سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا


متن کامل مصوبات مورخ ۳۱/۰۴/۱۳۸۵ شورای مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص سیاست های کلی نظام برای مبارزه با مواد مخدر


متن کامل مصوبات مورخ ۳۱/۰۴/۱۳۸۵ شورای مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص سیاست های کلی نظام برای مبارزه با مواد مخدر
۱) مقابله فراگیر و قاطع علیه کلیه فعالیتها و اقدامات غیرقانونی مرتبط با مواد مخدر و روانگردان و پیش سازهای مرتبط با آنها از قبیل کشت، تولید،ورود،صدور،نگهداری و عرضه مواد.
۲) تقویت،توسعه،تجهیز و استفاده فراگیر از امکانات اطلاعاتی، نظامی،انتظامی و قضایی در شناسایی و تعقیب و انهدام شبکه ها و مقابله با عوامل اصلی داخلی و بین المللی مرتبط با مواد مخدر و انواع روانگردانها و پیش سازهای آنها.
۳) تقویت، تجهیز و توسعه یگانها و مکانیزه کردن سیستم های کنترلیو تمرکز اطلاعات به منظور کنترل مرزها و مبادی ورودی کشور و جلوگیری از اقدامات غیرقانونی مرتبط با مواد مخدر، روانگردان و پیش سازهای آنها و تقویت ساختار تخصصی مبارزه با مواد مخدر در نیروی انتظامی و سایر دستگاههای ذیربط.
۴) اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات و آسیب های ناشی از مواد مخدر و روانگردان با بهره گیری از امکانات دولتی و غیردولیت با تاکید بر تقویت باورهای دینی مردم و اقدامات فرهنگی، هنری، ورزشی، آموزشی و تبلیغاتی در محیط خانواده ، کار ، آموزش و تربیت و مراکز فرهنگی و عمومی.
۵) اتخاذ تدابیر مناسب جهت جرم انگاری مصرف مواد مخدر و روانگردان و پیش سازهای آنها جز درموارد علمی،پزشکی،صنعتی و برنامه های مصوب درمان و کاهش آسیب.
۶) ایجاد و گسترش امکانات عمومی تشخیص، درمان ، بازتوانی و اتخاذ تدابیر علمی جایگزین بطور موثر، جامع و فراگیر باهدف:
۶-۱) درمان و بازتونی مصرف کنندگان.
۶-۲) کاهش آسیب ها.
۶-۳) جلوگیری از تغییر الگوی مصرف از مواد کم خطر به مواد پرخطر.
۶-۴) قطع ارتباط میان مصرف کننده و قاچاقچیان.
۶-۵) اتخاذ تدابیر لازم برای زمینه سازی حمایت های اجتماعی پس از در مان مبتلایان به مواد مخدر و انواع روانگردان درزمینه اشتغال، اوقات فراغت، ارائه خدمات مشاوره و پزشکی و حمایت های حقوقی و اجتماعی برای افراد بازتوانی شده و خانواده های آنها و نیز فراهم نمودن امکانات خدمات درمانی و نیازهای حمایتی افراد مذکور.
۶-۶) اتخاذ تدابیر لازم برای زمینه سازی حمایت های اجتماعی پس از درمان مبتلایان به مواد مخدر و انواع روانگردان درزمینه اشتغال، اوقات فراغت، ارائه خدمات مشاوره و پزشکی و حمایت های حقوقی و اجتماعی برای افراد بازتوانی شده و خانواده های آنها و نیز فراهم نمودن امکانات خدمات در مانی و نیاز های حمایتی افراد مذکور.
۷) تقویت و ارتقاء دیپلماسی منطقه ای و بین المللی مرتبط با مواد مخدر و روانگردان با:
۷-)۱ هدفمند نمودن مناسبات.
۷-۲) اهتمام جدی در دفع تهدیدات و تبدیل آنها به فرصت ها.
۷-۳) مشارکت فعال در تصمیم سازی ها، تصمیم گیری ها و اقدامات مربوط.
۷-۴) بهره برداری از تجارب و امکانات فنی ، پشتیبانی و اقتصادی.
۷-۵) فراهم نمودن زمینه اقدام مشترک در جلوگیری از ترانزیت غیر قانونی مواد مخدر.
۸) اتخاذ تدابیر لازم برای حضور و مشارکت جدی آحاد مردم و خانواده ها و حمایت از تشکل های مردمی در زمینه های پیشگیری ، کاهش آسیب و درمان معتادان.
۹) توسعه مطالعات و پژوهش های بنیادی، کاربردی و توسعه ای در امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردان و پیشگیری و درمان معتادان باتکیه بر دانش روز دنیا و استفاده از ظرفیت های علمی و تخصصی ذیربط در کشور.
۱۰) ارتقاء و اصلاح ساختار نظام مدیریت مبارزه با مواد مخدر و روانگردان به منظور تحقق سیاست های کلی نظام و سرعت بخشیدن به فعالیت ها و هماهنگی در اتخاذ سیاستهای عملیاتی و کلیه اقدامات اجرایی و قضایی و حقوقی.
منبع : نشریه الکترونیک حقوق