چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

قارچ، پروتئین گیاهی


قارچ، پروتئین گیاهی
قارچ منبعی غنی از پروتئین گیاهی است و به دلیل بافت و طعم خاص می‌تواند به صورت خام، سرخ شده، آب‌پز و حتی كباب شده طبخ و مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در بسیاری از غذاها و با انواع گوشت و سبزیحات قابل استفاده است. در اینجا به روش تهیه یك نوع خورش و همچنین ترشی قارچ اشاره می‌كنیم.
• خورش كاری با قارچ
این خورش خوش طعم و خوش عطر را با برنج ساده سرو كنید.
مواد لازم:
روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری
دانه زیره نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه یك چهارم قاشق چایخوری
هل سبز ۴ دانه
زردچوبه یك چهارم قاشق چایخوری
نمك كمی
پیاز متوسط، ریز خردشده یك عدد
پودر زیره یك قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز یك قاشق چایخوری
پودر كاری یك دوم قاشق چایخوری
فلفل سبز تند، ریز خردشده یك عدد
سیر كوبیده ۲ حبه
زنجبیل یك دوم قاشق چایخوری
گوجه فرنگی خرد شده۴۰۰ گرم
قارچ ۴۵۰ گرم
برگ گشنیز خردشده برای تزئین كمی
روغن را در ظرف مناسبی داغ كنید و دانه زیره، فلفل، هل و زردچوبه را در آن ریخته و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید. پیاز را افزوده و به مدت ۵دقیقه یا تا زمانی كه طلایی شود سرخ كنید. پودر زیره، پودر گشنیز و كاری را اضافه كنید و ۲دقیقه دیگر سرخ نمایید. فلفل سبز، سیر و زنجبیل را نیز به آنها افزوده و در حالی كه برای جلوگیری از چسبیدن آنها به ته ظرف غذا را مرتب هم می‌زنید ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. گوجه فرنگی و نمك را اضافه كنید و صبر كنید تا گوجه به دمای جوش برسد و ۵ دقیقه به همان حال باقی بماند. سپس قارچ را اضافه كرده و در ظرف را ببندید، حرارت گاز را كم كنید و بگذارید قارچ ۱۰دقیقه بپزد. خورش را در ظرف مورد نظر ریخته با برگ گشنیز خردشده تزئین و سرو نمایید.
• ترشی قارچ
مواد لازم:
سركه قرمز ۳ پیمانه
آبلیمو نصف پیمانه
فلفل۱۰ دانه
برگ بو ۲ عدد
شاخه آویشن۲
سیر ورقه شده ۲ حبه
فلفل قرمز ۳ عدد
قارچ ریز یك كیلو
همه مواد غیر از قارچ را مخلوط كرده و در ظرف مناسبی بریزید. سپس بر روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. حرارت اجاق را كاهش دهید و در ظرف را بسته، مخلوط را ۱۰ دقیقه بجوشانید. قارچ را اضافه كنید و بدون درپوش ۱۰ دقیقه بجوشانید. ترشی را داغ در ظروف شیشه‌ای استریل دردار بریزید و بلافاصله در شیشه‌ها را ببندید. این ترشی را می‌توانید در جای خشك و خنك به مدت ۶ماه نگهداری كنید و پس از باز كردن در ظرف آن را در یخچال نگهداری كنید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید