یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
از مارچوبه چه میدانید؟
مارچوبه یك گیاه مغذی محسوب میشود. یك فنجان از آن فقط ۲۷ درصد كالری دارد و محتوای چربی اشباع ، كلسترول و نمك آن صفر درصد است.
كل كربوهیدرات آن دو درصد و فیبر غذایی آن ۱۱ درصد است. مارچوبه سرشار از منیزیم ، نیاسین ، فسفر ، پتاسیم ، پروتئین ، ریبوفلاوین ، سلنیم ، تیامین ، روی ، فیبر و ویتامینهای A، B، C و E میباشد.
این گیاه منبع بسیار خوبی از اسید فولیك است. یك وعده حاوی شش مارچوبه تازه پخته شده یك گرم فیبر ، ۴۹۰ واحد ویتامین A ، ۱۰ میلیگرم ویتامین C و ۱۳۱ میكروگرم اسید فولیك دارد.
بهترین راه مصرف مارچوبه به حالت پخته است. ارزش غذایی انواع كنسروی به نصف تقلیل مییابد بنابراین مصرف تازه آن توصیه میشود.
به هنگام خرید در پی ساقههای سبز روشن باشید. از مصرف ساقههای پلاسیده و مارچوبهای كه جوانههایش باز شدهاند اجتناب كنید.
●فرآیند پخت
كلروفیل، پیگمانی كه باعث سبزی گیاهان میشود، به اسید حساس است. با پختن مارچوبه، كلروفیل آن با اسیدهای موجود در آن یا در آب پخت واكنش شیمیایی داده فئوفتین تشكیل میدهد كه به رنگ قهوهای است.
در نتیجه مارچوبه پخته رنگ زیتونی دارد. با افزایش سرعت پخت میتوان از این واكنش جلوگیری كرد و زمانی برای واكنش كلروفیل و اسیدها باقی نگذاشت یا آن كه میتوان مقادیر زیاد آب را به كار برد تا اسیدها رقیق شوند و راه سوم این است كه در ظرف را برداریم تا اسیدهای فرار از آن خارج شوند.
فرآیند پخت بافت مارچوبه را نیز تغییر میدهد. به طوری كه محتوای آب سلولها خارج شده و شكل آنها به هم میریزد. افزودن نمك به هنگام پخت این روند را كند میكند.
برای ترد نگه داشتن مارچوبه، آن را در یك دستمال مربوط بپیچید و سپس در یك كیسه پلاستیكی قرار دهید. سرما نیز به حفظ ویتامینهای موجود در آن كمك میكند.
در دمای ۳۲ درجه فارنهایت یا صفر درجه سانتیگراد همه محتوای اسید فولیك خود را به مدت دو هفته و ۹۰ درصد ویتامین C را تا پنج روز حفظ میكند. در حرارت اطاق، مارچوبه ۷۵ درصد اسید فولیكش را در مدت سه روز و ۵۰ درصد ویتامین C را تا ۲۴ ساعت از دست میدهد.
اثرات گسترده مربوط به آن این است كه پس از مصرف، تركیب گوگردی متیل مركاپتان كه یك محصول زائد بودار است از طریق ادرار دفع میشود.
خوردن مارچوبه با تاثیر ضدانعقادها كه نقش رقیقسازی و انحلال لختههای خونی را دارند ، تداخل میكند زیرا سرشار از ویتامین K است كه به طور طبیعی توسط باكتریهای روده تولید میشود و مقدار كافی از آن به انعقاد خون كمك میكند
منبع : مطالب ارسال شده
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
مجلس شورای اسلامی مجلس شورای نگهبان ایران دولت حجاب دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران گشت ارشاد افغانستان رئیسی رئیس جمهور
تهران هواشناسی شورای شهر شورای شهر تهران شهرداری تهران پلیس قتل سیل وزارت بهداشت کنکور سازمان هواشناسی آتش سوزی
قیمت دلار مالیات خودرو دلار قیمت خودرو بانک مرکزی بازار خودرو قیمت طلا مسکن ایران خودرو تورم سایپا
زنان تئاتر تلویزیون سریال محمدرضا گلزار ازدواج سینمای ایران قرآن کریم سینما فیلم موسیقی سریال پایتخت
سازمان سنجش ناسا کنکور ۱۴۰۳ خورشید
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال فوتسال پرسپولیس استقلال تیم ملی فوتسال ایران بازی جام حذفی آلومینیوم اراک سپاهان تراکتور باشگاه پرسپولیس وحید شمسایی
هوش مصنوعی اپل آیفون تبلیغات همراه اول فناوری اینترنت سامسونگ گوگل بنیاد ملی نخبگان دانش بنیان
خواب موز بارداری دندانپزشکی کاهش وزن آلزایمر مالاریا