یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

< ایرانِ> دیگری در <پاستور>!


< ایرانِ> دیگری در <پاستور>!
چـنـد روز قبل رئیس جمهور در مصاحبه‌ای عمومی، بر <بهتر شدن سرجمع وضعیت معیشت مردم> تاکید کرد. این سخنان بلافاصله واکنش‌های متعددی از سوی افراد وابسته به گرایش‌های مختلف سیاسی به دنبال داشت که نشان می‌داد بسیاری از افراد بدون توجه به انگیزه‌های جناحی، با این ادعا مخالف هستند. اظهارنظر چند تن از عناصر با نفوذ اقتصادی در مجلس هفتم – که همه آنها به جناح اصولگرایان تعلق دارند – نشان می‌داد گزارش‌های تقدیمی به رئیس جمهور در خصوص معیشت مردم، با آنچه توسط مردم و نمایندگان آنها احساس می‌شود تفاوت اصولی دارد. دقیقاً یک هفته بعد از آن اظهارات و این واکنش‌ها، مشاور رئیس جمهور مقاله‌ای منتشر کرد که شاه بیت آن، انتقاد از انکار کنندگان مافیا بود. در این مقاله، برای نخستین بار یک مسئول غیرعالیرتبه اما پرنفوذ در دولت نهم، ادعاهایی مطرح کرد که تاکنون هیچ کس در رده او به خود جراCت بیان چنین مطالبی را نمی‌داد. این مشاور رئیس جمهور گفته است: <واقعیت‌های پیش رو نشان می‌دهد مافیا در ایران با در اختیار داشتن یک شبکه به هم پیوسته رسانه‌ای و دسترسی به منابع مالی و همچنین جاخوش کردن در ارکان قدرت، بسیار قدرتمندانه و هوشمندانه عمل می‌کند و می‌تواند افکار و اذهان عمومی و خصوصی را در مسیر اهداف و منویات خود دستکاری کند.> در ادامه ادعای مشاور رئیس جمهور آمده است: <شبکه‌های انـحـصـاربـه حـدی قـدرتـمند هستند که حتی در مراجع تصمیم‌گیری و قانونگذاری نیز قدرت مانور دارند و قانون و مقررات را به نحوی که مطلوب آنها باشد به تصویب می‌رسانند>!
البته بر این ادعا و مطرح کننده آن اشکالات متعددی وارد است. نخستین ایراد آن است که به اعتراف همه اصولگرایان و تایید برخی نزدیکان رئیس جمهور، گفتمان حاکم بر مجلس هشتم، همان است که در مجلس هفتم نیز وجود داشته است. این در حالی است که نقش یک مشاور پرنفوذ رئیس جمهور در تنظیم لیست‌های انتخاباتی اصولگرایان برای مجلس هشتم، غیرقابل انکار است. اکنون می‌توان سوال کرد <آیا در مجلس هشتم نیز کماکان عناصر انحصار طلب مافیایی، می‌توانند قانون و مـقـررات را بـه نـحـوی کـه مطلوب آنها باشد، به تصویب بـرسـانند!؟> اگر اینچنین است آیا نویسنده مقاله ضد مافیا – مـشـاور رئـیـس جـمـهـور – مایل نیست به دنبال کشف نحوه مرتبط شدن گروهی از حامیان رئیس جمهور با کسانی باشد که در زمان تسلط آنها بر مجلس هفتم، قوانین <مافیا پسند> به تصویب رسید و اکنون نیز اکثریت مجلس هشتم را در اختیار گرفته‌اند؟ همچنین مشاور رئیس جمهور باید این ادعای رئیس جمهور را به یاد بیاورد که <حتی در امریکا، اگر انتخابات آزاد برگزار شود، انسان‌های آزاده، آگاه و انقلابی بر سر کار می‌آیند>! پس چگونه است که در انتخابات آزاد ایران، کسانی به مراکز قانونگذاری راه می‌یابند که خروجی عملکرد آنها، تصویب <قوانین مافیا پسند> است؟ مشاور رئیس جمهور، مافیای قدرتمند ایران را آنچنان پرنفوذ می‌داند که در وصف آن مـی‌گوید: <احمدی نژاد با صراحت اذعان کرده است که دولت به لحاظ تبلیغی حریف آن نمی‌شود.> این سخن نیز محل مناقشه بسیار است و می‌تواند این سوال را ایجاد کند که علیرغم تسلط رئیس جمهور بر فراگیرترین رسانه کشور و استفاده مستمر وی از این رسانه پرخرج، چرا سخن او نمی‌تواند بر تبلیغات مافیاغلبه کند؟ همچنین این مافیا کیست و چیست که قویتر از تشکل‌های جاسوسی امریکا و اسرائیل عمل می‌کند اما امکان معرفی آن وجود ندارد؟
ـ آیا اعلام این ادعاها هم زمان با انتشار بیانیه وزارت اطلاعات در خصوص کشف و انهدام شبکه جاسوسی مرتبط با امریکا و اسرائیل، باعث زیرسوال رفتن توانمندی‌های امنیتی کشور نمی‌شود؟ اما سوال مهم‌تر آن است که چرا سایر دستگاههای مسئول و مقامات عالیرتبه کشور، برای مقابله با این مافیا که در <ارکان قدرت> جاخوش کرده است، تحرکی از خود بروز نمی‌دهند؟ آیا اینگونه اتهام افکنی‌های گسترده و عام، مردم را نسبت به آینده کشور ناامید و <دشمنان مافیا ساز > را به موفقیت هر چه بیشتر در آینده، امیدوار نخواهد کرد؟
البته نگارنده خود را قانع کرده است که هم، آنچه توسط برخی گزارش‌ نویسان دولت نهم در خصوص بهتر شدن معیشت مردم به اطلاع رئیس جمهور رسیده است، مربوط به یک <ایران> دیگر است و هم ادعای<نفوذ و جاخوش کردن مـافـیـا در ارکـان قـدرت> و هم اتـهـام تـأثـیرپذیری مراکز قانونگذاری از انحصارطلبان مافیایی. این <ایران> دیگر که گزارش‌هایی در باره آن برای برخی دولتی‌ها در خیابان پاستور ارسال می‌شود همان ایرانی است که طرفداران سهم ۵۰ درصدی ایران واقعی در دریای خزر، دشمن آن هستند و در مقابل، آقای پوتین که در آخرین روز ریاست جمهوری، دستورالعمل ضد ایرانی صادر می‌کند <معمار روابط طلایی روسیه با آن> می‌باشد. ایران مورد نظر که به راحتی می‌توان ارکان قدرت آن را متهم ساخت، همان ایرانی است که بیانیه‌های طمع ورزانه سران شورای همکاری خلیج فارس در خصوص آن، بسیار مثبت است و هر کس به حضور مقام‌های ایرانی در نشست سران عرب اعتراض کند، تنگ نظر معرفی می‌شود و...
امـا در ایرانی که ما می‌شناسیم مردم در پشت سر رهبرخود، به موقع ‌، هم پاسخ پوتین بی‌اراده را خواهند داد و هم با یادآوری قهرمانی‌های خود در ۸ سال دفاع مقدس صادر کنندگان بیانیه‌های ضد ایرانی را پشیمان خواهند ساخت. ایران ما، همچنین به همه سیاستمداران خواهد آموخت که از انحصار طلبی واقعی و اتهام افکنی‌های خود خواهانه علیه سایر فعالان سیاسی در کشور – که البته ممکن است اشتباهاتی داشته باشند – خودداری کنند. ایران واقعی ، قدر زحمات مدیران را می‌داند و به خاطر اشتباهات بر آنها نهیب می‌زند. در این ایران ما، از زحمات رئیس جمهور فعلی همانقدر سپاسگزاری می‌شود که از تلاش‌های پیشینیان! و نهایتاً ایران ما به مسئولان دلسوز خود یادآوری خواهد کرد که قدری در اندیشه‌ها و ادعاهای اطرافیان خود تجدیدنظر کنند و اجازه ندهند ایران بعضی <پاستورنشینان دولتی > جزیره‌ای مستقل از سایر کسانی باشد که با گوشت و پوست خود مشکلات اقتصادی را لمس می‌کنند اما از تریبون‌های رسمی ، ادعای بهتر شدن وضعیت معیشت را می‌شنوند!
ـ اگر مشاوران رئیس جمهور همچنان بر دیدگاه خود در مورد مافیای پرنفوذ ایرانی اصرار دارند آفتاب یزد حاضر است برای جبران ضعف رسانه‌ای دولت در مقابله با آن ، بخشی از صفحات روزنامه را به انعکاس مستندات دولت نهم در خصوص این مافیا اختصاص دهد.
منبع : روزنامه آفتاب یزد