جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
نحوه کاشت آلوئه ورا (تکثیر آلوئه ورا)
آلوئه ورا بومی آفریقای شمالی و مناطق مدیترانهای است و بیش از 300 گونه مختلف از آن وجود دارد. آلوئه ورا گیاهی رایج و آپارتمانی است و به طور سنتی در منازل به عنوان زینت و نیز برای خواص دارویی عالی آن پرورش داده میشود. گیاه آلوئه ورا به واسطه برگ های کلفت آبدار و کوزه مانند خود مشخص می شود. مراقبت از گیاه آلوئه ورا شبیه مراقبت های گیاه کاکتوس است. آلوئه ورا در چند سال اخیر به سبد مصرف خانوادههای ایرانی راه پیدا کرده است. امروزه دیگر دیدن برگهای باریک و بلند این گیاه خانواده کاکتوس در فروشگاهها و دارروخانهها، نهتنها برای بسیاری از مردم عادی شده که بازار ایران شاهد انواع و اقسام محصولات فرآوری شده آلوئه ورا یا همان صبر زرد به زبان بومی خودمان است. خواص آلوئه ورا گسترده بوده و فراوردههای جانبی آن شامل انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، ماسک آلوئه ورا، ژله، نوشیدنی و کمپوت آلوئهورا است.
تکثیر آلوئه ورا از طریق بذر و پاجوشهای آن صورت میگیرد، البته اخیرا از طریق روشهای کشت بافت به صورت تجاری نیز تکثیر میشود. همچنین کاشت آلوئه ورا در گلخانه طرفداران زیادی داشته و امروزه در دنیا با نام تجارت طلای سبز از آن یاد میشود.
![نحوه کاشت آلوئه ورا (تکثیر آلوئه ورا) | وب](/web/imgs/34/88/wh95p1.jpeg)
کاشت آلوئه ورا (تجارت طلای سبز)
آلوئه ورا گیاهی بسیار مقاوم به شرایط سخت خاک و شرایط اقلیمی بوده و با وجود هزینه ناچیز کشت، دارای ارزش تجاری قابل توجهی است، بهطوری که در کشور ما، هر هزار متر زمین زیر کشت این گیاه، سالانه تنها ٤ تا ٦میلیون تومان هزینه دارد و در مقابل حدود ٣٠ تا ٤٠ میلیون تومان درآمدزایی میکند. نیاز ناچیز به آبیاری، بینیازی گیاه به کود و آفتکشها و همینطور تجهیزات و ادوات گران قیمت کشاورزی، هزینه کاشت و تکثیر این محصول را بهطور قابل توجهی کاهش داده است.
برداشت ٢٠ساله آلوئه ورا ویژگی اقتصادی دیگر این گیاه است که کشت آن را توجیهپذیر میکند. آلوئه ورا بهویژه نژاد بومی آنکه به گیاه «صبر زرد» نیز مشهور است عاری از هرگونه قارچ و آفت است و همین موضوع گیاه را بینیاز از تمام آفتکشها و سمپاشی میکند و همانطور که میدانید یکی از پرهزینهترین فاکتورهای کشت و کار تهیه سموم و آفتکشهاست. غیر از این، گیاه نیاز به هیچگونه کود شیمیایی و اصولا تغذیه با کود ندارد که این دو آیتم هزینه کاشت آلوئه ورا را مجددا کاهش میدهد و به دلیل ارگانیک بودن محصول مزایای تجاری آن را افزایش میدهد.
شرایط محیطی مورد نیاز کاشت آلوئه ورا
- گیاه آلوئه ورا در هر نوع خاکی قابل کشت است، ولی خاکهای با حاصلخیزی متوسط و زهکش مناسب بهترین خاک برای پروش و کشت آلوئه ور ا است.
- گیاه آلوئه ورا نور زیاد خورشید را ترجیح میدهد.
- این گیاه به شدت در برابر سرما حساس و آسیب پذیر است.
- دمای ایدهآل برای نگهداری و کاشت آلوئه ورا 15 تا 25 درجه سانتیگراد است.
- گیاه آلوئه ورا مانند کاکتوس و دیگر گیاهان آبدار، به آبیاری زیاد نیاز ندارد و معمولا هر 10 تا 14 روز باید گیاه را آبیاری کرد.
- آبیاری گیاه را زمانی انجام دهید که خاک کاملا خشک است.
- در ماههای فصل زمستان، گیاه آلوئه ورا در شرایط خواب است، بنابراین نیاز آبی کمی دارد لذا میتوان در فصل زمستان فاصله آبیاریها را به 3 تا 4 هفته افزایش داد.
- مقدار نیاز کودی برای کاشت آلوئه ورا کم بوده و فقط لازم است یک بار و در فصل بهار به آن کود داده شود.
زمان و نحوه برداشت آلوئه ورا
برگ بوتههای دارویی گیاه آلوئه ورا معمولا بعد از گذشت دو سال از زمان کاشت و هنگامی که بوتهها به اندازه کافی رشد کردند برداشت میشود. هر سه ماه یکبار میتوان از هر بوته 3 تا 4 برگ کناری را برداشت و مستقیما به بازار عرضه نمود و یا برای استخراج محصول و کاربرد در فراورده های جانبی مورد مصرف قرار داد.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست