چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

خواص گردو - گردو سرشار از چربی خوب!


گردو از پرخاصیت ترین مواد غذایی موجود در جهان است که از ویژگی های درمانی و ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار می باشد. متخصان تغذیه خوردن روزانه 4 عدد مغز گردو را به همه گرو های سنی به ویژه کودکان، سالمندان و زنان توصیه نموده اند. خاصیت ضد التهاب، ضد درد، ضد چربی، قابض، ضد سرطان، مقوی، مدر، مسهل، آنتی اکسیدان و ضد میکروب از مهمترین و شناخته شدهترین خواص گردو است. همچنین روغن گردو به دلیل ترکیبات منحصر به فردی که دارد در کاهش درد مفاصل ، بهتر شدن جریان خون و سلامت استخوانها نقش به سزایی را ایفا می کند. جالب است بدانید گردو و روغن آن حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا۳ می باشند و از اینرو گردو را به یکی از سودمندترین و پرخاصیت ترین مواد غذایی تبدیل نموده است.


گیاه شناسی گردو

سه نوع اصلی گردو وجود دارد که رایجترین نوع آن گردوی معمولی یا همان گردوی پارسی است، گردوی سیاه و گردوی سفید از دیگر انواع گردو میباشد. بخشهای مورد استفاده درخت گردو شامل مغز دانه، پوست میوه، برگ، پوست تنه و شیره درخت گردو است که در پزشکی و داروسازی کاربرد بسیار دارد.


	خواص گردو - گردو سرشار از چربی خوب! | وب

خواص گردو (طبیعت و خواص درمانی)

طبع گردو گرم و خشک است. خواص گردو در طب سنتی شامل تقویت نیروی جنسی، تقویت پوست، تسکین دل پیچه، کاهش مشکلات و ناراحتی های ریوی و درمان یبوست است. برخی از مهمترین خواص درمانی گردو به طور خلاصه عبارتند از:

  • مصرف منظم گردو در برنامه غذایی موجب افزایش چربی خوب (HDL) و کاهش چربی بد (LDL) در خون می شود. این مسئله به ویژه برای افرادی که از چربی خون بالا رنج می برند و یا به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، بسیار مفید است.
  • گردو به دلیل داشتن خواص ضد التهابی موجب کاهش فشار خون بالا و سکته مغزی، پیشگیری ازبیماری عروق کرونرو محافظت از پستان ها وروده بزرگ وپروستات می شوند.
  • برخی از خواص گردو بسیار مشابه با خواص فندق بوده، به عملکرد بهتر سیستم گردش خون و عروق خونی کمک می کنند و موجب حفظ سلامت قلب و عروق می شوند.
  • گردو در تقویت و عمکلرد ذهن و مغز بسیار موثر عمل نموده، پیشگیری از بیماری های تحلیلی مغز مانند پاکینسون و آلزایمر از فواید مصرف گردو در رژیم غذایی روزانه است. همچنین مصرف گردو برای کودکان و نوجوانان باعث افزایش قدرت فعالیت های استدلالی مغز میگردد.
  • در طب سنتی از شیره گردو برای درمان زگیل استفاده میشود.
  • استفاده از گردو برای کمک به درمان ناباروری در مردان موثر است و با افزایش نیروی جنسی، قدرت باروری را نیز بیشتر میکند.
  • استعمال موضعی روغن گردو موجب کاهش درد مفاصل، بهبود جریان گردش خون و انعطاف‌پذیری بیشتر مفاصل و استخوان‌ها می‌شود.
  • گردو سرشار از ویتامین های ای و ب بوده و روند پیری سلولهای بدن را به تاخیر می اندازد. مصرف روزانه گردو باعث حفظ جوانی، سلامت و شادابی پوست و مو میگردد.


ارزش غذایی گردو

گردو سرشار از اسیدهای چرب ضروری اشباع نشده سه ظرفیتی، منگنز، مس، تریپتوفان و منبع خوبی برای مولیبدن و منیزیم است. همچنین گردو حاوی انواع اسید امینه های ضروری مورد نیاز بدن بدن بوده، منبع غنی از انرژی محسوب می شود.

جدول ارزش غذایی و خواص گردو

 مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم مغز گردو 
 انرژی654 کیلوکالری 
 چربی15/2 گرم 
 پروتئین15/2 گرم 
 کربوهیدرات13/7 گرم 
 فیبر6/7 گرم 
 قند2/6 گرم 
 سدیم2 میلی گرم 
 پتاسیم441 میلی گرم 
 کلسیم98 میلی گرم 
 فسفر346 میلی گرم 
 آهن2/91 میلی گرم 
 منیزیم158 میلی گرم 
 منگنز3/4 میلی گرم 
 فولات98 میکروگرم 
 ویتامین ای0/7 میلی گرم 
 ویتامین ب60/53 میلی گرم 
 ویتامین آ20 واحد 
 ویتامین کا2/7 میکروگرم 

مضرات گردو (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. زیاده روی در مصرف گردو برای بیماران کبدی، معده و ریوی و همچنین افراد چاق مضر است و آنان باید از مصرف زیاد گردو خودداری کنند.
  2. به دلیل میزان بالای تانن در گردو و تاثیر مضر آن بر مخاط دهان بهتر است بعد از خوردن گردو دهان و دندانهای خود را بشویید.
  3. متخصصان تغذیه معتقدند بهترین نحوه مصرف گردو، خوردن آن همراه با مکمل است مثلا خوردن گردو و عسل، گردو و نان و پنیر، گردو و انجیر و استفاده از آن در پخت غذاها که باعث بهره گیری بیشتر از خواص گردو برای فرد میشود.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره


همچنین مشاهده کنید