شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

نکاتی در مورد تخم مرغ


نکاتی در مورد تخم مرغ
ما به خوبی می دانیم که تخم مرغ مزیت های فراوانی دارد که منجر به مصرف بالای آن شده است. برای مثال ارزش لوتئین تخم مرغ در جلوگیری از دژنراسیون عضلات و کاتاراکت حائز اهمیت می باشد. تخم مرغ سه مرتبه بیشتر از اسفناج و مکمل ها دارای لوتئین می باشد. دانشمندان سعی دارند لوتئین را از طریق جیره طیور وارد تخم مرغ کنند.
کمبود سلنیوم یک مشکل جهانی است و می توان آن را از طریق جیره طیور، وارد تخم مرغ کرد. غنی سازی تخم مرغ با فولات باعث کاهش درصد تولد نوزادان با ناهنجاری مادرزادی و کاهش بیماری های قلبی و عروقی می شود. میزان فولات در تخم مرغ بسیار بیشتر از جیره های غذایی دیگر می باشد.
تخم مرغ دسترسی طبیعی، به بسیاری از مواد مغذی دارد که باید توسط صنعت تخم مرغ مورد توجه قرار گیرد.برای مثال اسید های چرب امگا ۳ دارای اهمیت ویژه ای در تکامل ذهنی کودکان و رژیم شیری مادر دارد. سابقا تأثیر اسید چرب های امگا ۳ در بیماری های قلبی و عروقی به اثبات رسیده بود. نقش تجاری امگا ۳ در بالا رفتن فروش تخم مرغ نیز حائز اهمیت است.
تکنولوژی کشت آنتی بادی IgYدر تخم مرغ کاربرد فراوانی دارد.امروزه با افزایش باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک، مصرف IgY می تواند راهکار بسیار خوبی باشد. دانشمندان از تخم مرغ لوتئینی شده در درمان بیماری سیستیک فیبروزیس، و از IgY ویژه آنتی گلوتن در درمان کولیک استفاده می کنند. دانشمندان آنتی بادی های آنتی پریون را در طیور برای ردیابی پروتئین های پریون عفونی مطالعه کرده و همچنین از ایمنی فعال با آنتی بادی IgY جهت پیشگیری از فساد دندانی ناشی از استرپتوکوکوس موتان استفاده می کنند.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید