شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

آمریکا همچنان به دنبال دشمن فرضی


آمریکا همچنان به دنبال دشمن فرضی
بعضی چیزها هستند كه توجه رسانه‌ای را به خود جلب می‌كنند، از زمان فروپاشی شوروی سابق، آمریكا به‌دنبال تهدید دیگری می‌گشت تا آن را به‌عنوان شرارت مطلق معرفی كند، آمریكا به یك تهدید جهانی نیاز داشت تا بتواند سیاست‌های خود را به سراسر جهان تحمیل كند. حوادث ۱۱ سپتامبر آن دشمن را برای آمریكا به‌وجود آورد از آن پس هرگاه كاخ سفید لب به سخن می‌گشاید رسانه‌ها مطیعانه گوش می‌دهند. در حالی‌كه آمریكا تنها كشور غربی است كه به شدت از وحشت اسلامگرایی از پای درآمده است اما در اروپا نیز وضعیت چندان بهتر از آمریكا نیست. رسانه‌های اروپا به شدت تحت تاثیر آمریكا قرار دارند و به همین خاطر مایل هستند تا بر مواضع دولت آمریكا نسبت به جهان غیر غرب تاكید كنند. به‌همین خاطر ممكن است فكر كنید هنگامی كه دفتر پلیس اروپا یا یوروپل اولین گزارش خود را در مورد تروریسم در اتحادیه اروپا منتشر كرد، روزنامه‌نگاران از شادی در پوست خود نمی‌گنجیدند اما من به شما اطمینان می‌دهم كه اینطور نبود در واقع تا آنجایی كه من اطلاع دارم حتی یك روزنامه یا كانال خبری در سوئد به این گزارش توجهی نكرده است. در دیگر كشورهای اروپایی هم ندیده‌ام كه این گزارش مورد توجه چندانی قرار گرفته باشد. گزارش پلیس اروپا برای كسانی كه به فعالیت‌های ضد‌اسلامی مشغول هستند یك شكست بزرگ است.
در سال گذشته در ۱۱ كشور اتحادیه اروپا ۴۹۸ واقعه به اصطلاح تروریستی اتفاق افتاد، عملیات‌ گروه جدایی‌طلب باسك معروف به گروه اتا (ETA) با انجام ۱۳۶ نوع از این عملیات، بیشتر حملات تروریستی را سازماندهی كرده بود، این گروه مسوول تنها حمله مرگبار در مادرید بود كه منجر به كشته‌شدن دو نفر شد، باقی ۴۹۷ حمله خوشبختانه هیچ تلفات جانی در بر نداشت.
با توجه به هشدارهای دائمی كه روزنامه‌های ما منتشر می‌كنند باید بگوییم كه یافته‌های پلیس اروپا تعجب‌برانگیز است. واقعیت این است كه از میان تمام ۴۹۸ حمله تروریستی كه در سال ۲۰۰۶ در اتحادیه اروپا رخ داد تنها یكی از آنها را اسلامگرایان اجرا كرده بودند. آیا این موضوع را باور می‌كنید؟ كل گزارش پلیس اروپا در حال حاضر در سایت اینترنتی یوروپل موجود می‌باشد. اگر اصولگرایان اسلامی در تعداد حملات تروریستی بیشترین دخالت را داشتند، مثلا ۱۳۶ حمله، مطمئنا به تیتر اصلی روزنامه‌های بزرگ دنیا تبدیل می‌شد. رخداد یك حمله آن‌قدر بی‌اهمیت است كه نمی‌توان آن را بهانه‌ای برای استفاده مكرر از واژه تهدید اسلامی قلمداد كرد.
پلیس اروپا در گزارش خود صفحاتی را به تروریسم اسلامی اختصاص داده است در حالیکه تنها یك حمله در آلمان این گروه مسوول آن بود. (هرچند ناكام ماند و تلفاتی برجای نگذاشت) دانمارك و انگلیس هم گزارش داده‌اند اسلامگرایان طرح اجرایی یك حمله را داشتند، جالب است اشاره شود كه این سه كشور در اشغال غیر قانونی عراق دخیل بوده‌اند اما از آنجایی كه طرح حملات قبل از اینكه اجرایی شوند، فاش شدند، در زمره ۴۹۸ حمله تروریستی جای نگرفتند. به هر حال پس از در نظر گرفتن این طرح حملات ناكام گزارش پلیس اروپا میزان واقعی تهدید اسلامگرایان در اروپا را نشان می‌دهند. طبق این گزارش تهدید اسلامگرایان چندان بزرگ نیست. اگر ما به تعداد افرادی كه به اتهام تروریسم دستگیر شده‌اند نگاه كنیم می‌بینیم كه این آمار نامتناسب است. حدود نیمی از دستگیر‌شدگان مسلمان هستند.به‌عبارتی ساده‌تر، مسلمانان گروهی هستند كه در اروپا عملیات تروریستی چندانی را باعث نمی‌شوند اما در عین حال بیشتر به علت مظنون بودن به شركت در عملیات تروریستی به زندان می‌افتند. پوشش رسانه‌ای همیشگی در مورد بازداشت مسلمانان تصویری غلط از تهدید‌آمیز بودن مسلمانان ارائه می‌كند كه این حركت صرفا با هدف تامین منافع امپریالیستی واشنگتن انجام می‌شود. این در حالی است كه آمریكایی‌ها و همدستانش در عراق نسل‌كشی به راه انداخته‌اند. همین امر ضرورت برخورد با رسانه‌های همسو با این سیاست‌ها را دوچندان می‌كند.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید