چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
۱۰ راهکار برای افزایش تمرکز در کودکان
برای کودکان تمرکز بر روی یک چیز بیش از چند دقیقه سخت است اما این امر تا حدودی به خاطر کنجکاوی، انعطافپذیری و انرژی بالای آنان طبیعیست. با این حال تمرکز یک مهارت مهم در یادگیری، انجام تکالیف خانه و هر کار دیگر است.
افراد بزرگسال روشهای گوناگون روانشناختی و پزشکی (مانند قرصهای تقویت حافظه) را در اختیار دارند تا بتوانند با آن تمرکزشان را افزایش دهند اما استراتژی لازم برای افزایش تمرکز در کودکان متفاوت از بزرگسالان است.
شما میتوانید به کودکتان به کمک روشهای گوناگون کمک کنید تا بتوانند تمرکزشان را افزایش دهند. این راهها به کودکان عادات و قوانین خاصی را یاد میدهد که میتوانند به کمک آنها در زمان انجام تکالیف راحتتر تمرکز کرده و کمتر بی قرار باشند.
راههایی برای افزایش تمرکز در کودکان
۱. کارها و تکالیف بزرگ را به کارهای کوچک تقسیم کنید
کارهای بزرگ نیازمند تمرکز و نظم بالایی هستند بنابراین تقسیم کردن آن به کارهای کوچکتر میتواند بسیار نتیجهبخش باشد. این روش میتواند هم در تکالیف مدرسه، هم در کارهای خانه و هم در یادگیری مهارتهای جدید به کمک کودک شما بیاید.
انجام پروژههای کوچک که مجموع آنها منجر به انجام یک پروژه بزرگتر است، حس پیشرفت را در افراد ایجاد میکند و باعث میشود تا بتوانند راحتتر تمرکز کنند.
کارهای بزرگ نیازمند زمان و تمرکز بالاست و افراد برای انجام آنها باید خودشان را وقف آن کار کنند. این امر موجب خستگی فرد شده و باعث میشود تا افراد نسبت به انجام کار بی میل شوند. کارهای کوچک به سادگی انجام میشوند و نیاز به مقاومت بالا ندارند.
۲. عوامل حواسپرتی را کاهش دهید
ممکن است کودکان به انجام یک کاری علاقه داشته باشند اما نتوانند به عوامل حواسپرتی بی توجهی کنند. شما باید فضایی که در آن کودکان مشغول یادگیری هستند، درس میخوانند و یا به انجام کاری میپردازند را تا حد ممکن از عوامل حواسپرتی خالی نمایید. به خصوص نسبت به اثرات تماشای تلویزیون توسط کودک، موسیقی بلند، آلودگیهای صوتی گوناگون و هرچیز دیگری که حواس کودک را پرت میکند دقت داشته باشید.
۳. حواستان به تلویزیون و گوشی همراه کودک باشد
قطعا خوب نیست که در زمان انجام تکالیف کودکان تلویزیون ببینند چرا که حواس آنها را تا حد بسیار زیادی پرت میکند. ارسال پیام در شبکههای اجتماعی نیز تمرکز کودکان را دچار مشکل میکند. توصیه میشود کودکان از گوشی تلفن همراه در زمان انجام تکالیف و یادگیری مطالب استفاده نکنند.
۴. تکالیف هر روز در یک ساعت مقرر انجام شود
انجام کارهای مشابه روزانه در ساعت مشابه به مرور زمان تبدیل به عادت میشود. اگر کودک در ساعت مشابه هر روز به انجام تکالیفش بپردازد پس از یک مدت وقتی آن زمان مشخص شده فرا میرسد تمرکز بیشتری برای انجام تکالیف خواهد داشت. در واقع ذهن میداند که زمان تعیین شده برای انجام تکالیف فرا رسیده است و از این رو، اشتیاق بیشتری برای انجام آن کار را در فرد ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید: روش های تشویق کودکان به انجام تکالیف مدرسه
۵. برای آنها فعالیت فیزیکی مختلفی را پیشبینی نمایید
برخی فعالیتهای فیزیکی مانند بازی، دویدن و برخی ورزشها در بین انجام کارهای گوناگون باعث میشود تا انرژی اضافی کودکان تخلیه گردد. این کار باعث میشود تا کودکان کمتر بیقراری کنند، خسته نشوند و راحتتر تمرکز نمایند.
۶. کاری کنید تا کودکان بازی کنند و شاد باشند
محول کردن کارهای بسیار زیاد به کودکان و نیز درگیر کردن آنها با فعالیتهای بیش از حد، خستگی و فرسایش مغز کودکان را در پی خواهد داشت. به عنوان یک پدر و مادر باید به آنها کمک کنید تا زمان کافی برای تفریح و شادی را داشته باشند و احساس فشار نکنند.
بیشتر بخوانید: اثرات بازی کردن بر میزان هوش و رشد کودکان
۷. استراحت کافی برای کودکان ضروریست
کمک کنید تا کودکان به اندازه کافی بخوابند و در طول روز نیز به اندازه کافی استراحت کنند.
۸. برای رسیدن به هدف ضربالعجل تعیین کنید
تعیین زمان برای رسیدن به یک هدف به کودکان کمک میکند تا تمرکز کنند و در زمان تعیین شده آن را به سرانجام برسانند. با این حال شما باید حواستان باشد که برخی از کودکان وقتی که زمانی برای انجام کار تعیین میشود و یا زمان در نظر گرفته شده غیر معقول و کم است، احساس فشار میکنند. این فشار باعث ایجاد استرس در کودکان میشود که نتیجه آن از دست رفتن تمرکز است.
۹. برای کودکتان بازی فکری تهیه کنید
شما میتوانید توانایی تمرکز در کودکتان را با بازیهایی که نیازمند فعالیت مفید ذهنی هستند افزایش دهید و بهبود بخشید. انواع بسیار گوناگونی از این بازیها وجود دارد که میتوانید آنها را از اسباببازی فروشیها تهیه نمایید. بازیهایی که نیازمند تمرکز، برنامه ریزی و به طور کلی فعالیت ذهنی هستند، میتوانند تفریح را با تمرکز ترکیب کرده و موجب افزایش تمرکز کودکان شوند.
بیشتر بخوانید: معرفی چند بازی فکری برای افزایش دقت و هوش کودکان
۱۰. زمانی را بین دوکار در نظر بگیرید
زمانی که کودک شما درگیر کاری است به او بگویید که بعد از آن چه کاری باید انجام دهد اما یک فاصله زمانی را بین پایان کار فعلی و انجام کار بعدی در نظر بگیرید. این موضوع زمانی از اهمیت بالایی برخوردار است که کودک شما در حال انجام کاریست که آن را دوست دارد و از آن لذت میبرد چرا که ممکن است توقف آن و انجام کارهای دیگر برای او اکراه آور باشد.
شما برای افزایش تمرکز در کودکان چه پیشنهادی دارید؟ آن را با مخاطبان وب درمیان بگذارید.
برگرفته از: successconsciousness
گروه روانشناسی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست