سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آشنایی با خودروسازی کیا
کیاموتورز، شرکت خودروسازی کرهای است و زیرمجموعهای از هیوندایموتور گروپ، میباشد. شرکت کیا در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، به عنوان دومین خودرو ساز کره جنوبی مطرح گردید.
آرم کیا
مدیر عامل کیا
شرکت خودروسازی کیا
کیاموتورز در حال حاضر ۸ کارخانه تولیدی خودرو دارد، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی واقع شدهاند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول مستقر است و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میگردد. شرکت هیوندایموتور با داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام کیاموتورز، بزرگترین سهامدار آن محسوب میشود.
تاریخچه خودروسازی کیا
شرکت کیا موتورز قدیمیترین شرکت خودروسازی کرهﺍی است. شرکت کیا در سال ۱۹۴۴ در زمینه ساخت و تولید مفتولهای فلزی و دوچرخهسازی، فعالیت خود را آغاز کرد.
در سال ۱۹۵۲، شرکت کیا نام خود رﺍ ﺍز "صنایع دقیق کیونگ سانگ" به کیا تغییر داد و پس از آن اقدام به ساخت موتورسیکلت،کامیون و خودروهای سوﺍری نمود. در سال ۱۹۸۶ و با همکاری شرکت فورد، کیا به منظور صادرات اقدام به تولید برخی ﺍز مدلهای مزدا همچون مزدا فامیلا هم برﺍی بازﺍر دﺍخلی و هم برﺍی بازﺍر خارجی کرد. ﺍین مدلها شامل کیا پرﺍید (بر اساس مدل مزدا۱۲۱) و کیا ﺁوﻻ بودند، که در بازﺍر آمریکای شمالی و استرالیا با نامهای فورد فستیوا و فورد ﺍسپایر به فروش رسیدند.
در حالی که کیاموتورز در سال ۱۹۸۶ فقط ۲۶ دستگاه خودرو تولید نموده بود، سال بعد و تنها در فاصله یک سال، تولیدش را به ۹۵٫۰۰۰ دستگاه ارتقا داد. در سال ۱۹۹۲، کیاموتورز آمریکا، در ایالات متحده آمریکا کار خود را شروع کرد. نخستین خودرو دﺍرﺍی برند کیا، در فوریه ۱۹۹۴ در ﺍیاﻻت متحده ﺍز سوی ۴ شعبه نمایندگی فروش در پورتلند، اورگن فروخته شد. ﺍز ﺁن زمان کیا به شکلی روشمند فعالیت خود رﺍ گسترش داد. نمایندگیهای فروش در سال ۱۹۹۴ مدل کیا سفیا ﺍین شرکت رﺍ به فروش رساندند و پس ﺍز مدتی، ﺍندک خط تولید محصول ﺍین شرکت، به وسیله مدل کیا اسپورتیج، شرکت توسعه پیدا کرد.
با ﺍین وجود، ورشکستگی شرکت کیا در سال ۱۹۹۷ که در جریان بحرﺍن مالی ﺁسیا اتفاق افتاد، سبب شد که ﺍین شرکت به وسیله شرکت خودروساز کرهﺍی دیگری، به نام هیوندایموتور در سال ۱۹۹۸ توسط خرید سهام شرکت فورد، که در سال ۱۹۸۶ بخشی ﺍز سهام ﺍین شرکت رﺍ خریده بود، تحت سلطه خود در آورد.
شرکت کیاموتورز در سال ۱۹۹۸، با مدیریت هیوندایموتور گروپ، شروع به صادرﺍت خودرو کیا منتور کرد. این مدل از کیا رقیب مدلهای فورد ﺍسکورت و اپل ﺁسترﺍ در بازار اروپا به حساب میآمد، که به علت قیمت پائین، فروش نسبتأ بالایی در اروپا داشت. در اواسط دهه ۱۹۹۰ مدل هاچبک منتور، با نام کیا شوما ارائه گردید. تغییر ظاهری (فیس لیفت) که در سال ۱۹۹۹ انجام شد، کیا منتور رﺍ همچنان در رده سدان حفظ کرد.
شرکت کیا زمانی که کیا کردوس رﺍ تولید نمود، به بازﺍر خودروهای خانوﺍدگی
وﺍرد شد. کردوس که خودروی چهار در و در کلاس سدﺍن محسوب میشد، در سال ۱۹۹۹ عرضه
شد. ﺍین خودرو هم اندازه با فورد موندئو بود، ولی در زمان عرضه ﺁن به بازﺍر ﺍز
لحاظ ﺍندﺍزه، از فورد فوکوس کوچکتر بود. ﺍین خودرو تزئینات دﺍخلی ویژه، محفظه
صندوق عقب بزرگ، قیمت رقابتی و سطوح باﻻی تجهیزﺍت را داشت، ولی دارای جذﺍبیت کمتری
برﺍی بازارهای جهانی بود.
خودرو جانشین کیا برﺍی کردوس، یعنی کیا مجنتیس در سال ۲۰۰۱ موفق شد
محبوبیت کیا کردوس رﺍ ﺍحیا نماید. کیا در سال ۱۹۹۹ با خودرو کیا سدونا پا به عرصه
بازﺍر خودروهای امپیوی گذاشت. در هنگام عرضه ﺍین خودرو به بازﺍر، ﺍرزﺍنترین خودرو
نسبت به سایر خودروهای کلاس امپیوی در بریتانیا بود.
مدل مفهومی کیا
ﺍین مدلها تا سال ۲۰۰۴ که مدل کیا سرﺍتو به بازﺍر آمد، به فروش رسید و همین موضوع باعث شد که شرکت کیاموتورز، در جایگاه یکی ﺍز خودروسازﺍن جدی، به دنیای رقابت وارد شود. خودرو یاسیووی کیا اسپورتیج در سراسر ﺍروپا عمومیت یافت، ولی ﺍز سال ۲۰۰۲ کیا بیشتر فروشش رﺍ به وسیله ارائه مدل کیا سورنتو در بازﺍر کسب نمود.
کیاموتورز آمریکا
کیاموتورز آمریکا اهرم فروش، بازﺍریابی و توزیع محصولات شرکت کیاموتورز، در ﺍیاﻻت متحده میباشد. این شعبه از شرکت کیا، گستره کاملی ﺍز خطوط تولید محصوﻻت خود رﺍ، به وسیله شبکهای از ۶۴۰ نمایندگی فروش در ﺍیاﻻت متحده ارائه میکند. کیا موتورز آمریکا در سال ۲۰۰۸ موفق شد برﺍی چهاردهمین سال متوﺍلی، رکورد فروش خود رﺍ در رشد سهم بازﺍر در ﺍیاﻻت متحده بشکند.
کیاموتورز ﺍروپا
ﺍز سال ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ شرکت کیا تولید فرمان سمت رﺍست به همرﺍه فرمانهای سمت چپ، در سایت تولیدی خود در کارمن ﺁلمان را شروع کرد. ﺍز سال ۱۹۹۹ تا زمان توقف ﺁن در سال ۲۰۰۳ کلیه مدلهای کیا ﺍسپورتیج به فروش رسیده در ﺍروپا، در کارخانه کیا موتورز ﺁلمان ساخته میشد. در سال ۲۰۰۳ مجددا خط تولید مدل ﺍسپورتیج به کره جنوبی انتقال یافت.
ﺍز ﺍبتدﺍی سال ۱۹۹۱ شرکت کیا صادرﺍت خودرو به ﺍروپا رﺍ با خودرو مینی کیا پرﺍید شروع کرد. آغاز فروش ﺍین محصول در ﺍروپا ﺍستقبال خوبی را در پی داشت، تا آنجایی که در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی با کاهش درخواست این مدل، خط تولید مدل پراید در ماه مه ۲۰۰۰ به توقف کامل رسید. از سال ۲۰۰۱ خودرو کیا ریو هم مانند پراید، از خط تولید محصولات کیاموتورز خارج گردید.
در سال ۲۰۰۴ ورود کیا پیکانتو در جایگاه خودروی شهری به ﺍروپا آغاز شد. ﺍین خودرو ثابت کرد که کیا در راستای عرضه محصول به خریدﺍرﺍن ﺍروپایی که به بودجه خود برﺍی خرید خودرو توجه میکنند، موفق بوده است. تا سال ۲۰۰۷ کیا سابقهای شانزده ساله در صادرﺍت خودرو به ﺍروپا را دارا بوده ﺍست. در زمان ورود به بازﺍر ﺍروپا، فقط یک مدل به فروش رفته بود. دﺍمنه مدلهای قابل فروش در ﺍروپا رفته رفته گستردهتر شد به طوریکه در حال حاضر در هر یک ﺍز بخشهای بازﺍر، به جز بازﺍر خودروهای لوکس و ﺍسپورت به رقیبی جدی برﺍی سایر شرکتها مبدل شده است.
ریشه نام کیا
شرکت کیاموتورز بعد از اینکه فعالیت خود را در سال ۱۹۴۴ در جایگاه یک کارگاه
تولیدی قطعات دست ساز دوچرخه مستقر در حومه شهر سئول کره جنوبی آغاز نمود، در شش
دهه گذشته موفق شد که تحت عنوان نیروی محرکه وسیله نقلیه موتوری کرهای با ادعای
"تولید نخستین خودرو کشور" و نیز "صادرات اولین خودرو از کره" جلوهگر باشد.
نام "کیا" برگرفته شده ﺍز نامی چینی-کرهﺍی میباشد که
شامل کلمه " کی " (برﺁمدن) و " ﺁ " (به معنای ﺁسیا) میباشد. به شکل مختصر
نام ﺍین شرکت به معنی "برﺁمده ﺍز ﺁسیا" است.
گسترش کیا در جهان
کیاموتورز سه سایت تولیدی خودرو در کره جنوبی و یک کارخانه در کشور اسلواکی، دو
کارخانه در چین و یک شاخه آمریکایی به نام "کیاموتورز آمریکا" را
دارد، که در ۲۰ اکتبر ۲۰۰۶ در جایگاه نخستین کارخانه مونتاژ محصولات کیا در وست
پوینت ایالت جورجیا با هزینهای بیش از یک میلیارد دلار افتتاح شد.
از سال ۲۰۰۵، کیا تاکید خاصی بر بازار اروپا داشته است و فروش
محصولاتش از مرز یک میلیون دستگاه رد شده است. کیاموتورز در حال حاضر رو به
توسعه ترین خودروساز در آن قاره است و این فقط یکی از موفقیتهای شرکت با سابقه
کیا در بازار اروپا میباشد.
حمایتهای مالی از سوی کیا
شرکت کیا موتورز فعالیت بسیاری در بخش سرمایهگذاری و اسپانسری ورزشی دارا میباشد. این شرکت حامی مالی اشخاص، مسابقات ورزشی یا باشگاههای زیر است.
مسابقات ورزشی
- لیگ آ س ب
- اتحادیه ملی بسکتبال (انبیای)
- اتحادیه ملی بسکتبال زنان
- تنیس آزاد استرالیا
- جام حذفی فوتبال برزیل
- مسابقات قهرمانی بسکتبال آسیا
- جام جهانی فوتبال
- جام ملتهای اروپا
- باشگاه فوتبال بوردو
- تیم ملی فوتبال فیلیپین
- تیم ملی فوتبال اسلواکی
- باشگاه فوتبال اسپارتاک مسکو
- تورنتو افسی
- باشگاه فوتبال ویتوریا ستوبال
ورزشکاران
- رافائل نادال
- فرناندو گونزالس
- یولیا لیپنیتسکایا
- ویکتوریا کوموا
- مانی پاکیائو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست