یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

زندگی بدون کلسترول


زندگی بدون کلسترول
محققان دانشگاه تورنتو عقیده دارند؛ استفاده كردن از سبزی های خام به همراه مواد غذایی حاوی سبزی های پخته فراوان، بهترین راه برای كاهش كلسترول بوده و این روش، بسیار مفیدتر و بی ضررتر از استفاده از داروست.
تحقیقات انجام شده در آمریكا، در تاریخ ۲۳ جولای ۲۰۰۳، نشان می دهد كه، كاهش كلسترول بدن (LDL)؛ (كه باعث گرفتگی عروق قلبی می شود)؛ از دو طریق امكان دارد: ۱- استفاده از دارویی به نام لواستاتین ۲- استفاده از سبزی ها و مواد غذایی حاوی سبزی (به شرط این كه سبزی ها سرخ نشوند).
برای كاهش كلسترول از طریق دوم (استفاده از سبزی ها)؛ بهترین خوراكی ها عبارتند از: آجیل های خام (بادام و پسته خام به مقدار كم)؛ پروتئین سویا، سبزی ها و میوه ها با درصد فیبر بالا (كاهو، كلم، سبزی خوردن؛ انواع مركبات به شرط این كه با پوست داخلی شان مصرف شوند؛ اسفناج؛ هویج و...) جوی سیاه (به صورت سوپ یا نان)؛ جو سفید (در سوپ)، مارگارین گیاهی (به مقدار كم) استفاده از روغن های گیاهی مثل روغن زیتون.
دكتر دیوید جنكینز؛ محقق و رئیس مركز تغذیه گیاهی (گیاهخواران) آمریكا؛ عقیده دارد كه: یكی از بهترین راه های كاهش كلسترول؛ عادت كردن تدریجی مردم به ژریمی است كه گیاهخواران از آن استفاده می كنند. این رژیم شامل استفاده از سبزی ها با درصد فیبر بالا، آجیل های خام (به مقدار كم) پروتئین های گیاهی (مثل سویا) و روغن های گیاهی مثل روغن زیتون است. این رژیم می تواند در كنار مصرف غذاهای معمولی به مقدار كم؛ گنجانده شود. در نتیجه با این روش و عمومیت یافتن آن در جامعه، سلامت عمومی تأمین می شود. به علاوه او عقیده دارد: «با بالا رفتن سن؛ كلسترول افزایش یافته و ما در معرض خطر حمله قلبی قرار می گیریم.» امروزه مردم برای كاهش كلسترول بدن خود؛ به قرص پناه می برند، اما؛ اگرچه استفاده از قرص یك روش علمی و پزشكی است؛ اما راه بهتر، رعایت رژیم غذایی سبز(استفاده از سبزی ها و میوه ها) است.در یكی از مهم ترین تحقیقات انجام شده ۴۶ مرد و زن را انتخاب كردند كه كلسترول بالایی داشتند. از این تعداد؛ تعدادی را به صورت اتفاقی (راندوم) انتخاب كردند و آنها را تحت سه نوع رژیم غذایی مختلف قرار دادند. گروه اول از غذاهایی با چربی حیوانی اما به میزان كم، استفاده كردند. گروه دوم از همان رژیم گروه اول استفاده كردند اما علاوه برآن روزانه ۲۰ میلی گرم از لواستاتین استفاده كردند. گروه سوم تحت رژیم غذایی قرار گرفتند كه درآن از چهار نوع ماده خوراكی كه كاهش دهنده كلسترول بودند، استفاده شده بود.
این مواد غذایی (غذاهایی كه گروه سوم از آنها استفاده كردند) كه بسیار آسان هضم می شوند، شامل نان تهیه شده از جوی سیاه، غلات پخته شده، نوشابه سویا، سویا و انواع میوه ها بود. وعده شام این گروه عبارت بود از: پنیر، سویا، پیاز، كمی فلفل سیاه، بلغور جو و سبزیجات مختلف و یك تكه نان جو.
نتیجه حاصله این بود كه گروه سوم؛ سریع ترین و بهترین نتیجه را گرفته و كلسترول بدن آنها؛ سریعاً كاهش یافت. دكتر جنكینز عقیده دارد كه: «استفاده از یك رژیم غذایی مناسب و در صورت لزوم استفاده از دارو با تجویز پزشك؛ باعث كاهش كلسترول و كنترل آن می شود و به این ترتیب سلامتی انسان تضمین شده و خطر ابتلا به بیماری كاهش می یابد.»
همچنین او عقیده دارد؛ «سلامتی با داشتن یك رژیم غذایی مناسب حفظ می شود و با رعایت و كنترل مواد غذایی مصرفی؛ به طور طبیعی و بدون نیاز به هرگونه دارو؛ كلسترول بدن در حد نرمال باقی می ماند.»
دكتر جنكینز می افزاید: «اكثر افرادی كه كلسترول بالایی دارند؛ قبل از اینكه زیر نظر پزشك تحت درمان با رژیم غذایی مناسب قرار بگیرند؛ سریعاً از دارو استفاده می كنند. اما این روش چندان مناسب نیست.» او عقیده دارد كه «بسیاری از افرادی كه كلسترول بالایی دارند؛ بدون استفاده از دارو و تحت نظر یك رژیم غذایی مناسب، می توانند سلامتی خود را بازیافته و درمان شوند.» بنابر این او به پزشكان توصیه می كند كه: «اولین راه درمان بیمارانی كه كلسترول بالا دارند؛ استفاده از رژیم غذایی كنترل شده و سپس استفاده از دارو است.»
منبع: www. DailyScience. com
منبع : پایگاه‌نشاط


همچنین مشاهده کنید