چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

شکست را باور کنید


شکست را باور کنید
اصلاح‌طلبان از هم اکنون سلامت انتخابات را هدف‌گذاری کرده‌اند. این رویه چیز جدیدی نیست هرگاه که آنان در انتخاباتی با شکست و عدم اقبال عمومی روبرو شدند سلامت انتخابات را زیر سوال بردند و به فرافکنی پرداختند. وزارت کشور دولت نهم که طی ۳ سال گذشته مجری چندین انتخابات بوده بیشترین حملات را شنیده و تهمت‌های بسیاری را شاهد بوده است. اگرچه حدود یکسال تا انتخابات ریاست جمهوری دهم باقی مانده و از آنجا که مجری این انتخابات دولت نهم است، جوسازی‌ها و تخریب‌ها آغاز شده و مقدمات مسموم سازی فضا را کلید زده‌اند. محسن میردامادی دبیر کل جبهه مشارکت در نشست فصلی روسای مناطق جبهه مشارکت، سلامت انتخابات آتی را دغدغه اصلاح‌طلبان دانسته و دولت نهم را که در برگزاری دو انتخابات اخیر سالم‌ترین انتخابات‌ها را برگزار کرده متهم به تخلف نموده است. او مدعی است در دو انتخابات گذشته که دولت نهم برگزار کرده بحث تخلف در انتخابات بسیار جدی بوده و اینکه شاید در بعضی از صندوق‌ها آرای اعلام شده با واقعیت کاملا متفاوت بوده است و همچنین نوع تخلفات در انتخابات‌های برگزار شده در دولت نهم هم تغییر کرده است.
میردامادی از این اتهام نتیجه‌گیری می‌کند که بهتر است اصلاح‌طلبان با یک کاندیدا وارد رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری شوند تا امکان تخلف دولت کاهش یابد. او مدعی می‌شود: “این مسئله‌ ما را به این نتیجه می‌رساند که اگر تعدد کاندیدا داشته باشیم و آرا به هم نزدیک شود امکان تاثیرگذاری‌ تخلفات در نتایج صندوق‌ها می‌تواند شرایط متفاوتی را برای کشور رقم بزند.” تمسک به این گونه روش‌ها برای رسیدن به وحدت یادآور همان نظریه‌ای است که می‌گوید، هدف وسیله را توجیه می‌کند. اصلاح‌طلبان یکی از شروط پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری را وحدت و توافق بر سر یک کاندیدا می‌دانند و لذا در رایزنی‌های انتخاباتی خود رسیدن به یک کاندیدای واحد (ترجیحا سیدمحمدخاتمی) را هدف‌گذاری کرده‌اند. اما ابزارهایی که برای این کار در نظر گرفته‌اند جالب است، تخریب دولت نهم و ترساندن سایر گروه‌های اصلاح‌طلب از اینکه اگر شما با کاندیداهای متعدد وارد شوید، تخلفات دولت و دستکاری آرای مردم توسط دولت اثر خود را می‌گذارد و اصلاح‌طلبان را بازنده معرفی می‌کند.
به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان علی‌رغم فرصتی که طی سه سال گذشته داشته‌اند نتوانستند از این فرصت بهره ببرند و به بازخوانی علل شکست و انزوای خود در عرصه سیاسی بپردازند. اینکه هنوز دبیرکل حزب مشارکت علل شکست اصلاح‌طلبان را، تخلفات مجریان انتخابات‌ها می‌داند، به خوبی نشان می‌دهد که هنوز اصلاح‌طلبان جرات پذیرش اشتباهات خود را ندارند و تصمیمی برای جبران آنها نگرفته‌اند. وجود تخلف در برگزاری انتخابات، ساده‌لوحانه‌ترین پاسخی است که می‌توان به علل شکست یک جریان سیاسی طی چندین انتخابات داد. پذیرش شکست، اولین گامی است که یک جریان یا حزب سیاسی می‌بایست پس از ناکامی در یک انتخابات بردارد و برای جبران کاستی‌ها و نقاط ضعف خود تلاش کند. شاید تداوم شکست اصلاح‌طلبان همین باشد که هنوز شکست را باور نکرده‌اند و به دنبال علتی بیرون از خود برای شکست‌هایشان هستند، غافل از اینکه علت در درون آنان است.
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید