائم شما به دلیل آلرژی است یا صرفا نشانه عدم تحمل چیز دیگری است.

2. نامنظم هستید
به گفته بسیاری از پزشکان، هر فرد باید یک یا دو بار در روز اجابت مزاج کند. بنابراین، اگر یکی دو روز اخیر را بدون اجابت مزاج گذرانده اید، بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. اگر هنوز متقاعد نشده اید که به یک متخصص مراجعه کنید، بهتر است رژیم غذایی خود را بررسی کرده و تغییراتی در آن اعمال کنید.

3. وقتی لبنیات می خورید، معده تان در هم می پیچد

باد معده، نفخ و اسهال از مشکلات رایج گوارشی هستند که به مصرف انواع محصولات لبنی نسبت داده می شوند. ممکن است قادر به تحمل لاکتوز نباشید. شدت عارضه عدم تحمل لاکتوز به دوز مصرف محصولات لبنی بستگی دارد؛ یعنی اگر چند قاشق چای خوری بستنی بخورید، ممکن است دچار مشکل نشوید. اما اگر زیاده روی کنید، حالتان بد خواهد شد. متخصص تغذیه به شما کمک می کند که انتخاب های سالمی داشته باشید. همچنین به شما می گوید چه نوع و چه مقدار محصولات لبنی مصرف کنید.

4. تمام رژیم های لاغری را امتحان کرده اید...

... و هرگز به نتیجه دلخواه تان دست نیافته اید. یا پس از کاهش وزن سریعا دوباره اضافه وزن پیدا می کنید. مشکل هرچه باشد، یک متخصص تغذیه کمک خواهد کرد که از پس آن بربیایید. او به شما کمک می کند که با اعمال چند تغییر ساده در سبک زندگی خود نتیجه بگیرید، بدون آنکه به دنبال کردن یک رژیم غذایی خاص محتاج باشید. یک متخصص آموزش دیده به شما در یادگیری عادات و رفتارها کمک می کند و شما را با پشت پرده سوخت وساز مواد غذایی در بدن آشنا می سازد. بنابراین، می توانید با رعایت تعادل در انتخاب مواد غذایی دائما در مسیر تناسب اندام باشید.
 

اگر این علائم را دارید حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنید
متخصص تغذیه شما را در تغذیه سالم راهنمایی میکند
 
5. سوزش سر دل یا ریفلاکس معده دارید

یک متخصص تغذیه با وادار کردن شما به رعایت یک رژیم غذایی متعادل کمک می کند که از شدت علائم موجود بکاهید. سعی کنید سریعا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا مطمئن شوید مشکل از جای دیگری آب نمی خورد. به علاوه، نوع غذاهایی که می خورید نیز در این امر دخیل است. ریفلاکس معده هم از جمله مشکلاتی است که علائم را تشدید می کند.

6. متوجه تغییراتی جدی در سطح گرسنگی خود شده اید

اشتهای کم یا خیلی زیاد می تواند حاکی از یک مشکل جدی باشد. در این موارد، متخصص تغذیه با مشورت یک پزشک عمومی به معاینه شما خواهد پرداخت. در هر حال، مراجعه به متخصص تغذیه اولین قدمی است که باید در مسیر درمان بردارید.

7. مبتلا به کلسترول بالا تشخیص داده شده اید

با راهنمایی های یک متخصص تغذیه، پی می برید که باید از چه خوردنی هایی استفاده کنید تا سطح کلسترول خون تان را پایین بیاورید و دچار بیماری های قلبی و سکته نشوید. با این حال، حتی اگر کلسترول بالا ندارید، می توانید از راهنمایی های یک متخصص تغذیه برای حفظ سطح کلسترول خون تان استفاده کنید.
اگر این علائم را دارید حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنید