جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
گزارش بان کی مون در خصوص نقض حقوق بشر اسرائیل در فلسطین
دبیر کل سازمان ملل ضمن دعوت از اسرائیل برای پایبندی به حقوق بشر این رژیم را به نابودی تمام شهرکهایی که از مارس ۲۰۰۱ احداث کرده، فرا خوانده است.
جرج بوش، رئیس جمهور آمریکا، در حالی ماههای آخر دوران ریاست جمهوری خود را سپری میکند که به گفته ریچارد هاس با سیاست های خود مجموعهای از بحران های داخلی و جهانی را چه برای آمریکا و چه برای دیگر کشورها به ارمغان آورده است.
بوش در پی انتقاداتی که از بیتوجهی دولت وی به خاورمیانه به عمل آمده بود، در طی یک سال اخیر تلاش نمودهاست تا با حضورپررنگ در حل مناقشه اسرائیل – فلسطین از حجم انتقادات بر علیه سیاست های خاورمیانه ای خود بکاهد.
بر این اساس بود که رایس با سفر به خاورمیانه و دیدار با محمود عباس و ایهود اولمرت تلاش نمود تا سرعت بیشتری به امکان حل و فصل بحران میان فلسطین و اسرائیل ببخشد. تشکیل کنفرانس پائیزی آناپولیس را در همین راستا می بایست ارزیابی نمود.
کنفرانسی که در قبال پذیرش دولت خود گردان برای تن دادن به صلح، از اسرائیل درخواست شد با کاهش شهرک سازی خود در بیتالمقدس شرقی زمینه تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل را فراهم آورد. همزمان با این کنفرانس، اظهار نظرهای گوناگونی درباره اجلاس آناپولیس مطرح گردید.
برخی در داخل آمریکا و اسرائیل به ستایش از چنین ایده ای پرداختند و آن را گامی جهت برقراری آرامش در خاورمیانه توصیف نمودند و گروهی دیگر از صاحبنظران براین عقیده پای فشردند که اسرائیل به تعهدات خود پایبند نخواهد ماند و دولت بوش عملاً در این زمینه کاری از پیش نخواهد برد.
گذشت یک سال از تشکیل کنفرانس آناپولیس بر دیدگاه گروه دوم (واقع بینان) صحه گذاشت و ماهیت واقعی رژیم اسرائیل را مشخص ساخت. گسترش دامنه فعالیت های اسرائیل، سرانجام بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل، را بر آن داشت تا شهرکسازی و کشتار مردم بی دفاع فلسطین و بستن گذرگاه های ارتباطی غزه را نقض حقوق بشر خواند.
گذشته از موارد فوق الذکر بخش هایی از تخلفات رژیم اسرائیل که در گزارش بان کی مون برجسته گردیده است را می توان به شرح ذیل دانست:
- ساخت منازل جدید در ۵ ماه نخست سال۲۰۰۸ دو چندان شده است، که موجب نابودی بسیاری از منازل فلسطینیها شده است. در حالیکه در سال گذشته(۲۰۰۷) ۲۴۰منزل جدید برای یهودیان ساخته شده بود، در سال ۲۰۰۸، ۴۳۳ منزل برای آنها احداث شده است.
-۳۳٪ شهرکها در اراضی متعلق به فلسطینیها ساخته شده است.
- تحریم نوار غزه یک میلیون و نیم فلسطینی را در بند زندانی قرار داده است که هر روز وضعیت اجتماعی و اقتصاد ی آنها را بدتر سازد.
- بیش از ۲۰۰ آمبولانس به خاطر وجود ایستهای بازرسی با تأخیر وارد نوار غزه شدند، یا اصلاً وارد نشدند که این یعنی نقض رفتآمد فلسطینیها.
- احداث دیوار حایل موجب زیر پا گذاشتن برخی حقوق فلسطینیها از جمله حق بهرهمندی آنها از آموزش شده است. چنین مشکلاتی باعث گردیده است تا بسیاری از دانشآموزان فلسطینی ترک تحصیل کنند.
بر این اساس، دبیر کل سازمان ملل ضمن دعوت از اسرائیل برای پایبندی به حقوق بشر این رژیم را به نابودی تمام شهرکهایی که از مارس ۲۰۰۱ احداث کرده، فرا خوانده است. بان کیمون معتقد است که اسرائیلیها باید به خشونت شهرکنشینان علیه فلسطینیها پایان دهند و قطعنامهها و توصیههای شورای امنیت و دادگاه لاهه را اجرا کنند و به معاهدات حقوق بشر عمل نمایند.
اقدام اسرائیل به ادامه شهرکسازی و عدم توجه به مبانی اولیه رعایت حقوق بشر در فلسطین واکنش تمامی محافل سیاسی و دیگر دولتها را نیز به همراه داشته است. اقدامات غیر قانونی اخیر اسرائیل در دو بُعد قابل بررسی میباشد.
۱) عدم رعایت تعهدات حقوق بشری و نقض حقوق فلسطینی ها:
اسرائیل میبایستی به این نکته واقف باشد که احترام به حقوق اولیه و اساسی انسانها که مشتمل بر حق حیات، امنیت، حق سواد، حق بهداشت، حق آزادی و... است، را نمیتوان به دلایل سیاسی – امنیتی نادیده گرفت. بدین لحاظ به نظر میرسد محافل سیاسی، نهادهای حقوق بشری و دولتهای جهان باید هرگونه محافظه کاری را کنار گذاشته و با گسترده ساختن دامنه اعتراضات پایان دادن به این گونه رفتار های غیر انسانی و غیر اخلاقی را خواستار شوند.
۲) عدم پایبندی رژیم اسرائیل به توافقات چند جانبه خود:
اگرچه اجلاس آناپولیس بدون حضور نماینده واقعی دولت فلسطین(اسماعیل هنیه) و تنها با مشارکت دولت های عرب منطقه تشکیل گردید، اما به آن دسته از دولت هایی که با حضور خویش بر ماهیت غیر قانونی این رژیم صحه گذاشتند اثبات نمود که اسرائیل خود را به هیچ موافقت نامه یا تعهدی پایبند نمی داند.
لذا نباید سراب مذاکرات صلح خاورمیانه که به همت دولت بوش برای اثبات خوش خدمتی به رژیم اسرائیل برگزار می گردد دل بست. دولت بوش که اکنون در ماه های اخیر ریاست جمهوری به سر می برد. بسیار امیدوار است تا با برگزاری این مذاکرات پوششی بر ۸ سال شکست سیاست های خود گذارد. برگزاری نشست گفتگوی ادیان در نیویورک آخرین پرده نمایش این دولت برای مشروعیت بخشیدن به رژیم اسرائیل بود.
در پایان باید خاطر نشان کرد که تنها راه برقراری آرامش در منطقه خاورمیانه احقاق حقوق ملت فلسطین، خروج اسرائیل از سرزمین های اشغالی، آزادی اسرای فلسطینی و برگزاری رفراندوم در این سرزمین است تا مردم ساکن این منطقه خود در باره آینده خویش تصمیم بگیرند، نه دولت هایی که چشم بر مظلومیت های فلسطین بسته اند.
منبع : امید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست