یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بحران صنعتی- نظامی- کنگره‌ای


بحران صنعتی- نظامی- کنگره‌ای
اعتراضات اجتماعی نسبت به ادامه اشغال عراق روز به روز درجامعه آمریکا شدت می‌‌یابد . شهروندان آمریکایی خود را درچنبره تناقضات بیش از پیش حاکمانشان می‌بینند وپیوند تاسیسات عظیم نظامی وصنایع بزرگ اسلحه‌سازی با سیاست ایالات متحده به یک سوال بزرگ درجامعه آمریکا تبدیل شده است.
آنچه در ذیل از نظرتان می‌گذرد عریضه یکی از شهروندان آمریکایی به نام فیل.‌‌تی.‌نش از دولت آ‌مریکاست که سایتcommondreams آن را منتشر کرده است.
هنگامی که بوش و معاون او دیک چنی دم از جنگ علیه ایران می‌زنند، برای آمریکایی‌های صلح‌طلب و دیگر شهروندان آمریکایی، کاری مهم‌تر از برکنار کردن این دو تن از قدرت باقی نمی‌ماند.
آنها نه تنها به ما دروغ گفتند تا ما را به جنگ مصیبت بار عراق وا دارند، بلکه سیاست‌های شکست خورده و اشتباه‌شان به چیزی جز امنیت کمتر، احترام کمتر و رفاه کمتر برای آمریکائیان نینجامید. ما نمی‌توانیم بنشینیم و به آنها اجازه دهیم تا باز ما را وارد جنگی دیگر کنند، آن هم در حالی که اقتصادی رو به شکست و ارتشی از هم پاشیده برایمان بر جای مانده است.
دروغ‌پردازی در مورد خطر صدام حسین و وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق، نزدیک‌تر است به «جرم‌ها ی سنگین» تا ارتباطات جنسی نامشروع (اشاره دارد به موضوع بیل کلینتون)؛ با این وجود نمایندگان کنگره ما از یک بازرسی همه جانبه و اعلام جرم علیه بوش خودداری می‌کنند. شکنجه تحریم، استراق سمع تلفنی غیر قانونی شهروندان آمریکایی، و استفاده غیر قانونی از قوه قضائیه به عنوان سلاحی سیاسی، از دیگر مواردی است که می‌بایست در تحقیق از بوش و چنی به آن پرداخته شود.
نمایندگان وظیفه‌ای جدی در شروع روند بازرسی و تصمیم‌گیری در مورد حمایت از مقالات طرفدار اعلام جرم علیه بوش و کابینه وی بر عهده دارند. هنگامی که بنا به رای اکثریت علیه بوش و چنی اعلام جرم شد، این دو تن این فرصت را خواهند داشت که در دادگاهی که اعضای مجلس سنا و قوه قضائیه بر آن نظارت مستقیم دارند، از خود دفاع کنند. اگر کار به جای باریک بکشد نظر دو سوم سناتورها برای برکناری این دو مورد نیاز خواهد بود.
برخی نمایندگان دموکرات فکر می‌کنند که بهتر است با مسئله به همان شکلی روبه‌رو شوند که تا به حال با آن برخورد می‌کرده‌اند و یا ساده‌تر بگویم، سعی کنند که از قدرت خود تنها برای اعمال نظارت بر شاخه اجرایی استفاده نمایند. در هر صورت این راهبرد با شکست مواجه شده است، چرا که کابینه بوش از پیروی از دستوراتی که آنها را موظف به ارائه مدرک می‌نمود سرباز زده است.
دیگر دموکرات‌ها اظهار تاسف می‌کنند که نمی‌توانند رای لازم را برای محکوم کردن بوش به دست آورند، و لذا ترجیح می‌دهند که فشاری نیز در این جهت بر دیگران وارد نسازند. اما تاریخ به ما می‌آموزد هنگامی که اخبار «واترگیت» فاش شد، برای استیضاح «ریچارد نیکسون» رئیس جمهور وقت نیز رای کافی وجود نداشت، لیکن به محض اینکه اعمال مزورانه نیکسون برای عموم آشکار شد، مردم به نمایندگان فشار آوردند و قوه قضائیه رای به استیضاح داد و نتیجتا نیکسون برکنار شد.
اگر قرار باشد که فردا در مورد جنگ علیه ایران رای‌گیری شود، بیشتر آمریکایی‌ها خواهند پرسید که آیا ما هنوز منابع مالی و انسانی برای یک جنگ دیگر در اختیار داریم؟ فروپاشی زیرساخت‌های ما که در ماه گذشته در میناپولیس (در ایالت مینه سوتا)و دو سال پیش در نیراورلئان (در ایالت لوئیزیانا) شاهد آن بودیم، ارتباط مستقیم با ۴۷۷ میلیارد دلاری دارد که کنگره به منظور تامین هزینه‌های جنگ عراق از سرمایه ملی برداشت کرد.
در حالی که بوش و چنی شایسته بازرسی و تحقیق همه جانبه‌ای هستند که می‌تواند به استیضاح و برکناری آنها منجر شود، سود تخصیص بودجه اخیر ما به ماجراجویی‌های نظامی، با برکناری این دو به اتمام نخواهد رسید. همان طور که «آیزنهاور» در نطق خداحافظی خود خطاب به ملت در ۱۷ ژانویه ۱۹۶۱ اظهار داشت، باید میان اسلحه کافی برای جلوگیری از حمله دشمنان و هزینه سرسام‌آور صنایع اسلحه‌سازی که جنگ‌های دائمی آنها موجب محدودیت آزادی که در کشور می‌شود، تعادل برقرار کرد.
تا وقتی ما آنچه را که آیزنهاور آن را «بحران نظامی- صنعتی- کنگره‌ای» نامید متوقف نکنیم، هرگز به اقتصادی مبنی بر پایه صلح دست نخواهیم یافت. همان طور که «یوجین جرکی» نشان می‌دهد، تولید کنندگان اسلحه اطمینان دارند که تولیدات آنها در بسیاری نقاط دارای مشابه‌های رقیب هستند، لذا این خطر که این تولید کنندگان بازار خود را از دست دهند ایجاب می‌کند که بسیاری از نمایندگان را بر آن دارند که از جنگ‌ها بیشتر حمایت کنند.
طبق گفته آیزنهاور: «پیوند تاسیسات عظیم نظامی و صنایع بزرگ اسلحه سازی موضوعی جدید، در تاریخ آمریکا است. ما هرگز نباید اجازه دهیم که سنگینی این پیوند آزادی ما را محدود سازد. ما حتی نباید نسبت به کوچکترین نکته‌ای بی‌اعتنا باشیم. تنها یک ملت هوشیار قادر است ساختار صنعتی و نظامی دفاع را با اهداف و سیاست‌های صلح‌طلبانه منطبق سازد تا اینکه امنیت و آزادی با هم شکوفا شوند.
مترجم :مهدیه غفاری
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید