شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

حلیم


حلیم
● طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خیس کرده و می جوشانیم تا نفخ آن گرفته شود .گندم را نیز از شب قبل خیس کرده و با نمک خوب می پزیم. نخود را (آب آن را خارج می کنیم) به همراه پیاز و گوشت کاملاَ می پزیم ،گوشت پخته را از آب و نخود جدا می کنیم و می کوبیم تا ریش ریش شود ،گندم را با مقداری آب جوش در مخلوط کن می ریزیم تا کاملاَ له شود . نخود را نیز با کمی آب گوشت در مخلوط کن می ریزیم و خوب له می کنیم (می توانیم از گوشت کوب برقی استفاده کنیم) بقیه ی آب گوشت ،نخود ،گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط کرده و در قابلمه ای می ریزیم. قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم . حدود نیم لیتر آب به آن اضافه می کنیم ( آب حلیم را اندازه می کنیم) و می گذاریم تا حلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد البته باید در این مدت حلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد. بعد از جا افتادن حلیم ، آن را در ظرف مناسب می ریزیم ،با روغن ، دارچین و نخود پخته تزیین و با شکر سرو می کنیم.
گوشت حلیم باید کاملاَ ریش ریش شده تا باعث کش دار شدن این غذا شود.بهتر است پوست نخود پس از پختن جدا شود. حلیم را می توان با گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون نیز تهیه کرد. در صورتی که حلیم پس از جا افتادن کم نمک بود ،می توان مقداری نمک به آن اضافه کرد.
حلیم به دلیل داشتن گندم ،علاوه بر خاصیت سیر کنندگی بالا منبع بسیار خوب روی منیزیم ، آهن و نیاسین می باشد . البته اگر در تهیه ی این غذا از گندم سبوس دار که فیبر زیادی دار استفاده شود ، دربهبود برخی از بیماریهای دستگاه گوارش ، سرطان روده و سینه موثر خواهد بود ، نخود هم که در پخت حلیم به کار می رود غنی از فولات ، ویتامین B۶ ویتامین C و روی است.
این غذا به علت داشتن گندم ، نخود و گوشت منبع خوب آهن بوده و برای زنان ، دختران جوان و افرادی که در معرض کم خونی هستند، توصیه می شود . الیته کسانی که چربی خون بالا و یا مشکلات قلبی – عروقی دارند در خوردن حلیم جانب احتیاط را رعایت کنند.
● مواد لازم برای ۱۲ نفر
۵/۱ لیوان گندم پوست کنده
۲/۱ لیوان نخود
۴۰۰ گرم گوشت گوسفند (سردست بهتر است)
۵/۱ قاشق چای خوری نمک
۲ عدد پیاز متوسط
۲ لیوان آب گوشت
دارچین به مقدار لازم
شکر به مقدار لازم
۴ قاشق سوپ خوری کره یا روغن کرمانشاهی

منبع: مجله هنر آشپزی
منبع : شبکه رشد


همچنین مشاهده کنید