یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تغییر نقش استرالیا


تغییر نقش استرالیا
به نظر می رسد حزب کاگر استرالیا به نخستین وعده خود در خصوص امضای پیمان کیوتو عمل نموده و در این راستا گامی جدی بر داشته است.
جان هاوارد،نخست وزیر سابق استرالیا و از اصلی ترین متحدین بوش پسر در اقیانوسیه و خاوردور در گذشته از امضای پیمان کیوتو امتناع می کرد .هاوارد در راستای تامین منافع کاخ سفید در نظام بین الملل از هیچ گونه اقدامی فروگذار نکرد.
در نهایت نیز وی یکی از سخت ترین شکستهای تاریخ اسپانیا را برای حزب متبوع خود رقم زد.نخست وزیر استرالیا اخیرا در کنفرانس تغییرات اقلیمی “بالی” اندونزی، اسناد تصویب معاهده کیوتو توسط کشورش را در اختیار دبیرکل سازمان ملل قرار داد و تصریح کرد که کشورش هم‌اکنون با تبعات گرم‌شدن دمای زمین روبه‌روست.
“کوین راد” در جمع نمایندگان یکصد و نود کشور شرکت‌کننده در کنفرانس بالی که برای آغاز مذاکرات دو ساله درباره تدوین یک معاهده جهانی برای مبارزه با گرم شدن زمین تلاش می‌کنند، تاکید نمود که درحال حاضر تغییرات آب و هوایی برای مردم استرالیا خطری فوری محسوب می‌شود، رودخانه‌های این کشور در حال خشک شدن هستند، بوته‌زارها، تپه‌های مرجانی، طوطی‌ها و بارش‌های جنگلی، در معرض خطر قرار دارند.
راد از تغییرات آب و هوایی به عنوان، جدی‌ترین چالش اخلاقی و اقتصادی بشر یاد و خاطر نشان کرد استرالیا آماده‌ی پذیرش مسوولیت‌هایش در این زمینه است.
راد که در انتخابات ماه گذشته استرالیا، “جان هوارد” نخست وزیر سابق محافظه‌کار و طرفدار آمریکا را پشت سر گذاشت، هفته پیش با امضای معاهده کیوتو، آمریکا را به عنوان تنها کشور توسعه یافته‌ای که این معاهده را امضا نکرد، تنها گذاشت.
کنفرانس بالی که به منظور بنیان گذاشتن مذاکرات مربوط به تدوین معاهده جایگزین معاهده کیوتو برای مقابله با کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در تاریخ ۲۳ رسابر به کار خود پیایان داده است.
.مقامات اتحادیه اروپا نیز از تعهد جدید استرالیا به کاهش گازهای گلخانه‌ای که به گرم شدن کره زمین منجر گشته، استقبال کردند.
این استقبال در حالی است که اتحادیه اروپا از دولت جدید استرالیا درخواست کرده در مذاکرات بین‌المللی نقش رهبری را در پیگیری راهکارهایی جهت کاهش هرچه بیشتر آلودگی‌ها برعهده گیرد. “استاورس دیماس” کمیسر محیط‌‌ زیست اتحادیه اروپا در این راستا اظهار نموده است که دولت استرالیا با تصویب معاهده ۱۹۹۷ کیوتو، به اهمیت پیمان بعنوان سرآغازی در کنترل کردن شرایط جوی اعتباری دوباره بخشیده است.
کوین راد با تحقق بخشیدن به نخستین وعده خود در خصوص امضای پیمان کیوتو موجبات خشم و نارضایتی جمهوریخواهان ایالات متحده آمریکا را فراهم ساخته است.
اما هم اکنون دولت کوین راد باید به فکر خروج نیروهای خود از عراق باشد.
حضور کوین راد و دیگر مخالفان هاوارد در انتخابات استرالیا موجب بر هم ریختن پازلهای خاوردور به سود مخالفان ایالات متحده آمریکا شده است.
کوین راد در ابتدای حضور خود در استرالیا به هموطنان خود دو وعده اصلی داده است.یکی از این وعده ها با امضای پیمان کیوتو توسط راد و همراهانش در حال عملی شدن است.اما وعده دوم کوین راد نسبت به وعده نخست وی اهمیتی دو چندان دارد.
خروج نیروهای استرالیایی از عراق یکی از اصلی ترین مطالبلت مردم سیدنی و ملبورن محسوب می شود.
دولت جان هاوارد در زمان حیات سیاسی خود به صورت مخفیانه منابع و منافع نیروهای آمریکایی در عراق را تامین می نمود.این در حالیست که کوین راد صراحتا از تغییر استراتژیهای کانبرا در عراق خبر داده است.
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید