سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

وضعیت میکروبی نوشابه‏ های غیر الکلی


وضعیت میکروبی نوشابه‏ های غیر الکلی
نوشابه ‏های غیر الکلی به نوشیدنیهایی اطلاق می‏شوند که فاقد الکل هستند و به دو گروه تقسیم می‏شوند: نوشیدنیهایی که دارای گاز کربنیک بوده و آنهایی که فاقد گاز کربنیک هستند. به طور کلی نوشابه‏های غیر الکلی حاوی ۸۶تا ۹۲درصد آب، ۷تا ۱۴درصد مواد شیرین کننده (غذایی) و در صورت وجود دی‏اکسیدکربن، اسید و مواد طعم دهنده می‏باشند. این نوشابه‏ها ممکن است دارای مواد دیگری مانند رنگهای طبیعی یا مصنوعی و مواد نگاهدارنده شیمیایی نیز باشند. نوشیدنیهایی که فاقد گاز کربنیک هستند ممکن است حاوی آب میوه و ویتامین Cباشند. وجود PHپایین در نوشابه‏های اسیدی مخصوصا آنهایی که دارای گاز کربنیک هستند امکان رشد و یا حتی بقای بیماریزاها، میکروارگانیزمهای شاخص و مزوفیلهای معمولی را ایجاد نمی‏کند.
گازکربنیک در نوشابه حل شده، تولید اسید} {P ۱ - Mesophile Pکربنیک می‏کند به این جهت بدون افزودن اسید دیگری PHپایین می‏آید. به علاوه گازکربنیک فشار اکسرژن را کاهش داده و در نتیجه رشد کپک و مخمر در این شرایط محدود می‏شود.اسیدهای خوراکی نظیر اسید سیتریک، مالیک و فسفریک نیز که دارای فعالیت ضد میکروبی اختصاصی هستند در نوشابه‏های غیر الکلی مورد استفاده قرار می‏گیرند. نوشابه‏های بدون گاز کربنیک معمولا قبل یا پس از بسته‏بندی پاستوریزه می‏شوند در حالیکه نوشابه‏هایی که حاوی گاز کربنیک می‏باشند تحت فرایند حرارتی قرار نمی‏گیرند
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید