جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
آموزش کاشت موسیر در گلدان
مراحل کاشت موسیر در گلدان
وسایل لازم: گلدان، خاک، پیاز موسیر، بیلچه، آبپاش
مراحل کاشت:
- گلدان مورد نظر را با خاک مناسب پر کنید. خاک مناسب برای کاشت موسیر در گلدان، خاک شنی سبک با حاصلخیزی بالا و زهکش خوب است.
- پیازهای موسیر را به آرامی جدا کرده و در عمق 2 تا 3 سانتیمتری خاک بکارید. توجه داشته باشید، موقع کاشت موسیر نباید تمام غده زیر خاک فرو رود، بلکه باید قسمتی از آن بیرون از خاک باشد.
- بعد از آن خاک گلدان را به طور کامل آبیاری کنید. در دفعات بعدی لازم نیست آب زیادی به گلدان دهید؛ چرا که آب اضافی باعث پوسیدگی پیاز موسیر میشود. بهترین زمان آبیاری هنگامی است که سطح خاک گلدان خشک شده باشد.
- بعد از 1 تا 2 هفته که پیازچه شروع به رشد کرد و جوانه زد، قسمت بالایی پیاز موسیر را با لایهای خاک نرم بپوشانید. برای این کار میتوانید، در حدود 5 سانتیمتر خاک اطراف آن بریزید تا قسمت پایین ساقه و یقه پیاز موسیر، ترد و سفید رنگ شده و به صورت تازهخوری قابل مصرف باشد.
- معمولا 100 روز بعد از کاشت موسیر، پیازهای موسیر قابل برداشت و استفاده هستند. بهترین زمان برداشت موسیر، قبل از گلدهی گیاه است.
- لازم است بدانید، با مشاهده اولین برگهای زرد و قهوهای، آبیاری را باید متوف کنید و بوتهها را از خاک خارج کنید. شما میتوانید چند روزی آنها را در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک شوند. سپس پیازها را دسته بندی کرده و در جایی خنک و با جریان هوا آویزان و در ماههای بعد از آنها استفاده نمایید.
مقالات مرتبط:
طریقه کاشت پیاز خوراکی در گلدان
نحوه پرورش و کاشت سیر در خانه
گیاه شناسی موسیر
موسیر یا سیر کوهی یکی از گیاهان دارویی از خانواده سیر و پیاز است و در کشور ما غالبا به صورت خودرو پرورش مییابد و مردم محلی آن را جمع آوری میکنند.
موسیر گیاهی چند ساله، بسیار شبیه به سیر است با این تفاوت که ریشهاش فقط یک پیاز درشت دارد. برگهای این گیاه، باریک، دراز، میانتهی و گلهایش بنفش مایل به قرمز است. تا کنودن در حدود ۴۰ گونه از سبزی موسیر شناخته شده است که همگی آنها در نواحی معتدل میرویند. به دلیل گسترده بودن خواص موسیر، استفاده از آن در طب سنتی رایج است و همچنین در بسیاری مناطق ایران از آن به دلیل بوی کمتر آن نسبت به سیر، در تهیه غذا و ترشی استفاده میشود. همچنین برخی از گونههای موسیر را در باغ به عنوان گل زینتی میکارند.
شرایط محیطی مورد نیاز کاشت موسیر
خاک: موسیر به نوع خاک چندان حساس نیست و در طیف وسیعی از خاکهای اسیدی، خنثی، قلیایی و حتی خیلی قلیایی رشد میکند. مناسبترین خاک برای کاشت موسیر در گلدان، خاک دارای بافت شنی لومی با زهکش خوب و حاصلخیزی بالا است. در صورتی که گلدان و خاک شما زهکشی خوبی ندارد قبل از کاشت موسیر، زهکشی آن را بهبود بخشید.
نور: موسیر میتواند در سایه رشد کند ولی برای رشد بهتر به نور متوسط خورشید نیاز دارد.
آبیاری: موسیر به آبیاری کم نیاز دارد. آبیاری زیاد و رطوبت بالای خاک باعث پوسیدگی ریشه گیاه میشود. شما میتوانید گلدان خود را هر زمان که سطح خاک گلدان خشک شده است، آب دهید.
دما: موسیر یک محصول فصل خنک است و با دمای 13 تا 24 درجه سانتی گراد سازگار است. به طور کلی دمای بهینه برای رشد موسیر 20 تا 25 درجه سانتی گراد است. میزان رشد این گیاه در دماهای بالاتر از 27 درجه سانتی گراد شروع به افت میکند.
چنانچه شما پیشنهادات بهتر و یا نظر دیگری در مورد کاشت موسیر در شرایط آپارتمانی دارید لطفا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
مجله وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست