چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آشنایی با داروی ضداضطراب بوسپیرون


اضطراب در دنیای ماشینی و صنعتی امروزی امری اجتناب‌ناپذیر است. این عارضه با استفاده از داروهای مختلفی که برای رفع آن وجود دارد قابل کنترل است. بوسپیرون یکی از داروهای ضداضطراب است که توصیه می‌کنیم قبل از مصرف آن حتما با عوارض احتمالی که می‌تواند به دنبال داشته باشد آشنا شوید. علاوه بر قرص بوسپیرون داروهای دیگری هم در این زمینه وجود دارند که می‌توانید در لینک زیر با آن‌ها آشنا شوید.

معرفی قرص ضد استرس، قرص آرامبخش و ضد اضطراب

 

 
آشنایی با داروی ضداضطراب بوسپیرون | وب

بوسپیرون چیست؟

بوسپیرون (Buspiron) از داروهای ضداضطراب است که برای درمان علائم اضطراب، مثل ترس،تنش، تحریک پذیری و کج خلقی، سرگیجه، ضربان قلب نامنظم و سایر علائم جسمانی، استفاده می‌شود. این دارو بدون ایجاد تسکین یا سرخوشی قابل توجه اضطراب را کم کرده و برخلاف بنزودیازپین‌ها هیچگونه اثرات خواب‌آور، ضد تشنج یا شل‌کننده عضلانی ندارد.

در صورتیکه برای رفع اضطراب و استرسی که دارید علاقه‌مند هستید از روش‌های خانگی استفاده کنید پیشنهاد می‌کنیم لینک زیر را در این زمینه مطالعه کنید:

درمان خانگی استرس (درمان استرس با داروهای گیاهی)

 

نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:

 نام‌های تجاری  BuSpar - Vanspar
 موارد مصرف

 درمان اضطراب

 عوارض  خواب آلودگی، سرگیجه، تهوع، سردرد، عصبانیت، احساس سبکی در سر، هیجان، تپش قلب، تشنج، وزوز گوش، درد گلو، خستگی و خشکی دهان
 تداخل دارویی  نزودیازپین، باربیوترات، هالوپریدول، اریترومایسین، ایتراکونازول، دیگوکسین، سایر مهارکننده‌های مونوآمین اکسید (MAOI) و الکل

مقدار و نحوه مصرف

میزان دقیق مصرف این دارو با توجه به میزان ضعف و شدت بیماری متفاوت بوده و حتما باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. به طور معمول در ابتدا مقدار خوراکی دارو 5 میلی‌گرم ، 2 یا 3 بار در روز یا 7.5 میلی‌گرم 2 بار در روز است. توجه داشته باشید که بیشترین مقدار تجویز شده این دارو در بزرگسالان 60 میلی‌گرم می‌باشد. معمولا علائم بهبودی ۷ تا ۱۰ روز بعد از شروع مصرف آشکار می‌شود و بهترین نتیجه درمانی طی ۳ تا ۴ هفته پس از آغاز درمان خواهد بود.
 

نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

  1. مصرف این دارو با غذا سبب تاخیر در جذب می‌شود.
  2. حساسیت یا هر گونه مشکل را باید به پزشک خود اطلاع دهید.
  3. مصرف دارو تا رسیدن به نتیجه مطلوب باید طبق نظر پزشک ادامه یابد.
  4. این دارو می‌تواند باعث خواب‌آلودگی شود، بنابراین در انجام کارهای دقیق و کارهای که نیاز به هوشیاری دارند و مهارت کافی نیاز دارند باید احتیاط کرد.
  5. در صورت بارداری و شیردهی حتما پزشک را مطلع کنید.
  6. در صورت وجود وجود بیماری‌هایی مانند اختلال در عملکرد سیستم کبدی و یا هر نوع اختلال در عملکرد سیستم کلیوی با پزشک مشورت کنید.
  7. در صورت فراموش نمودن مصرف یک دوز، دارو را به محض به یاد آوردن مصرف کنید. اما اگر تقریباً زمان مصرف دوز بعدی رسیده است دارو را مصرف نکنید یا مقدار دوز مصرفی را دوبرابر نکنید.
  8. استفاده از داروی بوسپیرون برای افراد زیر 18 سال ممنوع است.
  9. شما می‌توانید این دارو را به همراه غذا یا بدون آن مصرف کنید.
  10. اگر قبل از بوسپیرون، از داروی ضد اضطراب دیگری استفاده می‌کردید و قصد تغییر دارو به بوسپیرون را دارید، به طور ناگهانی نباید مصرف داروی قبلی را متوقف کنید؛ بلکه باید به آرامی آن را کم کنید و سپس از قرص بوسپیرون استفاده نمایید.
  11. آب گریپفوروت، با این دارو تداخل ایجاد می‌کند و باعث ایجاد عوارض جانبی ناخواسته‌ای می‌گردد.


آشنایی با داروی ضداضطراب بوسپیرون | وب
 

توصیه‌ها و مراقبت‌های پرستاری

  • این دارو برای حالات اضطرابی حاد مفید نمی باشد ودر حملات پانیک Panic مؤثر نیست.
  • بوسپیرون داروی درمان بیماری‌های روانی (داروهای ضد روان‌پریشی) نیست و نباید به جای داروهایی که پزشک برای درمان بیماری‌های روانی تجویز می‌کند، به کار رود.

گروه سلامت وب