چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه سالاد نخود و بادمجان خوشمزه و لذیذ


سالاد نخود و بادمجان، نوعی سالاد با طعم متفاوت است که در تهیه آن از نخود پخته، بادمجان کبابی و انواع سبزیجات استفاده شده است. بادمجان کبابی بوی دود بسیار مطبوعی دارد و نسبت به بادمجان سرخ شده برای افرادی که از چربی پرهیز دارند یا بیزارند، مطلوب‌تر و سالم‌تر است؛ زیرا بادمجان سرخ شده، مقدار زیادی روغن جذب می‌کند. قبلا با طرز تهیه انواع سالاد نظیر سالاد ماکارونی با قارچ، سالاد کاردینال و ... آشنا شده‌اید، در این مقاله با طرز تهیه سالاد نخود و بادمجان، خواص نخود و خواص بادمجان آشنا خواهید شد.


طرز تهیه سالاد نخود و بادمجان خوشمزه و لذیذ | وب


طرز تهیه سالاد نخود و بادمجان

مواد لازم برای تهیه سالاد نخود و بادمجان
خیار شود 5 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
نخود پخته 1 پیمانه
بادمجان 3 عدد
فلفل قرمز 2 عدد
پیازچه ریز خرد شده 1 پیمانه
شوید ریز خرد شده  1/2 پیمانه
جعفری ریز خرد شده 1/2 پیمانه
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
آبلیموی تازه 2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم 
رب انار شیرین 3 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. بادمجان‌ها را به صورت درسته، روی صفحه شعله پخش کن بخوابانید و شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. بادمجان‌ها را گاهی بغلطانید تا پوست آن‌ها بسوزد و مغزشان بپزد.
  3. سپس بادمجان‌ها را زیر آب سرد بگیرید و روی تخته کار، شکم آن‌ها را با چاقو چاک دهید.
  4. با قاشق، مغز پخته بادمجان را از پوست سوخته جدا کرده و سپس آن را خرد کنید.
  5. فلفل قرمز را نیز به همین ترتیب روی شعله پخش کن اجاق گاز، کباب کنید.
  6. پوست فلفل قرمز کبابى را گرفته و خرد کنید.
  7. گوجه فرنگى و خیار شور‌ها را ریز خرد کنید.
  8. پیازچه و شوید و جعفرى را ریز خرد کرده و به همراه نخود پخته به مواد اضافه کنید.
  9. روغن زیتون، آبلیموى تازه، نمک، فلفل سیاه و رب انار شیرین را مخلوط کنید.
  10. سپس سس حاصل را به مواد سالاد اضافه کرده و هم بزنید.
  11. سالاد را به ظرف سرو منتقل کرده و به دلخواه با با برش هایى از لیمو تزیین کنید.


    طرز تهیه سالاد نخود و بادمجان خوشمزه و لذیذ | وب


خواص نخود مورد استفاده در تهیه سالاد نخود و بادمجان

  • نخود تقویت کننده قلب بوده و در رفع یبوست‌های حاد و مزمن موثر است.
  • باعث تقویت عضلات اسکلتی می‌شود و مصرف آن برای ورزشکاران مفید است.
  • دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای افرادی که دارای بیماری‌های خود ایمنی مانند ام اس هستند مفید می‌باشد.
  • انگل‌های روده را از بین می‌برد.
  • درد سینه و تنگی نفس را بهبود می‌بخشد.
  • تقویت کننده ریشه مو است.
  • برای درمان زردی، درد‌های کلیه و افزایش حافظه مفید است.
  • سرشار از کلسیم است و برای درمان پوکی استخوان بسیار سودمند است و در دوران رشد استخوان‌ها و دندان‌ها مصرف آن توصیه می‌شود.
  • ضدعفونی کننده مجاری ادراری می‌باشد.

خواص بادمجان مورد استفاده در تهیه سالاد نخود و بادمجان

  • بادمجان، گرم و خیلی خشک بوده و مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است، بنابراین غذای مناسبی برای افرادی است که می‌خواهند وزن کم کنند. زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می‌باشد.
  • بادمجان خاصیت نرم کنندگی و مدر (ادرار آور) دارد.
  • دارای آهن است و در رفع کم خونی موثر می‌باشد.
  • پادزهر خوبی برای مسمومیت حاصل از خوردن قارچ است.
  • بازکننده‌ی گرفتگی رگ هاست و از سکته قلبی جلوگیری می‌کند.
  • بادمجان برطرف کننده یبوست است.


گروه آشپزی وب