جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

روزهای بعد از روزه


روزهای بعد از روزه
بعد از یك ماه روزه داری و اجتناب از خوردن و نوشیدن، بازگشت به روال قبلی زندگی مستلزم طی مراحل تدریجی است. هرگز تغییراتی كه به یك باره روی می دهند، اثربخش نیستند؛ از این رو برگشت به رژیم غذایی معمول نیز شامل مراحلی می شود كه شایسته است در رژیم غذایی خود رعایت كنید:
۱ - روزهای نخست پس از ماه مبارك رمضان سعی كنید از زیاده خوری پرهیز كرده و وعده های غذایی بیشتر با حجم كمتر را در برنامه خود داشته باشید.
۲ - صبحانه را هرگز حذف نكنید و سعی كنید صبحانه ای كامل شامل مواد پروتئینی(شیر یا پنیر یا عدسی تا تخم مرغ یا ماست) مواد هیدرات كربنی (نان های سبوس دار، كورن فلكس و...) و در صورتی كه از چربی خون بالا رنج نمی برید از كره، همچنین ویتامین ها و املاح معدنی (آب میوه ها و سبزی ها) صرف كنید.
۳ - نوشیدن آب به میزان كافی ۸ -۷ لیوان به منظور رفع متابولیت های مضر را به شما پیشنهاد می كنیم كه بهتر است ۲ تا ۳ لیوان آن را همراه با ۱عدد لیموترش تازه بنوشید.
۴ - میان وعده های كوچك مثل مغزه های گیاهی (بادام، گردو، كشمش و...)، سیب و مركبات و یا یك لیوان شیر را حتماً در برنامه غذایی خود داشته باشید.
۵ - بهتر است در روزهای اول پس از ماه رمضان همان دو وعده غذایی را رعایت كنید. بهتر است وعده ها را طوری تنظیم كنید كه یك وعده اصلی صبحانه باشد و وعده ناهار یا شام را در ساعات بعدازظهر حدود ساعت ۵ میل كنید و فواصل بین این وعده های اصلی از میان وعده هایی مثل: نان و پنیر و گردو، شیر و خرما، عسل و میوه و سالادهای تهیه شده از سبزی های تازه بهره ببرید.
۶ - سالادهایی كه تهیه می كنید می تواند حاوی سبزی های برگ سبز (كرفس، كاهو، اسفناج، كلم و بروكلی ...)، میوه ها و سبزی های حاوی ویتامین ث (پرتقال، نارنج، لیموترش، گوجه فرنگی) و موادغذایی حاوی گوگرد و آنتی اكسیدان ها (گردو، ترب، موسیر و...) و روغن زیتون به همراه پنیر تازه و جوانه ها باشد.
۷ - میان وعده های غذایی شبیه آنچه در بالا گفته شد كمپلكسی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز را به بدن شما می رساند و در صورتی كه بدن شما در معرض كمبود این مواد قرار داشته باشد با استفاده منظم از منابع غنی ویتامین قادر به ترمیم ذخایر بدن خواهید بود.
۸ - سعی كنید یكی از وعده های غذایی شما حاوی منابع پروتئینی نظیر گوشت ها باشد تا ویتامین هایی نظیر B۱۲ و املاحی مثل آهن و روی كه در سایر منابع غذایی فقر آنها وجود دارد به بدن شما برسد. بهتر است غذاهای گوشتی (گوشت های قرمز، مرغ و ماهی ها) را همراه با لیموترش یا موادغذایی حاوی ویتامینC (گوجه فرنگی، جعفری، فلفل دلمه و...) مصرف كنید تا بهره وری از آهن آنها به بیشترین مقدار برسد.
۹ - بعد از رعایت موارد فوق می توانید به تدریج از وعده های غذایی كم كرده و به حجم آنها بیفزایید تا به برنامه غذایی سابق برگردید. به خاطر داشته باشید كه وقتی بدن شما زمان كافی برای تطابق با تغییرات را داشته باشد، سلامتی شما تضمین خواهد شد.
۱۰ - شما می توانید با راهكارهای ارائه شده حتی اگر رژیم غذایی غلطی را استفاده می كرده اید، به پایه ریزی یك برنامه غذایی صحیح بپردازید و هر روز گامی مثبت در جهت رسیدن به یك سبك زندگی سالم بردارید.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری