چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مقایسه کیفیت آلبومین در تخم مرغ های بارور و نابارور


مقایسه کیفیت آلبومین در تخم مرغ های بارور و نابارور
ویژگی آلبومین مهمترین فاکتور در کیفیت تخم مرغ های خوراکی و جوجه کشی می باشد. در ارتباط با مقایسه کیفیت آلبومین تخم مرغ های بارور و نابارور مطالعات اندکی انجام گرفته و در اکثر مواقع نتایج حاصل متناقض بوده است. کیفیت آلبومین در تخم مرغ های بارور و نابارور از نژادهای اسپانیایی با رنگ پوسته تخم مرغ مختلف، Vasca(قهوه ای)، Prat(کمرنگ) و Castellana(سفید) مورد مقایسه قرار گرفتند. تخم مرغ های تازه جمع آوری و بلافاصله آنالیز شدند.
ارتفاع آلبومین و واحد هاف در تخم مرغ های سفید بارور بیشتر از تخم مرغ های سفید نابارور بود(P<۰.۰۱)، اما در تخم مرغ های پوست قهوه ای و کمرنگ این اختلاف مشاهده نشد.
کیفیت آلبومین در بین گروه های بارور بطور معنی داری متفاوت بود. کیفیت آلبومین تخم مرغ های سفید در مقایسه با سایر تخم مرغ ها بالاتر بود.
نتایج نشان داد که اختلاف ناهماهنگی بین کیفیت آلبومین تخم مرغ های بارور و نابارور در گله های نژادهای مختلف موجود است. حضور خروس در بین گله باعث کاهش رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه در مرغ ها می شود و احتمالاً موجب افزایش کیفیت آلبومین تخم مرغ برخی از نژادها می شود.
منبع: . World’ s poultry congress, ۲۰۰۴
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید