دوشنبه, ۱۹ آذر, ۱۴۰۳ / 9 December, 2024
مجله ویستا

فان باستن راه رینوس میشل را می رود


فان باستن راه رینوس میشل را می رود
▪ هلند _ صربستان
▪ مكان: لایپزیك، ورزشگاه Zentralstadion
▪ داور: ماركوس مرك (آلمان)
● تركیب احتمالی صربستان
دراگوسلاو یرویچ، ایگور دولجاج، گوران گاورانچیچ، ملادن كرستاجیچ، ایویكا دراگوتینوویچ، آلبرت ناج، دژان استانكوویچ، اونین كورومان، پردراك جورجه ویچ، ماتیا كژمان، ساوو میلوشویچ
مربی: ایلیا پتكوویچ
● تركیب احتمالی هلند
ادوین فن درسار، جان هیتینگا، آندره اویجر، یوریس ماتیجسن، جیووانی فن برونكهورست، مارك فن بومل، وسلی اسنایدر، فیلیپ كوكو، روبین فن پرسی، رود فن نیستلروی، آرین روبن
مربی: ماركو فن باستن
● نكات جالب در مورد صربستان
ساوو میلوشویچ با ۹۷ بازی ملی ركورددار بازی در تیم ملی كشورش است. میلوشویچ اگر در جام جهانی سه گل بزند به ركورد استپان بوبك بهترین گلزن تاریخ تیم ملی یوگسلاوی دست خواهد یافت. بوبك بین سال های ۱۹۴۶ تا ،۱۹۸۶ ۳۸ گل برای تیم ملی یوگسلاوی زد.
- دژان استانكوویچ و ساوو میلوشویچ تنها بازیكنان فعلی تیم ملی صربستان هستند كه در جام ۹۸ با پیراهن یوگسلاوی به میدان رفتند.
- نیكولا زیگیچ مهاجم ۰۲/۲ متری صربستان به همراه كالاچ دروازه بان استرالیا و یان كولر مهاجم جمهوری چك بلندقدترین بازیكنان جام هستند.
● نكات جالب در مورد هلند
ادوین فن درسار و فیلیپ كوكو در جام جهانی ۹۸ در بازی هلند مقابل یوگسلاوی حضور داشتند.
فن درسار دروازه بان هلند تاكنون ۱۰۹ بازی ملی انجام داده و تنها سه بازی با ركورد فرانك دی بوئر فاصله دارد. فن درسار همچنین تنها بازیكن هلند بود كه در تمام دوازده بازی كشورش در مرحله مقدماتی حضور داشت.
ماركو فن باستن با ۴۱ سال سن جوان ترین مربی جام جهانی است.
ترتیب دادن یك قرار ملاقات ساده و گفت وگو با رود گولیت این روزها از دیدار با یك مقام ارشد سیاسی دشوارتر شده است. مفسر شبكه ITV این روزها هدایت یك گروه زبده از كارشناسان و خبرنگاران را به عهده گرفته است تا پوشش رقابت های جام جهانی را به بهترین شكل انجام دهند. او به سرعت راهی دوسلدورف شد تا ترتیب كارها را بدهد قبل از این سفر بالاخره تسلیم خبرنگار ایندپیندنت شد تا دقایقی را از طریق تلفن و در خانه اش در آمستردام درباره شانس های كشورش برای فتح جام و سایر مسائل رقابت ها صحبت كند. دومین نسل طلایی فوتبال هلند كه پس از درخشش یوهان كرایف و همقطارانش در دهه هفتاد توانستند در اروپا خودی نشان دهند حول محور او، ماركو فان باستن و فرانك رایكارد می گشت و اوج آن به قهرمانی سال ۸۸ در اروپا بازمی گشت. پس از آن شرایط سه تفنگدار كاملاً متفاوت شد. هر سه حضور روی نیمكت های داغ مربیگری را پس از آویختن كفش ها انتخاب كردند اما تنها گولیت بود كه نتوانست در این عرصه اعتباری برای خود كسب كند. فان باستن هم اكنون مسئولیت سنگین هدایت نارنجی ها را در جام جهانی به عهده دارد. رایكارد با حضور بی نظیرش در بارسلونا به یك مارك معتبر مربیگری در فوتبال دنیا تبدیل شد اما بالاترین تجارب گولیت به دو حضور ناموفق در فوتبال جزیره، خلاصه شد. در چلسی پس از اینكه درخواست دستمزد نجومی ۲ میلیون پوند در سال را كرد به راحتی كنار گذاشته شد و در نیوكاسل تسلیم اعتبار و نفوذ آلن شیرر بین هواداران تیم شد و كنار رفت و اكنون مدت ها است حضور در شبكه های تلویزیونی را ترجیح می دهد. كاپیتان سال های نه چندان دور هلند اكنون به عنوان یك تحلیلگر حضور سومین نسل موفق فوتبال هلند را بررسی می كند. پیش بینی او موفقیت مجموعه تحت هدایت فان باستن است؛ هر چند این نظریه را خیلی محتاطانه بیان می كند...
● پیشرفت بی نظیر هلند
فان باستن تیمی بسیار جوان را هدایت می كند، تا چه اندازه می توان برای آنها شانس قائل شد؟ «اعتقاد دارم می توانیم به طلسم ناكامی ها پایان دهیم. البته فراموش نكنیم نام رقابت ها جام جهانی است. هیچ تیمی از پیش برنده یا بازنده نیست. به دلایل مختلفی نمی توانم اسم یك تیم را به عنوان مدعی اول ببرم. همه می گویند برزیل، آن هم به دلیل كیفیت فنی و انفرادی بازیكنان این تیم است اما من چندان به این تیم اطمینان ندارم. در فوتبال امروز حتی شكست دادن تیم های ضعیف هم مشكل شده است... به ساحل عاج و ژاپن نگاه كنید... تیم های بسیار خوبی هستند و می توانند شگفتی ساز شوند بنابراین بسیاری از تیم ها شانس قهرمانی دارند و قطعاً یكی از آنها هلند است. تیم به هماهنگی و هارمونی خوبی رسیده است اما به نظرم هنوز به طور كامل از پتانسیل بازیكنان حاضر استفاده نمی شود. در انگلیس پیتر كراچ بازیكنی است كه به دلیل شرایط ویژه فیزیكی اش قابلیت های خاصی دارد و اگرچه عمدتاً بازی چشمگیری نشان نمی دهد اما در چارچوب تاكتیك های اریكسون اگر به وجودش نیاز باشد به خوبی جواب می دهد. در هلند می توان از یان ونه گور به همین شكل استفاده كرد... البته خب می پذیرم نقاط قوت فراوانی هم در این تیم می بینم...»
با وجود نام هایی مثل فان نیستلروی، روبن، فان پرسی، درك كویت و... همه نسبت به قابلیت بالای هلند ایمان دارند. ضمن اینكه اخیراً جوانان هم بسیار امیدبخش ظاهر شده اند. گولیت هم با تایید این موضوع آینده فوتبال این كشور را بسیار درخشان توصیف می كند. «تا چند سال آینده هلند به یك قدرت برتر در فوتبال اروپا و جهان تبدیل خواهدشد. همین هفته قبل تیم جوانان قهرمانی اروپا را به دست آورد، نوجوانان زیر هفده سال به نیمه نهایی رسیدند و تیم جوانان زیر نوزده سال تنها در ضربات پنالتی مغلوب شدند. همه اینها نشانه های روشنی از پیشرفت بسیار زیاد فوتبال هلند است اما در تیم ملی... در مقایسه با بازیكنانی كه مثلاً برزیل یا انگلیس دارند ستاره واقعی در اختیار نداریم. این موضوع از یك طرف منفی است و از سوی دیگر یك نكته مثبت. كار گروهی تیم در حد ایده آلی است اما گاهی اوقات در تقابل با تیم هایی كه قادرند شرایط تاكتیكی را به سود خود تغییر دهند نیاز به مهارت های فردی است و ممكن است در این شرایط دچار مشكل شویم. در خط حمله از این نظر وضعیت خوبی داریم اما لازم است در بین هافبك ها و مدافعان هم بازیكن تكنیكی داشته باشیم كه در اینجا ایده آل نیستیم. اما گاهی اوقات یك بازیكن كه حساب زیادی روی او نمی شود به طرزی شگفت انگیز می درخشد. شاید از این نظر با خوش شانسی مواجه شویم.»
● راز مربیان
گولیت هیچ گاه نتوانست یك هلندی موفق در زمینه مربیگری باشد. از این بابت حسرت نمی خورد و از همكاران بدترش در این زمینه به خوبی یاد می كند. «در عرصه مربیگری لحظات خوبی را سپری كردم و هیچ وقت احساس تاسف نمی كنم شاید سرنوشت این بود تا این سطح بالا بیایم. فان باستن عالی كار كرده است. تیم را بدون كوچكترین مشكلی راهی جام جهانی كرد و مهم تر از آن توانست یك روحیه شاداب و بسیار خوب را به تیم تزریق كند. او و فلسفه اش در فوتبال را به خوبی می شناسم. تا قبل از ورود فان باستن همیشه مشكلات حاشیه ای بسیار زیادی در اردوهای این تیم وجود داشت كه فان باستن به خوبی از عهده جمع كردن آنها بر آمد. (گولیت اشاره نمی كند كه خودش همیشه یك پای ثابت این حواشی بوده است. در جام جهانی ۹۴ گردش های شبانه و بی اجازه او شهره خاص و عام شده بود!) او یك روانشناس بسیار حرفه ای است. درست مثل رینوس میشل قبل از فینال یورو ۸۸ اجازه داد بازیكنان به تئاتر و كنسرت بروند. او همه را به خوبی می شناخت. هتل بسیار عالی بود، روابط صمیمانه اما قولی مشترك بین همه بازیكنان وجود داشت كه ممكن بود دردسرساز شود. او قبل از فینال فقط قصد داشت تیم را از نظر روحی آماده كند و موفق هم شد. فان باستن هم چنین متدی دارد و می تواند در جام جهانی موفق شود.»
● پیش بینی های شخصی
گولیت هنوز تعلق خاطر فراوانی به انگلیس دارد. «اگر یك انگلیسی بودم به داشتن چنین تیم ملی ای افتخار می كردم. هواداران این تیم می توانند به قهرمانی بسیار امیدوار باشند. آنها بازیكنان بزرگ و آماده ای در اختیار دارند و قطعاً پتانسیل بالایی برای قهرمانی دارند.» چه كسی عنوان بهترین بازیكن را به دست می آورد؟ خب... سئوال سختی است همه چیز ممكن است رخ دهد. برخی ممكن است مصدوم شوند و بعضی دیگر از ستارگان شاید از فرم ایده آل فاصله بگیرند. اما دیدن رونالدینیو، شوچنكو و وین رونی را توصیه می كنم و البته لیونل مسی؛ به شرطی كه دو نام آخر در شرایط كاملاً ایده آل باشند می توان از دیدن بازی های آنها لذت برد. اگر جای سپ بلاتر بودم مهمترین تغییری كه در حاشیه جام جهانی انجام می دادم سروسامان دادن به وضعیت بلیت فروشی بود. در هلند بسیاری از این وضعیت شكایت دارند. هواداران با مبالغ هنگفتی بلیت می خرند اما گاهی اوقات به موقع به دستشان نمی رسد و ناچار می شوند از طریق واسطه ها آن را به چندبرابر قیمت بخرند. شاید كمی مضحك باشد اما به هر حال این هم برای خودش مشكلی است!
منبع: ایندیپندنت
منبع : روزنامه شرق