سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

ابومازن برنده شطرنج کاخ سفید


ابومازن برنده شطرنج کاخ سفید
آنچه كه در این ملاقات رخ داد، شوكه كننده بود. قسمت اعظم این بحث در خصوص نقاط متضاد میان سیاست ایالات متحده و واقعیت مسأله فلسطین بود، تضادی كه هیچ كدام از رسانه های آمریكایی نتوانستند، راه حلی برای آن بیابند. جورج دبلیو بوش در سخنان شعرگونه خود از دموكراسی سخن گفت كه روح بشر را آزاد ساخته و با بر روی كار آوردن صلح و تقوا باعث پایان خشونت می شود. رهبر تشكیلات خودگردان فلسطین نیز با تأیید سخنان جورج بوش ادعا كرد كه دموكراسی تنها یك روی این سكه است و روی دیگر پدیده ای است به نام آزادی. وی با اشاره به این كه فلسطینی ها در حال جنگ در جبهه اصلاحات و دموكراسی هستند، گفت: این در حالی است كه آنها به هیچ وجه آزاد نیستند. دموكراسی فاقد آزادی، از هرگونه ثبات و پایداری بی بهره است و با كوچكترین رجعت خشونت، این دموكراسی نیز از پای درمی آید. در این میان، این ابومازن بود كه به خوبی از عهده تجزیه و تحلیل مسائل برآمده و حق را بر زبان آورد. این فرض كه غیبت دموكراسی، ریشه تمامی خشونت ها است و حضور آن درمان تمامی آن، واقعیتی غیرقابل انكار است كه بر همگان پوشیده نیست.
در حقیقت، خشونت در جامعه فلسطین، نتیجه هشتاد سالی است كه مردم این كشور، كنترل بر روی كشور خود را از دست داده اند . ثمره هشتاد سال تضییع حقوق فلسطینیان و گرفتن توانایی آنها در تعریف تاریخ و سیاست خود، دیدگاه مقابل این نظر، همان دیدگاهی است كه نتانیاهو - نخست وزیر اسبق اسرائیل - و برخی دیگر از مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص فلسطینیان دارند. دیدگاهی مبنی بر عدم به رسمیت شناختن حق فلسطینی ها و تنها برای شانه خالی كردن از مسئولیت و سپردن تمامی تقصیرها برگردن قربانیان این خشونت وضعیت فلسطینیان در سرزمین های اشغالی بسیار اسف بار است. فقر در سرتاسر این سرزمین بیداد می كند و میزان بیكاری جوانان در منطقه به ۸۰ درصد رسیده است. به تمامی این مشكلات رنجی را كه هر كدام از فلسطینیان روزانه هنگام بازرسی توسط نیروهای صهیونیستی تحمل می كنند، اضافه كنید. رنج وحشتناك دیدن سرزمین مادری شان در دستان متخاصمان. رنج نه تنها بریدن از تمامی دنیا بلكه بریدن از نزدیك ترین روستای همسایه. تمامی این مسائل به معنای از دست دادن كنترل بر منطقه است و نه به دلیل غیبت دموكراسی . دلیل اول به تنهایی برای رواج خشونت كافی است. تنها برای یك لحظه خود را جای مرد جوانی بگذارید كه در غزه زندگی می كند، مردی با هیچ شغل و درآمدی، مردی كه نمی تواند ازدواج كند و به فرزندانش، افتخار و سربلندی را هدیه كند. بسیاری از روان شناسان بر این عقیده اند كه عملیات های انتحاری و شهادت طلبانه در واقع عكس العمل روانی نسبت به تمامی جورها و ظلم هایی است كه در این سال ها بر آن ها وارد شده است. تمامی این بمب گذارها كه پیش از انجام عملیات های انتحاری خود را مرده تصور می كنند به دلیل عدم توانایی در به دست آوردن كنترل كشور و به رخ كشیدن قدرت خود ترجیح می دهند با مرگ خود این قدرت را به اثبات برسانند. افرادی كه ادعا می كنند می توانند با برقراری دموكراسی و اصلاحات در منطقه مانع از رواج خشونت شوند، درست همان قدر در اشتباهند كه افرادی كه سعی می كنند با افزایش خشونت، آن را مهار كنند. این كه فلسطینی ها استحقاق دموكراسی و اصلاحات را دارند، امری بسیار به حق و به جا است. اما برای اثبات این اصلاحات و پایداری دموكراسی، خشونت در منطقه نیز باید پایان یابد. این آزادی و فرصت های از دست رفته است كه باید مجددا احیا شود. فلسطینی ها باید احساس كنند كه تغییر و تحول در زندگی آن ها نیز میسر است. باید امیدوار باشند كه اقتصاد كشورشان نیز روزی رونق خود را به دست خواهد آورد.
حق با ابومازن است و همگان باید از او حمایت كنند. اگر جورج دبلیو بوش دوست دارد، رویایش در خصوص حیات فلسطین و اسرائیل به طور مستقل تحقق یابد باید كمك خود را از حد كمك های مالی جزئی به فلسطینیان بالاتر ببرد. اگر ایالات متحده می خواهد در برآورده ترین كردن نیاز فلسطینی ها به آزادی و دموكراسی نقش داشته باشد باید تمام تلاش خود را به كار گیرد تا بتواند خواهش اسرائیل را در قبال فلسطینی ها تغییر داده و امید را به فلسطینی ها بازگرداند. اقداماتی كه می تواند تصویر ایالات متحده در كشورهای خاورمیانه را به كلی تغییر دهد.
منبع : خبرگزاری آفتاب


همچنین مشاهده کنید