سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

موز


در طب سنتی هند و ایران این میوه طلایی رمز و راز جوانی و جاودانی محسوب می شد.
به گزارش «Eat this»، موز سرشار از فیبر و قندهای طبیعی مانند ساکاروز، فروکتوز و گلوکز است.
تحقیقات نشان می دهد ٢ عدد موز انرژی کافی برای ٩٠ دقیقه ورزش را تامین می کند و بین ورزشکاران جهان، در میان تمامی میوه ها مقام اول را دارد. این میوه در پیش گیری و درمان بیماری های متعدد موثر است و افراد باید آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
دانستن نکاتی کوتاه در مورد خاصیت های مختلف این میوه خالی از لطف نیست:
١) افسردگی: بررسی های جدید نشان می دهد مصرف موز، افسردگی را رفع می کند زیرا موز دارای نوعی پروتئین موسوم به «Tryptophan» است که به سروتونین تبدیل می شود و سروتونین در آرامش بخشیدن، تقویت روحی و به طور کلی در نشاط بخشیدن به فرد موثر است.
٢) کم خونی: از آن جایی که این میوه سرشار از آهن است، تولید هموگلوبین در خون را تحریک می کند و بنابراین در رفع کم خونی موثر است.
٣) فشارخون: موز که غنی از پتاسیم است، بهترین میوه برای کاهش فشار خون و جلوگیری از سکته به حساب می آید.
٤) پتاسیم موجود در این میوه مغز را تقویت می کند و باعث هوشیاری می شود.
٥) رفع یبوست: میزان بالای فیبر موز برطرف کننده یبوست است.
٦) ترش کردن: موز اثرات طبیعی ضداسیدی در بدن دارد و مانع ترش کردن می شود.
٧) تهوع صبحگاهی: خوردن موز بین وعده های غذایی میزان قند خون را بالا نگه می دارد و مانع تهوع صبحگاهی می شود.
٨) نیش پشه: قبل از این که از پماد مخصوص گزیدگی پشه استفاده کنید، محل مذکور رابا قسمت داخلی پوست موزه ماساژ دهید تا از تورم و خارش آن کاسته شود.
٩) تاثیر بر اعصاب: ویتامین B موجود در این میوه در حفظ آرامش فرد به لحاظ عصبی موثر است.
١٠) کمک به ترک استعمال دخانیات: ویتامین B۱۲، B۶ ، پتاسیم و منیزیم موجود در این میوه در ترک سیگار به فرد کمک می کند.
منبع : روزنامه خراسان