یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

سس تارتار چیست + طرز تهیه سس تارتار به چند روش


سس تارتار چیست؟
سس تارتار یکی از خوشمزه‌ترین انوع سس هاست که پایه آن سس مایونز بوده و معمولا در کنار انواع غذاهای دریایی مثل میگو پفکی، میگو سوخاری و یا دیگر غذاهای سرخ‌شده مثل سیب زمینی سرخ شده، جوجه چینی، ناگت مرغ، قارچ سوخاری و ... میل می‌شود. 
نام این سس که نخستین بار در قرن نوزدهم وارد کتاب‌های آشپزی دنیا شد از سس فرانسوی به همین نام؛ (sauce tartare) گرفته شده است.
سس تارتار را در نقاط مختلف دنیا با چاشنی‌ها و ادویه‌های متفاوتی مانند "كيپر, خيارشور, آبليمو, ترخون، پياز, جعفري, ترشي, سس خردل, زيتون, تخم مرغ آبپز" تهیه می‌کنند اما سس تارتاری که در کشور ما به مصرف می‌رسد، بسیار ساده‌تر از نوع اصیل آن می‌باشد و به عبارتی با ذایقه ما تطابق یافته است. در اینجا قصد داریم طرز تهیه سس تارتار را به دو روش مختلف به شما آموزش دهیم تا بتوانید در کنار غذاهای دریایی، یک سس خوشمزه و متفاوت را امتحان کنید.

علاوه بر سس تاتار در لینک زیر می‌توانید با طرز تهیه انواع سس در طعم‌های متفاوت و خوشمزه آشنا شوید.


معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس


مواد لازم برای تهیه سس تارتار میگو:

سس مایونز3/4 پیمانه
خیارشور1 ق غذاخوری
جعفری2 ق غذاخوری
پیاز یا پیازچه1 ق غذاخوری
کیپر1 ق غذاخوری
ترخوننیم ق چای‌خوری
آلبلیمو1/4 پیمانه
نمک و فلفلبه میزان لازم


	سس تارتار چیست + طرز تهیه سس تارتار به چند روش | وب

طرز تهیه سس تارتار میگو:

  1. گفتیم که پایه سس تارتار، سس مایونز است. شما می‌توانید با استفاده از دستور طرز تهیه سس ماسونز خانگی، در منزل این سس را تهیه کرده و یا از نوع آماده آن استفاده کنید؛ پس در هر صورت کار را با سس مایونز شروع کنید و سس مایونز را داخل یک ظرف بریزید.
  2. آبلیموی تازه را روی سس مایونز بریزید.
  3. خیارشورها را خرد کرده و به اندازه 1 ق غذاخوری از آن را با سس مایونز و آبلیمو ترکیب کنید.
  4. پیاز یا پیازچه را نیز خیلی ریز خرد کنید و به مواد قبلی اضافه کنید. 
  5. کیپر را نیز خرد کرده و به بقیه مواد اضافه کنید. 
  6. سبزیجات معطر یعنی جعفری و ترخون را نیز خرد کرده و با باقی مواد ترکیب کنید. 
  7. حالا مواد را خوب مخلوط کنید و اگر به فلفل یا نمک نیاز داشت، اضافه کنید. 
  8. سس تارتار شما در این مرحله آماده است اما توصیه می‌شود که آن را داخل ظرف شیشه‌ای در داری ریخته و حداقل به مدت 1 ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم مواد باهم ترکیب شوند. سس تارتار هرچقدر بیشتر درون یخچال بماند، طعم بهتری پیدا خواهد کرد. 
این سس با همین مقدار مواد اولیه طعم بسیار خوبی دارد و خوردن آن در کنار انواع غذای دریایی بسیار لذت‌بخش است اما می‌توانید مقدار چاشنی‌ها را به ذایقه خود کم‌تر یا بیشتر کنید. 

حالا به سراغ روش دوم تهیه سس تارتار می‌رویم که ساده‌تر بوده و همه‌پسند‌تر است و خیلی زودتر از نوع اول آماده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه سس تارتار خوشمزه (روش ساده‌تر):

سس مایونز3/4 پیمانه
خیارشور 1/4 پیمانه
پیاز یا پیازچه2 ق غذاخوری
جعفری تازه1 ق غذاخوری
نمک، فلفل، پودر سیربه میزان لازم



	سس تارتار چیست + طرز تهیه سس تارتار به چند روش | وب


طرز تهیه سس تارتار خوشمزه (روش ساده‌تر):

  1. مثل روش‌ قبلی، همه سبزیجات‌ را خیلی ریز خرد کنید.
  2. سبزیجات را به سس مایونز اضافه کنید. 
  3. در صورت تمایل می‌توانید کمی آبلیمو تازه و 1 حبه سیر رنده‌شده نیز به مواد بالا اضافه نمایید.
  4. مواد را خوب مخلوط کرده و داخل ظرف شیشه‌ای دردار بریزید.
  5. ظرف را به مدت یکی، دو ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم مواد باهم ترکیب شوند.

نکته:
  • با این مقدار مواد اولیه حدود 1 پیمانه سس خواهید داشت. توصیه می‌شود که این سس خوشمزه را هربار به اندازه 1 وعده مصرف تهیه کنید زیرا ماندگاری زیادی ندارد.
 امیدواریم از این دو روشی که آموزش داده شد استفاده لازم را ببرید و این سس خوشمزه و متفاوت را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. 

گردآوری: گروه آشپزی وب  


همچنین مشاهده کنید

Warning: Undefined array key "html" in /var/www/vista/web/fp.php on line 102

Deprecated: strip_tags(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vista/web/fp.php on line 102