چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

عواملی که جلوی پولدار شدن شما را میگیرد


خط قرمز های پولدار شدن

برای بعضی افراد، چیزی لذت بخش تر از پول پس انداز کردن برای یک خانه سه خوابه با حیاط بزرگ نیست. بعضی دیگر هم رویای سفر به دور دنیا یا مرخصی یک ساله از کارشان را دارند. انتخاب اهداف مالی برای خود، رسیدن به آنها را برایتان آسانتر می کند.

استیو سیبولد، میلیونر خودساخته، می گوید، بر خلاف باور عموم، “همه به یک اندازه فرصت کسب ثروت دارند.” اما آیا پولدار شدن برای شما محتمل الوقوع است؟

9 دلیل که نمی گذارد شما هرگز پولدار شوید

برای این که بتوانید این موضوع را ارزیابی کنید، 9 خط قرمز برای تان گردآوری کرده ایم که باید حواس تان به آنها باشد. هرچند هیچ کسی نمی تواند آینده را پیشگویی کند، اما گزینه های زیر به احتمال خیلی زیاد روند ثروتمند شدن تان را کند خواهند کرد.


عواملی که جلوی پولدار شدن شما را میگیرد

راز و رمز پولدار شدن 

1. بیش از اندازه روی پس انداز کردن تمرکز دارید- و به اندازه ی کافی روی پول درآوردن تمرکز ندارید.

پس انداز کردن برای ساختن ثروت ضروری است، اما نباید به حدی روی پس انداز کردن تمرکز کنید که از کسب درآمد- آن چه که افراد ثروتمند رویش تمرکز دارند- غافل شوید.

سیبولد می نویسد، “آدم های زیادی هستند که به حدی صرف جویی می کنند و مقتصد هستند که فرصت های مهم را از دست می دهند.”

هیچ نیازی به ترک راهکارهای عملی پس انداز نیست. سیبولد توصیه می کند که، “اگر می خواهید مانند یک فرد ثروتمند بیندیشید، از نگرانی درباره ی تمام شدن پول تان دست بردارید و روی به دست آوردن پولِ بیش تر تمرکز کنید.”

برخی از کارشناسان می گویند، “موضوع این نیست که چه قدر پول درمی آورید، بلکه موضوع این است که چه قدر پول نگه می دارید، ” اما این گفته نباید بهانه ای باشد برای این که کسب درآمد را به طور کامل نادیده بگیرید. برای پس انداز پول، باید در وهله ی اول آن را به دست بیاورید. موضوع مشترک بین میلیونرها این است که آنها جریان های چندگانه برای کسب درآمد ایجاد می کنند و عادات هوشمندانه ای برای پس انداز کردن دارند.

2. سرمایه گذاری را شروع نکرده اید.

یکی از موثرترین شیوه ها برای کسب پول بیش تر در طول زمان، سرمایه گذاری است، و هر چه زودتر این کار را شروع کنید، بهتر است.

رامیت ستی در کتاب اش که پرفروش ترین کتاب نیویورک تایمز شناخته شد به نام ” ثروتمند شدن را به شما خواهم آموخت، ” می نویسد:“به طور میانگین، میلیونرها سالانه 20% از درآمد خانوارشان را سرمایه گذاری می کنند. ثروت آنها به وسیله ی میزان در آمدی که هر سال کسب می کنند سنجیده نمی شود بلکه به وسیله ی مبلغی که در طول زمان پس انداز و سرمایه گذاری کرده اند می توان ثروت آنها را ارزیابی کرد.”

هر چه پول بیش تری کنار بگذارید بهتر است، اما حتی اندکی پول نیز می تواند به لطف بهره ی مرکب شما را به موفقیت برساند. یک راه آسان برای این که سرمایه گذاری را تجربه کنید این است که پس انداز کردن برای بازنشستگی را با استفاده از حساب های پس اندازی که در آنها پول تان سرمایه گذاری می شود، شروع کنید.

3. شما با دستمزدی که به طور دائمی دریافت می کنید، راضی هستید.

آدم های معمولی ترجیح می دهند که طبق یک زمان بندی خاص – حقوق ثابت یا نرخ ساعتی- دستمزدشان را دریافت کنند، در حالی که آدم های پولدار ترجیح می دهند بر اساس حاصل کارشان کسب درآمد کنند و عموما به صورت خوداشتغالی کار می کنند.

سیبولد می نویسد، “موضوع این نیست که هیچ آدم موفقی در سطح جهانی وجود ندارد که هر روز صبح به موقع سر کار حاضر شود و آخر ماه دستمزدش را دریافت کند، اما برای اغلب آدم ها این کندترین مسیر و البته ایمن ترین روش به سمت شکوفایی است. آدم های بزرگ می دانند که خود-اشتغالی سریع ترین مسیر به سمت کسب ثروت است.”

در حالی که کلاس جهانی همچنان در حال به راه انداختن کسب وکار و ساختن فرصت ها است، سیبولد می گوید، “اغلب آدم ها با ماندن در شغلی که درآمدی متوسط دارد و رقم چک پرداختی اش به صورت سالانه افزایش می یابد، یک زندگی به لحاظ مالی متوسط را برای خودشان تقریبا تضمین می کنند.”

4. چیزهایی می خرید که قدرت مالی لازم را برای خریدن شان ندارید.

اگر پای تان را به اندازه ی گلیم تان دراز نکنید، هرگز ثروتمند نخواهیدشد.

حتی اگر پول بیش تری درمی آورید یا افزایش حقوق درست و حسابی داشته اید، آن را به عنوان دلیلی برای ارتقاءِ سبک زندگی تان نبینید.

گرنت گاردون، میلیونر خودساخته، در وب گاه اینترپرینر (Entrepreneur) می نویسد، “من تا زمانی که کسب وکار و سرمایه گذاری های ام چندین جریان مالی امن را در اختیار من نگذاشتند، ساعت یا ماشین لوکسی نخریدم. وقتی میلیونر شده بودم هنوز هم سوار تویوتا کمری می شدم. به خاطر اخلاق کاری تان زبانزد شوید نه به خاطر خرت و پرت هایی که می خرید.

5. شما به دنبال رویاهای شخص دیگری می روید- نه به دنبال رویاهای خودتان!

اگر می خواهید موفق باشید، باید عاشق همه ی کارهایی باشید که انجام می دهید- یعنی عشق و علاقه تان را مشخص کنید و به دنبال همان بروید.

تامس کورلی، میلیونر خودساخته ای که 5 سال را صرف پژوهش کرده است، می گوید، آدم های بسیار زیادی به اشتباه رویاهای شخص دیگری را دنبال می کنند- مثلا رویای والدین شان را.

او در کتاب “عادات خود را تغییر بدهید تا زندگی تان تغییر کند، ” می نویسد، ” وقتی شما رویاها یا اهداف شخص دیگری را دنبال می کنید، ممکن است ناگهان از حرفه ای که انتخاب کرده اید دلزده بشوید. عملکرد و جبران مافاتی که می کنید، این موضوع را منعکس خواهد کرد. گذران زندگی برای تان دشوار خواهدشد و مدام با مشکلات مالی دست و پنجه نرم خواهید کرد. خیلی ساده است، شما آن شور و شوقی را که برای موفقیت لازم است، ندارید.

6. به ندرت از نقطه ی امن تان خارج می شوید.

اگر می خواهید ثروت بسازید، یا در زندگی پیشرفت کنید، باید به عدم اطمینان یا دردسر عادت کنید.

آدم های پولدار به طور خاص، راحتی را در عدم اطمینان می بینند.

سیبولد می نویسد، “راحتی فیزیکی، روانی و عاطفی، هدف اولیه ی طرز فکر قشر متوسط است. افرادی که در سطح جهانی فکر می کنند، خیلی زود یاد می گیرند که میلیونر شدن آسان نیست و نیاز به آرامش داشتن می تواند زیانبار باشد. آنها می آموزند که هنگام کار کردن در یک حالت عدم اطمینان دائمی، آرامش داشته باشند.

7. برای پول تان برنامه ای ندارید.

پول به خودی خود پدیدار نخواهد شد؛ شما باید روی آن کار کنید. اگر دوست دارید به طور ناگهانی ثروت بسازید، باید یک هدف مشخص، روشن و پایدار داشته باشید قبل از این که یک برنامه ی مالی برای رسیدن به آن هدف ترتیب بدهید.

آدم های پولدار برای دستیابی به ثروت متعهد هستند. تی. هارو اِکِر، میلیونر خودساخته می گوید، رسیدن به ثروت مستلزم تمرکز، انگیزه، دانش و سعی و کوشش فراوان است – اما در صورتی امکان پذیر است که اهداف از پیش تعیین شده و چشم اندازی روشن داشته باشید. “دلیل شماره ی یکِ این که چرا اغلب آدم ها به آن چه می خواهند نمی رسند این است که نمی دانند چه می خواهند. آدم های پولدار به وضوح می دانند که ثروت می خواهند.”

8. شما ابتدا خرج می کنید و بعد باقی پول تان را کنار می گذارید.

اگر می خواهید پولدار شوید، ابتدا به خودتان پول بدهید.

دیوید بچ در کتاب “میلیونر اتوماتیک” می نویسد، “آن چه اغلب آدم ها در زمان به دست آوردن حتی یک ریال انجام می دهند این است که ابتدا به دیگران پول می دهند. آنها به صاحب خانه، شرکت های کارت اعتباری، شرکت تلفن، دولت و غیره و غیره پول می دهند.”

به جای خرج کردن و کنار گذاشتن باقی مانده ی پول تان، ابتدا پس اندار کنید. بچ تاکید می کند که، حداقل 10 درصد از درآمد خالص تان را کنار بگذارید و این فرآیند را اتوماتیک کنید. به این صورت، هرگز این مبلغ را نخواهید دید و یاد می گیرید که بدون آن زندگی کنید.

9. معتقدید که پولدار شدن دور از دسترس شماست.

سیبولد می نویسد، آدم های معمولی اعتقاد دارند که پولدار بودن امتیازی است که تنها به آدم های خوش شانس ارزانی شده است. حقیقت این است که در یک کشور سرمایه داری شما باید هر حقی که برای پولدار شدن لازم است را داشته باشید اگر می خواهید ارزشی عظیم برای دیگران خلق کنید.”

سیبولد ادامه می دهد، با پرسیدن این سوال از خودتان شروع کنید، “چرا من نتوانم؟ و سپس بزرگ فکر کردن را آغاز کنید. آدم های پولدار انتظارات بزرگی دارند. چرا هدفم را روی یک میلیون دلار تنظیم نکنم؟

عواملی که جلوی پولدار شدن شما را میگیرد