یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

قتل عام در شهرهای امریکا


قتل عام در شهرهای امریکا
دو روز پس از قتل عام در مدرسه ای در ایالت ویرجینیا، مردی که دارای اختلالات روانی بود به وسیله یک سلاح نیمه اتوماتیک کالیبر ،۴۰ مادرش را به همراه میهمان معلول او و پرستار وی در خانه اش به قتل رساند و سپس خودکشی کرد.
۱۶ ماه قبل از آن نیز ۴ جوان ۱۹ ساله به وسیله یک مسلسل نیمه اتوماتیک در زیرزمین یک خانه مسکونی در شهری نزدیک بوستون به قتل رسیدند، ۵ ماه بعد دو نوجوان به اتهام این قتل ها دستگیر شدند و یکی از آنها مجرم شناخته شد.
خانم ماریان رایت ایدلمن رییس موسسه انجمن دفاع از کودکان می گوید: از زمان ترور رابرت کندی و مارتین لوتر در سال ۱۹۶۸ تاکنون بیش از یک میلیون امریکایی توسط اسلحه در داخل امریکا به قتل رسیده اند.
این آمار بیش از تعداد کل کشته شدگان امریکایی، در طول تمام جنگ های تاریخ امریکاست. هم اکنون به طور متوسط روزانه ۸ جوان و نوجوان در تیراندازی های خشونت آمیز کشته می شوند.
اما برای غلبه بر هر نوع اعتیادی، شخص باید در اولین اقدام به معتاد بودن خود اعتراف کند.
هم اکنون امریکایی ها به نوعی به خشونت ( مخصوصا خشونت با اسلحه) معتاد شده اند.
ما ادعا می کنیم که در هر فاجعه قتل عام جمعی - البته حالا دیگر به نظرمان کشته شدن دو نفر یا سه نفر و یا چهار نفر قتل عام جمعی نیست - وحشت زده هستیم. اما هنوز هیچ مدرکی دال بر این که قصد داریم تا اسلحه را از دایره خرید و فروش و نگهداری خارج کنیم، یا حتی سلاح ها را ثبت کنیم و یا به طور شایسته و صحیحی مالکین آن را تعلیم دهیم وجود ندارد. در موردی دیگر یک روز بعد از کریسمس کارمند یکی از شرکت های خصوصی فن آوری با یک تفنگ شکاری کالیبر ۱۲ وارد محل کارش شد و ۷ نفر از همکارانش را به قتل رساند. یکی از کارمندانی که آن روز در محل کارش حاضر نبوده به خبرنگاری در مورد زنان و مردانی که در این حادثه کشته شده بودند می گوید آنها جزو مهربان ترین و باهوش ترین کارمندان این شرکت بودند.
ادامه روند این گونه کشتارها باعث شد تا لااقل یک گروه از شهرداران خطر را احساس کرده و دست به اقدامی بزنند. توماس منینو شهردار شهر بوستون در این رابطه می گوید به نظر ما یکی از علل اصلی خشونت در امریکا، فراوانی سلاح های غیرقانونی می باشد اگر شما تقریبا به هر کلاس درسی در شهر بوستون بروید( دبیرستان یا راهنمایی) متوجه می شوید که ۵۰ درصد از دانش آموزان می دانند که کدام دانش آموز با خود سلاح حمل می کند. شهردار به این نکته اشاره می کند که از آغاز سال تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر در فیلادلفیا و نزدیک به ۸۰ نفر در بالتیمور کشته شده اند.
اکثر قربانیان بر اثر شلیک گلوله جان خود را از دست داده اند. سال گذشته شهردار نیویورک در جلسه ای با حضور شهردار بوستون که توسط گروهی از شهرداران برای مبارزه با سلاح های غیرقانونی در امریکا برگزار شده بود؛ عنوان کرد حال نوبت مقامات ملی می باشد تا با خشونت ناشی از اسلحه مبارزه کنند و اگر آنها در کنگره یا کاخ سفید این کار را نکنند ما خودمان دست به کار می شویم.
به دلیل افزایش آمار قتل ها و احساس خطر؛ تعداد شهردارانی که در این جلسات شرکت می کنند از ۱۵ نفر به ۲۰۰ شهردار افزایش پیدا کرده است.
در میان آنها شهردار بوستون نسبت به موضوع سلاح ها حساسیت بیشتری دارد هنگامی که دلیل این امر را سوال می کنیم، مشاور قضایی وی پاسخ می دهد که من فکر می کنم بدین خاطر است که او خود شاهد کشته شدن ۸ افسر پلیس بوده است. افرادی که مساله امنیت کودکان برای آنها اهمیت دارد باید این نکته را به خاطر بسپارند که پس از تصادفات ماشین و بیماری های سرطان بیشترین عامل مرگ کودکان اسلحه می باشد. چند سال قبل توسط بخش سلامت عمومی مدرسه هاروارد تحقیقی انجام شد و در آن مقایسه ای در مورد آمار مرگ و میر جوانان ۵ تا ۱۴ ساله در ۵ ایالت با بالاترین میزان مالکیت سلاح و ۵ ایالت با پایین ترین میزان آن، صورت گرفت.
نتایج این تحقیق نشان داد که بچه هایی که در ایالاتی زندگی می کنند که میزان مالکیت اسلحه در آن بیشتر است ۱۶ بار بیشتر در معرض زخمی شدن به خاطر شلیک تصادفی اسلحه قرار دارند.
همچنین نزدیک به ۷ برابر احتمال خودکشی با اسلحه و بیش از سه برابر احتمال کشته شدن با سلاح گرم بیشتر است.
حال باید گفت که به نظر فقط افراد دیوانه با جدیت اعتقاد دارند که سلاح های بیشتر در خانه ها برای امنیت کودکان امریکایی مفید است.
منبع: سایت اینترنتی نیویورک تایمز
مترجم: سید محسن روحانی
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید