چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
ونگوک و خودکشی؛افسانه یا واقعیت
ونسان ونگوگ (1890-1853) هنرمند صاحب نام که آثار وی، به ویژه تابلوی «گل های آفتابگردان» از شهرتی جهانی برخوردار است، نقاشی است هلندی که گفته می شود در کنار نبوغ سرشار هنری در برهه هایی از عمر خویش به بیماری های عصبی و اختلالات روانی مبتلا شده ؛ به ویژه که وی قسمتی از گوش خود را بریده و در پایان نیز خودکشی کرده است.
موزه البرتینای شهر وین در اتریش که از چندی پیش میزبان نمایشگاهی بزرگ از آثار نقاشی این هنرمند جهانی است می کوشد با اثبات این موضوع که آثار جسورانه ونگوگ با تسلط و هوشیاری کامل خلق شده اند، افسانه دیوانگی این نقاش را پایان ببخشد.
اوایل آوریل سال 1888 ونسان ونگوگ که باز تمامی پولش را صرف خرید وسایل نقاشی کرده است با نگرانی به برادرش تئو چنین می نویسد:« اگر تا یک ماه یا 14روز دیگر نتوانستی پولی تهیه کنی به من خبر بده تا طراحی کنم.» ونسان ونگوگ که به شدت نگران روزهای پیش رو است به حمایت های مالی برادرش نیاز دارد چرا که تمامی پول خود را در خرید وسایل مورد نیاز برای کشیدن سری تابلوهای باغ میوه خرج کرده است. رنگ و بوم بسیار گران است و بسیاری از نقاشی های پیشین او نیز هنوز فروخته نشده نزد برادرش باقی مانده است. آن روزها هیچ کس سراغی از هنر او نمی گرفت در حالی که امروزه نمایشگاه های آثار ونگوگ همواره یکی از گرانترین و در عین حال تاثیرگذار ترین نمایشگاه های جهان است. ونگوگ در دوران حیات خویش جزو طبقه کارگر به شمار می رفت.
کارشناسان خطوط موجی شکل و پر انرژی نقاشی هایی که ونگوگ از مناظر «ساینت ریمی» و نیز «اوور – سور- واز» کشیده است را غالبا با استناد به بیماری رو به پیشرفت وی چنین تفسیر می کنند که، این حرکت «عصبی» قلم تنها از انسانی بر می آید که روانی مختل و دنیایی متزلزل داشته باشد.
نامه های برادرش تئو نیز که از نحوه خاص خطوط در آثار ونگوگ ابراز نگرانی کرده بود تفاسیر کارشناسان را تقویت می کرد. اما با وجود تعابیر دقیقی که از خطوط مواج آثار ونگوگ به عنوان سمبلی برای روح منقلب یک هنرمند شده است با این حال گفته می شود که ونگوگ نقاشی های مربوط به زمان بستری بودن در درمانگاه عصبی را در هوشیاری و تسلط کامل کشیده است. علاوه بر آن ونگوگ در نامه هایی که به دوست نقاشش برنارد نوشته است با تعمق بر پیشرفت هنری خویش از اهمیت پر معنی خطوط در نقاشی سخن گفته است. نمایشگاه آثار ونگوگ در موزه البرتینای وین که تا هشتم دسامبر2008 (اواسط آذرماه)دایر خواهد بود می کوشد با رد افسانه دیوانگی ونگوگ، این هنرمند صاحب نام، به بحث و گفت وگو در این باره بنشیند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست