شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

دشمن صهیونیستی


دشمن صهیونیستی
پس از موافقت کابینه رژیم صهیونیستی با مسئله مبادله اسرا میان این رژیم و جنبش حزب الله لبنان، “ایهود اولمرت” نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از اطمینان از زنده نبودن دو نظامی این رژیم که در اسارت جنبش حزب الله به سر می برند، طی اظهاراتی جالب تصریح کرد که «در حالی که طرف مقابل (حزب الله) به دلیل موفقیت در آزادی اسرای خود جشن شادمانی و سرور برپا خواهد کرد ما مجبور هستیم که اندوه خفت بار این مبادله را تحمل کنیم.»
آری این ذلتی است که مقاومت بر رژیم اشغالگر قدس تحمیل کرده است و قبلا نیز چندین بار چنین شکست های ذلت باری را به آن تحمیل کرده بود که از جمله آنها می توان به پیروزی گروه های مقاومت در ماه مه سال ۲۰۰۰ میلادی و ژوئیه سال ۲۰۰۶ در لبنان و اردوگاه جنین و نیز نوار غزه اشاره کرد.
طی هفته های گذشته، بحث های اخلاقی و سیاسی در قبال مبادله اسرا با حزب الله و در کنار آن مبادله اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی “حماس” به بحث داغ محافل سیاسی تبدیل شده بود و نظرات زیادی در این زمینه ارائه شد. در حالی که برخی صاحب نظران و کارشناسان، از «الگوی یهودی عظیم و بی نظیری سخن می گفتند که اجازه نمی دهد که نظامیان خود چه زنده و چه مرده به دست دشمن بیفتند، برخی دیگر معتقدند که جامعه صهیونیستی روحیه بخشندگی و فداکاری خود را از دست داده و خوره شکست در جان وی رخنه کرده و باعث آسیب پذیری آن در مقابل حملات دشمن شده است.
البته در عمل نیز بهایی که صهیونیست ها در جریان مبادله اسرا می پردازند چندان هم سنگین نیست، اما مسئله مهم در این زمینه از بین رفتن استبداد رژیم صهیونیستی در نتیجه اختلال در موازنه قدرت است. به نظر می رسد که وعده های جنبش حزب الله مبنی بر قطعی بودن آزادی “سمیر القنطار” و دیگر اسرای لبنانی و از سوی دیگر، موافقت رژیم صهیونیستی تنها با آزادی تعداد اندکی از اسرای فلسطینی (به قولی ۱۰ نفر از اسرایی که قرار است این رژیم خود آنها را مشخص کند) گویای این واقعیت است که دو نظامی صهیونیستی اسیر جنبش حزب الله زنده نیستند.
به هر حال، حزب الله به وعده های خود در زمینه آزادی القنطار عمل کرده است و اظهارات مربوط به باز پس گیری مزارع شبعا نیز نشانگر بعد دیگری از پیروزی حزب الله در راستای نظریه “پیروزی مبتنی بر ایجاد رعب” است... درست است که اوضاع کنونی لبنان که ناشی از اختلافات و دو دستگی های ایجاد شده در آن است، باعث کم رنگ شدن پیروزی مبادله اسرا و جشن های مربوط به آن است، اما این مسئله از ارزش این پیروزی نمی کاهد و تاثیرات خود بر مناقشه عربی - صهیونیستی را به جای می گذارد و این در حالی است که جامعه صهیونیستی در حال حاضر به شدت دچار دو دستگی و اختلافات داخلی است و از سوی دیگر از خلا رهبران بزرگ رنج می برد. البته باید عواقب و پیامدهای شکست ارتش این رژیم در جنگ ۳۳ روزه لبنان و ناتوانی همین ارتش در به تسلیم واداشتن گروه های مقاومت نوار غزه را نیز به آن افزود. شکست ارتش صهیونیستی در مقابل گروه های مقاومت نوار غزه باعث تن دادن این رژیم به توافقنامه آرام سازی با جنبش حماس شد که به نوبه خود نوعی احساس شکست و خواری را در میان مقامات صهیونیستی ایجاد کرده است.
اما مسئله ای را که ما در اینجا سعی می کنیم بر روی آن تاکید داشته باشیم، درستی راهکار مقاومت و کارآمدی آن در زمینه تحقق پیروزی و وادار کردن دشمن صهیونیستی به عقب نشینی است و ما باید منتظر بروز پیامدها و تاثیرات این مسئله در عرصه تفرقه زده فلسطین نیز که ناشی از ناکارآمدی راهکارهای تحمیلی اسلو بر فلسطینیان است، باشیم.
اما در این میان، مسئله دیگری نیز وجود دارد که ناشی از مبادله دیگری است که گفتگوهای جنبش حماس و طرف صهیونیستی درباره آن از ماهها پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد و شاید از همین روست که جنبش حماس خواهان میانجیگری یک طرف دیگر بین المللی به جای مصر در مساله مبادله اسرا میان خود و رژیم صهیونیستی است. اما توجه به این مسئله نیز لازم است که در صورت موافقت رژیم صهیونیستی با مبادله اسرای خود با جنبش حزب الله و مواجه شدن به اجساد اسرای خود، امکان عقب نشینی و انصراف آنها از مبادله اسرای فلسطینی با “گلعاد شالیت” نظامی صهیونیستی اسیر جنبش حماس بعید نیست. تنها مسئله ای که می تواند امیدهای فلسطینیان به این مبادله را زنده نگه دارد، میانجیگری دولت مصر در این زمینه و منوط کردن آزادی شالیت به بازگشایی گذرگاه مرزی رفح میان نوار غزه و مصر است.
در پایان از بحث های مطرح شده می توان چنین نتیجه گیری کرد که ما در حال حاضر برخی در حال گذر از برخی مراحل مناقشه عربی - صهیونیستی و پروژه این رژیم در منطقه خاورمیانه هستیم و حوادث دو دهه اخیر نشان داده است که دشمن صهیونیستی سیر قهقرایی و نزولی و در مقابل جریان مقاومت حرکت رو به جلو و صعودی را تجربه می کنند و مناقشات میان طرفین همچنان ادامه دارد.
منبع: مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین
یاسر الزعاتره
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید