شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا
مدیر خوبی هستی؟
آنچه میخوانید، فهرستی از اصول مدیریت است که تمامی مدیران آنها را تایید میکنند، اما تنها مدیران موفق و خوب از آن پیروی میکنند.
● هر مدیر باید از آنچه در قلمرو او میگذرد، باخبر باشد.
این گفته به این معنا نیست که شما برای مطلع بودن از تمامی جزئیات کاری که به کارمندان خود سپردهاید، دست به هر کاری بزنید. مداخله شما هرگز نباید مانع اجرای کار شود. با این حال این واقعیت وجود دارد که هر قدر مدیر اطلاعات بیشتری داشته باشد، میتواند به شکل بهتری از اداره کار بربیاید.
● لزوماً نباید تمامی کارها را خودتان انجام دهید
حتی در صورتی که قادر باشید تمامی امور را به تنهایی پوشش دهید، باید مسئولیتها را بر عهده دیگران نیز بگذارید. البته متکی بودن بیش از حد به تنها یک نفر هم کار عاقلانهای نیست و از طرفی در حق دیگر کارکنان نیز اجحاف خواهد شد. رؤسا و مدیران باید کار خود را چنان سازماندهی کنند که اگر لازم باشد از محل دور شوند، از انجام بدون اشکال امور مطمئن باشند.
یکی از بهانههای بسیار رایج برای در دست گرفتن همه امور این است که مدیر میگوید کارمندان بسیار جوان، بیتجربهاند. ارتقا دادن دانش و توانایی کارکنان از وظایف مدیر است و با محول کردن مسئولیتهای مختلف، کارکنان با تدبیر و خلاق شده و میتوانند در هر مورد تصمیمگیریهای صحیحی انجام دهند.
● در کار خود اولویتها را رعایت کنید
از آنجایی که معمولاً برای انجام تمامی کارها زمان کافی وجود ندارد، بسیار مهم است که عادت کنید در ابتدا تنها بر روی امور مهم متمرکز شوید. امور مهم، کارهایی هستند که شما به طور مستقیم مسئول اجرای آنها هستید.
اگر در زمینه وظایف اصلی خود چندان مطمئن نیستید، هرچه زودتر پاسخ را پیدا کنید. امور مذکور باید در هنگام تقسیمبندی زمانی، در اولویت اجرایی اول قرار بگیرند و پس از آن شما میتوانید کارهایی که در درجه دوم اهمیت قرار دارند را به کارکنان خود واگذار کنید. یک قانون عمومی مفید این است که هرگز کاری که از عهده کارکنان یا بخش دیگری از اداره برمیآید را خودتان بر عهده نگیرید.
● عادت تبدیل کردن مسائل به ساده ترین شکل را ترویج کنید
بعضی از افراد علاقه وافری به گل آلود کردن آب دارند یا از آن دسته افرادی هستند که به دلیل وجود درختان نمیتوانند جنگل را ببینند. عادت جمعبندی، فشرده سازی، خلاصه و ساده کردن مسائل را در خود ایجاد کنید.
این نوع انضباط ذهنی و به عبارتی رفتن به سراغ «لپمطلب» یکی از با ارزشترین ویژگیهای یک مدیر موفق است.
● هنگام وقوع امور اضطراری هیجان زده نشوید
بسیاری از شرایط بحرانی آنقدر که در ابتدا به نظر میرسد بد نیستند، پس اصولاً موقعیتهای ناگوار را بیش از آنچه هست بزرگ نکنید. از ابتدا نشانههای بروز مشکل را ندیده نگیرید تا بعد غافلگیر نشوید. با این حال بیاموزید که بین موارد استثنایی و همهگیر تفاوت قائل شوید.
اتفاقات خطیر موجب واکنشهای آنی و پرخاشجویانه میشوند. اما نکته مهم این است که در ابتدا جویای حقایق باشید و بلافاصله پس از تهیه مدارک و شواهد کافی از منابع موثق، که به شما امکان تصمیمگیری منطقی میدهند، وارد عمل شوید.
● جلسات نباید بسیار بزرگ یا بسیار کوچک باشند
این که در جلسات بزرگ معمولاً موضوع اصلی در میان مخالفتها یا نظرهای نامربوط حاضران گم میشود، حقیقت دارد، اما اینکه چنین اتفاقی بیافتد یا خیر، کاملاً به تواناییهای ادارهکننده جلسه بستگی دارد.
برای مدیریت جلسات بزرگ و نگهداشتن گفتگو در مسیر مورد نظر، احتراز از پراکندهگویی و دور شدن از موضوع یا تکرار مباحث عنوان شده، به مهارت زیادی نیاز داریم.
نکته مهم در هر جلسه مواجه شدن با موضوع، حل کردن مسأله و پرداختن به مورد بعدی است. بسیاری از اوقات موضوعاتی وجود دارند که همه علاقمند به نادیده گرفتن یا به تعویق انداختن آنها هستند و یا میگذراند ماجرا «بالاخره یک جوری خودبخود حل شود». شکی نیست که در نهایت همه چیز به خودی خود سرانجامی پیدا خواهد کرد، اما چنین روشی حاکی از ضعف مدیریت است.
● عادت کنید تصمیماتی سریع و صریح بگیرید
این کار مشکلترین و مهمترین بخش کار مدیریت است. بعضی از مدیران حتی برای اتخاذ تصمیمات بسیار جزئی نیز دچار کشمکشی شدید میشوند زیرا هرگز بر ترس خود از اشتباه کردن فائق نشدهاند. در صورتی که اطلاعات اصلی و ضروری را در دست داشته باشید، تصمیمگیری سادهتر شده و دفعات بیشتری درست خواهد بود.
اینجاست که مطلع بودن از امور یا به دست آوردن حقایق مربوط به ماجرا اهمیت خود را آشکار میکنند. توانایی قضاوت صحیح، نیازمند اصول، سیاست و برقراری مقررات است. سعی در خوشحال نگهداشتن همه به جایی نمیرسد. هنگامی که همه طرفین حرف خود را زده و هرچه داشتند رو کردند، تصمیم نهایی و قطعی خود را اعلام کنید، حتی اگر با این کار کسانی را ناراحت کنید. در غیر این صورت همه ناراضی خواهند بود.
به نقل از روزنامه اطلاعات
منبع : وزارت آموزش و پرورش ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست