سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

خواص و کاربرد زیره سیاه


خواص و کاربرد زیره سیاه
در نشریات طب سنتی منتشره درمغرب زمین درباره خواص و كاربرد زیره سیاه در كشورهای خاور دور آمده است:تخم زیره سیاه بادشكن است.در شبه جزیره مالایا زیره سیاه یكی از ۹ گیاهی است كه همه را با هم كوبیده و نرم كرده در یك جوشانده در فواصل به تدریج به زانو در دوران پس از وضع حمل می دهند. در اندونزی در ضهر مالی برگهای گیاه را با سیر مخلوط كرده و له نموده و روی پوست مبتلا به اكزما و ملتهب می اندازند خیلی مفید است.
در هندوستام تخم زیره سیاه را به عنوان بادشكن،مقوی معده و برای افزایش ترشح شیر می خورند.[G.I.M.P]طبق نظر حكمای طب سنتی زیره سیاه یا زیره كرمانی یا كرویا از نظر طبیعی خیلی گرم و خشك است و یكی از بذور اربعه بادشكن(بذور حاره اربعه )می باشد وبرای این كار تخم انیسون ،تخم زیره كرمانی ،تخم گشنیز ،تخم رازیانه را به نسبت مساوی مخلوط می كنند و ۲۰-۱۵ گرم از این مخلوط را در ۱۰۰۰ گرم آب جوش دم می كنندو صاف كرده و بتدریج می آشامند.زیره برای تحریك معده و دفع بادها بسیار نافع است و خواص آن نفخ و گاز را تحلیل می برد و لطیف می سازد.قابض است.برای تنگی نفس و خفقان سرد و سكسكه نفخی مفید است ،معده را گرم می كند و مقوی آن است و آروغ ایجاد می كند و اشتها را تحریك می كندو مانع ترشح شدن غذا می شود و بادهای كلیه و مثانه را دفع می كند.مقوی بدن و جاق كننده است.كرم تنیا را دفع می كند و قاطع اسپرم است .اگر ۱۴ گرم آن با ۳۵ گرم روغن زیتون تا یك هفته خورده شود هٔبرای استسقا مفید است و ضرر نخواهد داشت.زیرا زیره به تنهایی برای اشخاص گرم مزاج مضر است.اگر در دم كرده آن بنشینند برای تسكین درد های رحم نافع است.مقدار خوراك زیره سیاه تا ۲۰ گرم است.
زیره سیاه برای ریه مضر است و دراین صورت باید برای عسل و صعتر خورده شود.برای كلیه نیز مضر است و برای رفع عوارض آن باید از متیرا استفاده شود.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید