پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

همه چیز در باره خواص بخور بابونه + طرز تهیه بخور بابونه


گیاه بابونه از جمله گیاهان دارویی است که طیف وسیعی از اثرات مفید درمانی را در بر گرفته و مصرف آن بسیار ساده بوده و دارای بو و طعم مطبوعی است. بابونه گیاهی دایمی و كوچك به ارتفاع تقریبا 30 سانتی‌متر است که بویی معطر داشته و در چمن‌زارها و اراضی شنی می‌روید. قسمت دارویی گیاه بابونه، گل‌های آن بوده که در فصل تابستان ظاهر می‌شود. در گذشته صرفًا از گلهای بابونه به صورت سنتی استفاده میشد ولی در حال حاضر از اسانس اين گياه در صنايع داروسازی، آرايشی و بهداشتی و غذائی به طور وسيعی استفاده میشود. در كشورمان نيز مصارف داروهای تهيه شده از بابونه در حال افزايش بوده و داروهای متعددی در داروخانههای كشور به فروش میرسند كه از مواد مؤثره بابونه در تهيه آنها استفاده شده است. در ادامه این مطلب با فواید، مضرات و خواص بخور بابونه و طرز تهیه آن آشنا شوید.



	همه چیز در باره خواص بخور بابونه + طرز تهیه بخور بابونه | وب


طرز تهیه، فواید و خواص بخور بابونه

پاکسازی پوست و رفع جوش و آکنه: بخور بابونه یکی از ماسکهای مورد علاقه بانوان است. بخور گل بابونه برای بهبود آکنه و جوشهای صورت مفید است. بخور گل بابونه علاوه بر تسکین التهاب و از بین بردن میکروبها سبب تحریک گردش خون صورت شده، پوست را جوان و شاداب میکند، همچنین منافذ پوست را باز کرده و روند دفع سموم و آلودگیهایی مانند فلزات سنگین موجود در هوای شهرهای بزرگ را که طی روز در منافذ پوستی نفوذ کردهاند، تسریع میکند.

افزایش رطوبت و شادابی پوست: بخور گل بابونه و گل ختمی، علاوه بر این‌كه باعث تمیزی و مرطوب شدن پوست می‌شود، باعث ضدعفونی، روشن شدن و شادابی پوست نیز می‌شود. برای تهیه آن، مقداری گل ختمی و گل بابونه (گل ختمی دو برابر گل بابونه) را در ظرف آب جوش بریزید و سپس اجازه دهید تا با حرارت ملایم دم بكشد. سپس در ظرف را برداشته و یك پارچه روی سر خود و ظرف بیندازید و با كمك انگشتان پوست صورت را ماساژ دهید.

برطرف کردن دانههای سرسیاه پوست صورت: اگر شما جزء کسانی هستید که به جز جوشهای آکنهای، دانههای سر سیاه و سفید را نیز در روی پوست صورت خود مشاهده میکنید، میتوانید مقداری بابونه را در ظرفی ریخته و به مقدار متناسبی آب به آن اضافه نمایید و در هنگام جوشیدن آب، صورت خود را بخور دهید، به مدت ۱۰ دقیقه بخور را انجام داده و سپس با دستمال تمیزی دانهها را فشار دهید تا از پوست خارج شود و بعد با آب سرد صورت خود را بشویید تا منافذ باز شده، تنگتر شود.

التیام درد چشم: پزشکان طب سنتی معتقدند، استفاده از بخور بابونه به همراه سرکه، رافع چشم درد است.

پیشگیری و درمان سرماخوردگی: یکی از راههای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان دادن بخور است. بخور بابونه و آویشن به دلیل اینکه جزو گیاهان ضد التهابی هستند، روی باکتری‌های دستگاه تنفسی موثر بوده، برای پیشگیری از عفونتهای مکرر که بیشتر از ناشی از خشکی دستگاه تنفسی است، میتوان از آن استفاده نمود. برای تهیه آن میتوان از انکباب آویشن و بابونه به صورت جوشاندن 10گرم گیاه خشک در 500 سی سی آب استفاده کرد. همچنین استفاده از 10تا 15قطره اسانس این دو گیاه در یک لیتر آب و پخش بخار آن در خانه مفید است.

درمان سینوزیت: درمان سینوزیت بر دو پایه باز کردن مجاری سینوس‌ها و کاهش ساخت ترشحات استوار است. به عقیده متخصصان طب سنتی، برای درمان سینوزیت باید حتماً از بخور به‌ویژه بخور گل بابونه استفاده شود. گل بابونه در درمان انتهایی سینوزیت موثر است به طوریکه بخور بابونه تاثیر زیادی در جمع کردن بیماری و دوران نقاهت و کاهش درد در ناحیه پیشانی دارد.



همه خواص بابونه

مضرات بخور بابونه

مصرف بابونه و فراوردههای آن در بارداری و شیردهی با آلرژی همراه است و باید از مصرف آن در این دوران اجتناب شود. علاوه بر این، از نظر عوارض جانبی، استفاده از بابونه ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنش‌های خفیف آلرژیک شود و در صورت مصرف بیش از اندازه، علایمی چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع، استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.


مجله اینترنتی وب