شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

مقایسه روش‌های مختلف تولک بری اجباری در مرغ‌های تخمگذار


مقایسه روش‌های مختلف تولک بری اجباری در مرغ‌های تخمگذار
این آزمایش به منظور مقایسه روش های مختلف تولک بری اجباری و یافتن بهترین روش موجود از نظر تأثیر بر خواص تولیدی و کیفی تخم مرغ به اجرا درآمد. در یک طرح کاملا" تصادفی با ۱۰ تیمار و ۶ تکرار تعداد ۲۴۰ عدد مرغ لگهورن سفید از سن ۷۰ هفتگی به مدت ۱۶ هفته مورد بررسی قرار گرفتند.صفات مورد اندازه گیری عبارت بودند از وزن تخم مرغ ، کیفیت پوسته، تعداد تخم مرغ های شکسته و بدشکل ، ارتفاع سفیده ، وزن بدن، درصد تولید ، بازده تخم مرغ ، ضریب تبدیل خوراک ، درصد تلفات و تعیین بهترین روش تولک بری اجباری از جنبه ملاحظات اقتصادی. اندازه گیری صفات تخم مرغ به فاصله هر دو هفته و سایر صفات هر ۲۸ روز یکبار صورت می گرفت.نتایج نشان دادند که مرغ های شاهد بالاترین وزن تخم مرغ و بیشترین تعداد تخم مرغ شکسته بدشکل را داشتند ( ۰۵/۰>P ). درصد و ضخامت پوسته در روش جیره پایه کم پروتئین که با اسیدهای آمینه تکمیل شده بود، بیشترین مقدار را از خود نشان داد(۰۵/۰>P ) . بهترین مقاومت پوسته زمانی حاصل شد که از روش جیره پایه کم پروتئین استفاده می شد (۰۵/۰>P ) . روش مرسوم گرسنگی برای تولک بری بیشترین ارتفاع سفیده را از خود نشان داد ولی صفت شاخص زرده تحت تأثیر روش های مختلف قرار نگرفت (۰۵/۰>P) . وزن بدن در مرغ های شاهد بیشتر از سایر گروه ها بود ( ۰۵/۰>P) . صفات درصد تولید و بازده تخم مرغ با استفاده از عنصر روی در جیره افزایش چشمگیری از خود نشان دادند ( ۰۵/۰>P) ولی بهترین ضریب تبدیل خوراک هنگامی که جیره های کم نمک برای تولک بری به کار گرفته می شدند، بدست آمد (۰۵/۰>P) بالاترین درصد تلفات نیزمتعلق به روش جیره های کم نمک بود ( ۰۵/۰>P ) . از جنبه ملاحظات اقتصادی روش مرسوم گرسنگی نسبت به سایر روش ها بیشترین سود را در برداشت.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید