پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

طریقه نگهداری پیاز سنبل برای سال بعد


سنبل یکی از گلهای زیبای بهاری است و طرفداران زیادی در نوروز دارد. پس از آنکه گلدهی سنبل شما به پایان رسید، برای دور انداختن آن عجله نکنید. اگر شما کمی اطلاعات داشته باشید می‌توانید به وسیله این اطلاعات و کمی نگهداری کاری انجام دهید که در سال بعد چندین سنبل زیبا از سنبلی که امسال داشته‌‌اید، به دست بیاورید. این کار کاملا آسان است. در این بخش از وب به شما طریقه نگهداری پیاز سنبل برای سال بعد را آموزش میدهیم.

 
طریقه نگهداری پیاز سنبل برای سال بعد | وب

نگهداری پیاز سنبل


برای نگهداری پیاز سنبل برای سال بعد روش ساده‌ای وجود دارد، البته لازم است بدانید گل سنبل برای گلدهی مجدد، نیاز به یک دوره گرمایی سالانه و یک دوره سرمایی دارد. یعنی لازم است پس از گذراندن گرمای تابستانی، سرمای زمستانی را نیز تجربه کند تا سال بعد گل بدهد. مراحل نگهداری پیاز سنبل در یخچال به شرح زیر است:
  • در این روش بعد از خشک شدن گل سنبل داخل گلدان، گلدان را در محلی خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید و تا زمانی که برگهای سنبل شما سبز است به آبیاری ادامه دهید تا پیاز در خاک کاملا سفت و سخت شود. (توجه داشته باشید میزان آبیاری را به تدریج کمتر کنید چرا که آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیده شدن پیاز در گلدان میشود.)

    بعد از ریختن و خشک شدن برگ سنبل که تقریبا اواسط بهار و با گرم شدن هوا همراه است، باقیمانده برگها و ساقه سنبل را با قیچی از انتها ببرید.

    گلدان را به محلی تاریک و خنک انتقال دهید. به این منظور می‌توانید گلدان را داخل روزنامه یا گونی بپیچید و آن را در یخچال و یا محل سرد دیگری مانند انباری یا زیر پله‌ها بگزارید.

    البته می‌توانید پیاز سنبل را نیز به آرامی از گلدان خارج نموده و خود پیاز را داخل روزنامه بپیچید ولی توصیه میکنیم اگر تا به حال این کار را انجام نداده‌اید، نگهداری پیاز سنبل خود را با همان گلدان ادامه دهید.
    بعد از در آوردن پیازها باید خاک اطراف آنها را تمیز کنید و نباید آن را با آب بشویید چون می‌تواند باعث پوسیدگی پیاز گیاه در طی مدت انبارداری شود.

    دمای یخچال برای نگهداری پیاز سنبل باید بین 5 تا 10 درجه سانتی گراد باشد. همچنین بهتر است قبل از انتقال پیاز سنبل به داخل یخچال آن را با محلول قارچ کش ضد عفونی نمایید، تا احتمال آلودگی به قارچ کاهش یابد.

    به پیاز سنبل خود تا نزدیکی‌های زمستان دست نزنید.


طریقه نگهداری پیاز سنبل برای سال بعد | وب

 

شرایط محیطی گل سنبل


شرایط محیطی مورد نیاز برای نگهداری گل سنبل عبارت است از:
خاک : خاک مناسب برای گل سنبل کوکوپیت و پیت ماس یا مخلوطی از کود، خاکبرگ، ماسه و خاک باغچه است.
نور:  گل سنبل در زمان گلدهی به نور زیادی نیاز دارد، پس اگر درون منزل نگهداری میکنید پرنورترین مکان خانه را برای این گل زیبا انتخاب کنید.
آبیاری:  نیاز آبی گل سنبل کم است. سنبل به آبیاری زیادی احتیاج ندارد بهترین زمان آبیاری هنگامی است که سطح خاک خشک میشود.
کود دهی:  بهتر است مقداری (۱۰ درصد) کود دامی یا ورمیکمپوست به خاک در زمان کاشت گل سنبل اضافه گردد.
 


طریقه نگهداری پیاز سنبل برای سال بعد | وب

 
کاشت گل سنبل در گلدان


برای کاشت پیاز سنبل لازم است گل را وارد مرحله گلدهی کنید.
پیاز سنبل خود را اواخر دی تا اوایل بهمن از یخچال خارج کنید و آن را داخل گلدان حاوی ماسه و ورمی‌کپوست بکارید و شروع به آبیاری نمایید.
اگر نگهداری پیاز سنبل را با گلدان انجام داده اید توصیه میکنیم مقداری کود ورمی‌کپوست از گلفروشیها تهیه و در آب حل کنید و پای گلدان خود بدهید و گیاه را هر سه چهار روز یکبار آبیاری کنید.
در کاشت پیازها باید دقت کنید که نوک پیازها چند سانتیمتر بالاتر از سطح خاک قرار گیرند. بعد از کاشت پیازها باید آنها را آبیاری کرد و گلدان‌ها را به محلی سرد انتقال داد تا ریشه‌ها تکامل یابند. بعد به تدریج آنها را به محل گرمتری منتقل کنید تا برگ‌ها ظاهر شوند.
توجه داشته باشید فاصله بین دو آبیاری زمانی است که خاک پای گلدان خشک شده باشد که این به شرایط محیطی محل زندگی شما بر میگردد. رعایت این نکته، باعث میشود بتوانید گلدهی سنبل خود را مدیریت کنید تا برای نوروز و هفت سین مجددا سنبلی شاداب و زیبا داشته باشید.
درصورتی‌که در مورد نحوه نگهداری و کاشت گل سنبل سؤالی دارید، می‌توانید با ما در میان بگزارید و پاسخ آن را از کارشناسان کشاورزی دریافت کنید.

منابع: کتاب گل‌کاری، پرورش گل در خانه و آپارتمان