یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

می خواهم چاق شوم


می خواهم  چاق شوم
كمبود وزن به اندازه چاقی و اضافه وزن می تواند فرد درگیر را دچار مشكل كند و افراد مبتلا به لاغری های مفرط اغلب درصدد به دست آوردن وزن و راهی برای دستیابی به وزن مناسب هستند. در زیر توصیه هایی را ارائه می كنیم كه به افراد برای رسیدن به وزن مناسب كمك می كند:
۱ - استفاده از شكر و شیرینی برای ایجاد آرامش در مغز از روش های سنتی جالب قدیم است و این روش ساده، قرن هاست كه مورد استفاده قرار می گیرد. دستور اغلب حكمای طب سنتی برای داشتن خواب راحت و سنگین این است كه قبل از خواب، كمی عسل بخورید و یك ضرب المثل چینی توصیه می كند كه هر وقت دچار استرس شدید چای شیرین میل بفرمایید. در حال حاضر نیز اعتقاد به اینكه خوردن مواد شیرین به خودی خود مفید است و افزایش وزن را نیز به دنبال خواهد داشت- به خصوص تأكید اساسی بر مصرف مواد غذایی شیرین پس از وعده های غذایی به عنوان دسر- وجود دارد: ژله، بستنی، شیرینی های كوچك، شكلات، نوشابه و ... (البته مصرف زیاد نوشابه توصیه نمی شود).
۲ - مصرف مرباها و مارمالادهایی كه با میوه های فصل تهیه شده است و همچنین عسل برای وعده صبح بسیار مفید است. همچنین از مرباها و عسل می توانید در دسرها نیز استفاده كنید.
۳ - ماكارونی و پاستا، به خصوص اگر از انواع غنی شده آن (همراه با زرده تخم مرغ و آهن) باشد، بسیار خوش طعم و مفید است و برخی كه رنگ زردتری دارند (به دلیل مصرف زرده تخم مرغ در فرمولاسیون آنها) از انرژی دهی بالاتری برخوردارند. مصرف آنها همراه سس سفید - پنیرها و سبزیجات معطر بسیار توصیه می شود.
۴ - مصرف زرده تخم مرغ بیشتر از ۳ عدد در هفته توصیه نمی شود و برای جلوگیری از ابتلا به انگل سالمونلا تأكید اساسی بر مصرف زرده به شكل كاملاً پخته وجود دارد. سفیده تخم مرغ از منابع بسیار عالی پروتئینی است كه در انواع غذاها، ساندویچ ها و سس ها كاربرد دارد.
۵ - در رابطه با ورزش بهتر است ۲ ساعت قبل از ورزش غذای چرب خورده نشود و بهترین میان وعده در حین ورزش های طولانی مدت (مثل دوچرخه سواری) استفاده از آب میوه های شیرین و غنی شده است. همچنین پس از ورزش، مصرف یك لیوان شیر + خرما + موز یا ساندویچ مرغ + سیب زمینی+ نوشیدنی شیرین، اثرات مطلوبی را در افزایش وزن نشان می دهد.
۶ - گیاهان معطر، حاوی عطر مطبوعی هستند كه مربوط به اسانس روغنی موجود در آنهاست كه ماده ای فرار می باشد. بنابراین بهتر است در آخرین مرحله غذا از آنها استفاده كرد. در سالادها و سبزیجات خام، انواع مختلف سیر، شوید، جعفری، تره، جعفری فرنگی، اكلیل كوهی، ترخون و خردل را می توان استفاده كرد و در غذاهای پخته، زیره، میخك، جعفری، زعفران، پونه، مریم گلی، دارچین، زنجبیل، گلپر، هل، آویشن و ... را می توان اضافه كرد. این كار كمك می كند تا مواد معطر طبیعی، اعصاب بویایی و برجستگی های زبان را - كه دارای اعصاب ذائقه هستند- تحریك كرده و موجب افزایش اشتها و در نتیجه، ازدیاد ترشح بزاق ویژه معده شود.
۷ - استفاده از میوه ها به شكل مخلوط، به همراه بستنی و خامه و دانه های آجیل، مخلوط مقوی وخوشمزه ای به دست می دهد كه می توان از آن به عنوان دسر استفاده كرد.
۸ - شاید مصرف مقادیر زیاد مواد غذایی در روزهای اول برای شما دشوار باشد، اما به خاطر داشته باشید كه این افزایش مقدار به شكل تدریجی، تحمل این مواد را هم به دنبال خواهد داشت.
۹ - قبل از خواب یك لیوان شیر همراه با عسل یا خرما میل كنید در این مورد مراقبت های دهانی و دندانی را فراموش نكنید.
۱۰ - كمپوت هایی نیز كه از میوه های تازه تهیه شده باشند، دسرهای مناسبی هستند كه می توانید با مخلوط میوه های تازه و به عنوان دسر استفاده كنید.
۱۱ - بعد از برخاستن از خواب بهتر است یك لیوان آب میل شود و در روز حداقل ۹ لیوان آب بنوشید.
۱۲ - بهتر است از ریزه خواری در بین وعده صبح بپرهیزید تا اشتهای شما برای نهار بیشتر باشد و نهار به طور كامل خورده شود.
۱۳ - تمام چربی های مرئی گوشت حذف شود (چربی های مضر) و سعی شما بر استفاده از روغن های مایع خصوصاً روغن زیتون باشد. مصرف روغن های جامد را به حداقل كاهش دهید؛ به هر حال هر یك قاشق غذاخوری روغن مایع مساوی با یك قاشق مرباخوری روغن جامد است.
۱۴ - سبزیجات یاد شده در رژیم حتماً مصرف شود و در سالاد خود از جوانه گندم، زیتون، هویج رنده شده و در صورت تمایل از شلغم رنده شده، كرفس و ... استفاده كنید.
۱۵ - در صورتی كه می توانید آب گوشت یا آب سبزیجات را به صورت مستقل استفاده كنید توصیه من به شما این است كه حتماً در برنامه غذایی خود این مواد مغذی را جای دهید.
۱۶ - به عنوان چاشنی سالاد می توانید از آب لیمو یا نارنج یا آب غوره به اندازه دلخواه میل كرده و آگاه باشید كه استفاده از سركه انگور را به حداقل رسانده و جاشنی سالم را جایگزین كنید.
۱۷ - در طول روز حتماً از مركبات استفاده شود تا ویتامین C و ویتامین A از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری كند و بدانید سیر نقش مهمی را به عنوان آنتی بیوتیك طبیعی به عهده دارد؛ پس از مصرف سیر غافل نشوید.
۱۸ - برگ های سبز تیره سبزیجات مثل كاهو و میوه های زرد رنگ حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین A هستند و استفاده از آنها در تأمین سلامتی شما سهم بزرگی دارد. در طول هفته حتماً یك لیوان هویج رنده شده همراه با روغن سالاد و یك چاشنی ترش مصرف كنید تا ملغمه ای از ویتامین های E,C,A به بدن شما برسد.
۱۹ - سهمیه شیر ذكر شده در رژیم حتماً مصرف شود و چنانچه استفاده از شیر شیرین برای شما خوشایند است، شیر را به صورت شیرین مصرف كنید تا به جذب هر چه بیشتر كلسیم آن كمك كنید. خوردن شیر همراه با شكلات، كاكائو و قهوه جذب كلسیم را بسیار كاهش می دهد.
۲۰ - تنقلاتی مثل چیپس و پفك، شورها و ترشی ها و خوراكی هایی كه فاقد ارزش تغذیه ای هستند را به حداقل برسانید و بدانید چاق شدن به هر قیمتی یا لاغری به هر قیمتی هدف ما نیست؛ ما تغییرات مطلوب همراه با سلامتی و حفظ زیبایی را دنبال می كنیم.
۲۱ - چای و قهوه روزانه خود را رقیق بنوشید و سعی شما بر این باشد كه چای و قهوه را داغ و غلیظ ننوشید (حداكثر ۸ فنجان در روز).
۲۲ - با استفاده از لیمو همراه با گوشت ها، جذب آهن را بالا ببرید.
۲۳ - برای جلوگیری از مشكلات احتمالی پس از صرف غذاهای حاوی حبوبات می توانید قبل از طبخ، آنها را خیس كنید. اگر دارای مشكلات گوارشی پس از صرف حبوبات هستید استفاده از یك استكان عرق نعنا یا رازیانه را به شما توصیه می كنم زیرا درمان های طبیعی، همیشه بهترین و بی عارضه ترین ها هستند.
۲۴ - مصرف برنج به صورت كته به شما در دریافت ویتامین های موجود در آن كمك شایانی می كند و در صورت تمایل، خوردن پیاز همراه با غذا به جذب ویتامینB موجود در آن كمك می كند.
۲۵ - مصرف چای را به یك ساعت پس از صرف غذا موكول كنید.
۲۶ - این ضرب المثل انگلیسی كه خوردن یك سیب در روز شما را از مراجعه به دكتر بی نیاز می كند را هرگز فراموش نكنید و بدانید كه پوست سیب سرشار از ویتامین است؛ پس سیب را با پوست میل كنید.
۲۷ - كلم یكی از پرخاصیت ترین سبزیجات موجود در طبیعت است، بنابراین از مصرف آن غافل نشوید و بدانید كلسیمی كه از راه كلم به شما می رسد بسیار مناسب است. اگر تست شیرین را می پسندید سالاد كلم حاوی كشمش را به شما توصیه می كنم.
۲۸ - شما می توانید در جیره غذایی خود هر نصف لیوان سبزیجات پخته را با اسفناج پخته جایگزین كنید و به سهمیه ماست خود بیفزایید. اسفناج سرشار از اسید فولیك است؛ چیزی كه در آب پرتقال و گوشت ها- به خصوص گوشت گوساله- سهم قابل توجهی دارد و از فاكتورهای سازنده برای ارتقای سلامتی به شمار می رود. امروزه ثابت شده است كه آهن موجود در اسفناج به صورت nonhem بوده و غیرقابل استفاده برای بدن ما انسان هاست؛ بنابراین اسفناج را برای بهره بردن از اسید فولیك آن مصرف كنید.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید