چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

به تروریست‌ها اجازه نمی‌دهیم اسلا‌م را بدنام کنند


به تروریست‌ها اجازه نمی‌دهیم اسلا‌م را بدنام کنند
یوسف رضا گیلا‌نی در سال (۱۹۸۶-۱۹۸۵) وزیر فدرال و درسال (۱۹۹۷-۱۹۹۳) سخنگوی مجلس ملی پاکستان بود. او توسط حزب مردم پاکستان با حمایت گروه‌های ائتلا‌ف حزب مسلم لیگ پاکستان، حزب ملی عوامی و جمعیت علمای اسلا‌می در ۲۲ مارس سال ۲۰۰۸ به نخست وزیری منصوب شد . گیلا‌نی در حال حاضر معاون رئیس حزب مردم پاکستان نیز است. در زیر مصاحبه الا‌هرام با گیلا‌نی را مورد توجه قرار می‌دهیم:
▪ شما خود را ملزم به جنگ با تروریسم که آن را یک <بیماری> نامیده‌اند، کرده‌ایــــد. ایــــن تروریست‌هـــا چه کسـانی و کجــا هستند؟
ـ ما به شدت متعهد به نبرد با تروریسم هستیم.پاکستان سال‌هاست که از ویروس تروریسم رنج می‌برد. تروریست‌ها دین ما را بدنام کرده‌اند. آنها قصد تحمیل اسلا‌م خود را دارند که اسلا‌م واقعی را لکه دار می کند. ما به آنها اجازه فعالیت‌های خلا‌ف صلح را در سرزمینمان نخواهیم داد. این تروریست‌ها که در این زمینه فعالیت می کنند متعلق به ملیت‌های مختلف هستند.دولت ما مصمم به نابودی این ویروس از طریق اقدامات موثر است.
▪ آیا شما قصد دارید روابط با طالبان را گسترش دهید؟
ـ خیر، به هیچ وجه، پاکستان هرگز با شبه نظامیان مذاکره نمی‌کند. دولت تمایل به اجرای استراتژی چند بعدی دارد؛ استراتژی که توسل به قدرت، آخرین گزینه است. ما آماده هستیم با تمام کسانی که خود را خلع سلا‌ح کرده‌اند، گفتگو کنیم. به علا‌وه ما خواستار توجه ریشه‌ای (اساسی) به دلا‌یل تروریسم و بررسی آن در سطوح اجتماعی ،‌سیاسی و ا قتصادی هستیم. نقش پاکستان در جنگ با تروریسم بزرگترین منفعت برای کشور محسوب می‌شود. ما هیچگاه این اجازه را نخواهیم داد که از خاک ما برای فعالیت‌های تروریستی استفاده شود.
▪ اخیرا این طور به نظر می‌رسد که آمریکا در خصوص نقش پاکستان در قبال تروریسم احساس نارضایتی می‌کند، بنابر این پاکستان چگونه با آمریکا همکاری خواهد کرد؟
ـ پاکستان در حال جنگ با تروریسم و افراط گرایان در جهت نفع ملی خود است . پاکستان سال هاست که قربانی تروریسم بوده است . برای نبرد با این تهدید، ما بیش از ۱۰۰ هزار سرباز در مرزهای خود با افغانستان مستقر ساخته ایم . افراد غیر نظامی به شدت از تروریسم آسیب دیده اند و صدها نفر از پرسنل امنیتی در جنگ با تروریسم جان خود را از دست داده اند . این موضوع ، تصمیم ما به جنگ با تروریسم را جدی تر کرده است . پاکستان با جوامع بین المللی نظیر آمریکا برای تقویت تلا‌ش های ضد تروریستی همکاری خواهد کرد .
▪ نقش نگروپونته در پاکستان چیست؟ آیا او به مساله ترور بوتو مرتبط است؟
ـ جان نگروپونته معاون وزیر امور خارجه آمریکا، رئیس گفتگوی استراتژیک پاکستان - آمریکاست . وی به عنوان مقام ارشد دولت آمریکا در دیدار از پاکستان به منظور تبادل نظرات در زمینه تقویت روابط متقابل با پاکستان با مقامات این کشور گفتگو می کند .
▪ آیا پیشرفتی در خصوص مسئله کشمیر رخ داده است؟
ـ گفتگوهای متعددی میان پاکستان و هند در حال انجام است که زمینه های مهم روابط دو جانبه کشور را مورد بحث قرار می دهد . روابط تجاری در حال رشد میان دو کشور، افزایش ارتباط ملت ها و تبادلا‌ت فرهنگی، ویژگی های روابط در حال رشد را تقویت می کند . ما انتظار تصمیمی سریع وعادلا‌نه در خصوص تمام مسائل مهم نظیر بحث کشمیر که مسئله اصلی میان پاکستان و هند است را داریم . ما بر این باوریم که تصمیم به انجام مذاکرات اساسی، فرصت های همکاری میان دو کشور را افزایش خواهد داد .
▪ نظر شما در خصوص اتهامات وارده به ایران در خصوص برنامه هسته ای این کشور چیست؟ و آیا فکر می کنید این کشور قصد تولید سلا‌ح هسته ای را دارد!؟
ـ ما از حق ایران برای مصارف صلح آمیز هسته ای با توجه به الزامات (ان پی تی ) حمایت می کنیم . امیدواریم ایران بتواند اختلا‌فات خود را در زمینه مسئله هسته ای درچهار چوب ان پی تی و آژانس بین المللی انرژی اتمی حل کند . ما با هرگونه اقدام تهدیدآمیزی که درگیری در منطقه را افزایش دهد مخالفیم .
▪ فعالیت شما با پرویز مشرف چگونه است در حالیکه بسیاری از مردم پاکستان با سیاستهای او مخالف هستند؟
ـ وظایف رئیس جمهور و نخست وزیر به خوبی در قانون اساسی پاکستان قید شده است . مردم پاکستان با سیاست های پرویز مشرف در انتخابات عمومی که در ماه فوریه برگزار شد مخالف هستند . سیاست های دولت من توسط حکمی که مردم در انتخابات به ما داده اند ، شکل گرفته است .
منبع : روزنامه آفتاب یزد


همچنین مشاهده کنید