جمعه, ۱ فروردین, ۱۴۰۴ / 21 March, 2025
مجله ویستا

معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس


سس (sauce) ماده‌ای است که به عنوان چاشنی یا طعم‌دهنده در کنار بسیاری از خوراکی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. سس‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و هر یک مختص به یک نقطه از جهان بوده و داستان خاص خود را دارند. 
سس‌ها بسته به استفاده‌ای که قرار است از آن‌ها بشود به صورت رقیق یا غلیظ تهیه می‌شوند. برخی از آن‌ها ماندگاری بالا دارند و می توان آن‌ها را در یخچال، فریزر یا حتی دمای اتاق تا مدت‌ها نگه‌داری کرد و برخی دیگر را باید بلافاصله پس از تهیه مصرف نمود. همچنین برای تهیه برخی از سس‌ها باید مواد اولیه را پخت یا حرارت مختصر داد اما برای برخی دیگر فقط از مواد اولیه خام استفاده می‌شود. 
در سایت وب ، طرز تهیه انواع سس‌ها همراه با عکس و توضیح کامل آمده و شما می‌توانید به عنوان یک مرجع قابل قبول و مناسب به آن‌ها مراجعه نموده و نیاز خود را برظرف نمایید. در اینجا تمامی سس‌های آموزش داده شده در سایت وب را برای شما در یک مقاله گردآوری نمودیم تا به راحتی و به صورت فهرست‌وار به آن‌ها مراجعه نموده و به خوبی از آن‌ها بهره ببرید. با ما همراه باشید.

انواع سس‌ها

  • انواع سس‌های غذایی بر پایه گوجه فرنگی
سس‌های غذایی سس‌هایی هستند که به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاهای گوشتی یا گیاهی و همچنین انواع پاستا و ماکارونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سس‌ها که اکثرا بر پایه گوجه فرنگی تهیه می‌شوند بسیار معطر بوده و در برخی موارد بسیار تند و پرادویه هستند. در برخی از این سس‌ها مانند سس کچاپ خانگی، سس گوشت و سس پیتزا، مواد اولیه باید پخته شوند و در برخی دیگر، مواد تنها باهم ترکیب شده و برای مدتی در جایی خشک و خنک قرار می‌گیرند تا طعم مواد اولیه به خورد یکدیگر برود.  
در ادامه نام برخی از این سس‌ها آمده که شما با یک کلیک می‌توانید به صفحه آموزش طرز تهیه سس مورد نظر خود رفته و از دستور تهیه آن ها استفاده کنید. 


	معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس | وب

  1. سس کچاپ
  2. سس قرمز با رب گوجه
  3. سس مارینارا
  4. سس پیتزا
  5. سس گوشت
  6. سس سالسا
  • انواع سس سالاد و ساندویچ
شاید بتوان گفت هیچ ساندویچ یا سالادی در دنیا نیست که بدون یک سس خوشمزه و خاص سرو شود. سس‌های مخصوص سالاد و ساندویچ از نوع خامه‌ای، پنیری یا روغنی بوده و ادویه زیادی دارند. این سس‌ها که اکثرا پرکالری و چرب هستند، طعم سالاد یا ساندویچ را بسیار بهتر و لذیذتر می‌کنند. معروف‌ترین سس در این دسته سس مایونز است که خود پایه برخی دیگر از سس‌ها مانند سس ووستشیر، سس هزارجزیره و ... می‌باشد. 
تمام سس‌های نام برده‌ شده در زیر هم در نوع صنعتی و هم به صورت خانگی تهیه می‌شوند اما تهیه برخی از آن‌ها بع دلیل وقت‌گیر بودن یا گران تمام شدن مقرون به صرفه نیست اما از لحاظ سالم‌بودن و نداشتن مواد افزودنی، ارزش دست کم یک‌بار تهیه کردن را دارد.


	معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس | وب

    1. سس تارتار
    2. سس مایونز
    3. سس رنچ
    4. سس ماست
    5. سس سیر
    6. سس سالاد ماکارونی
    7. سس هزارجزیره
    8. سس خردل
    9. سس سزار
    10. سس سالاد سزار خانگی
    • انواع سس خامه‌ای و کره‌ای
    سس‌های خامه‌ای و کره‌ای که معمولا به رنگ سفید یا کرم دیده می‌شوند بسیار لذیذ و البته چاق‌کننده هستند. در بسیاری از این سس‌ها ماده اصلی تشکیل‌دهنده، کره، خامه، قارچ و آرد می‌باشد. سس‌های خامه‌ای و کره‌ای پایه اصلی تهیه غذاهایی مانند پاستا و لازانیا هستند  و بسیاری از افراد این سس‌ها را به انواع سس‌های قرمز ترجیح می‌دهند.
    سس‌های کره‌ای و خامه‌ای معمولا راحت‌تر و سریع‌تر از سس ساندویچ تهیه می‌شوند و به مواد اولیه کمتری نیاز دارند و اکثرا به صورت خانگی تهیه می‌شوند. در بسیاری از این سس‌ها می‌توان خامه را با شیر جای‌گزین نمود تا کالری مصرفی پایین‌تر بیاید.


    	معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس | وب

    1. سس قارچ
    2. سس قارچ خامه ای
    3. سس بشامل
    4. سس آلفردو پاستا
    5. سس لازانیا
    • سایر سس‌ها
    برخی سس‌ها مانند سویا سس، سس ووستشیر و ... به مواد اولیه خاص و اغلب زیادی نیاز دارند و درست‌کردن آن‌ها به صورت خانگی واقعا سخت و پیچیده و زمان‌بر است. سسی مثل سس سویا که با استفاده از دانه‌های لوبیای سویا تهیه می‌شود، زمانی حدود 1 سال نیاز دارد تا سس به کیفیت مطلوب برسد و بتوان از آن استفاده نمود. 
    این سس‌ها که معمولا موارد استفاده خاصی نیز دارند، همه‌پسند نبوده و طرفداران خاص خود را دارند. با این حال، طرز تهیه همه این نوع سس‌ها در سایت وب به شما به طور کامل آموزش داده شده است.


    	معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس | وب

    1. سس سویا (سویا سس)
      • سس ووستشیر
      • سس انار
      • سس استیک
      • سس پستو
      • سس فرانسوی
      • سس‌های شیرین مخصوص کیک و دسر
      سس‌های شیرین به سس‌هایی گفته می‌شود که معمولا برای طعم‌دار کردن و یا تزیین و کاورکردن انواع کیک، دسر و ... از آن‌ها استفاده می‌شود. این سس‌ها معمولا روان بوده و با طعم میوه یا شکلات تهیه می‌شوند.


      	معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس | وب

      1. سس شکلات
      2. سس کاسترد(کرم کاسترد)
      3. گاناش شکلاتی (خامه شکلاتی)
      4. سس سیب
      5. سس پرتقال
      6. سس کارامل
      7. سس براق فرانسوی
      8. سس شکلاتی


      معرفی و آموزش انواع سس ماکارونی ایرانی و فرنگی


      گردآوری: مجله اینترنتی وب