پنجشنبه, ۱۵ آذر, ۱۴۰۳ / 5 December, 2024
مجله ویستا
رویکرد به شعر در میان طلاب جوان
ادبیات همواره یکی از علائق و دلمشغولیهای مهم حوزویان در طول تاریخ بوده است و اگر نگاهی به تاریخ ادبیات این مرز و بوم بیندازیم، آشکارا در خواهیم یافت بزرگان این رشته به نوعی برآمده از حوزههای اندیشه دینی بودهاند.
به عبارتی بیشتر شاعران بزرگ، عالمان، متفکران و اندیشمندان علوم دینی بودهاند؛ فردوسی حکیم، حافظ آسمانی و شیخ الشعرا سعدی یا مولانای عارف، نظامی سخندان و عطار شیدا، همگی از دل حوزههای دینی برآمدهاند. به بیان دیگر تقریبا تمام شاعران بزرگ و مطرح پارسیگوی پیش از شاعر و نویسنده بودن، فقیه، مفسر، محدت و متخلق به اخلاق بودهاند.
در همین عصر حاضر نیز با وجود تخصصی شدن برخی رشتهها در دانشگاه و جدا شدن آنها از علوم قدیمه، برخی چهرههای شاخص و سرشناس ادبیات ردپایی در حوزههای علمیه دارند؛ بزرگانی چون استاد شفیعی کدکنی، استاد سید جعفر شهیدی، استاد جلیل تجلیل، دکتر علی موسوی گرمارودی و دکتر علیرضا قزوه و بسیاری از دیگر عزیزان ارجمند آغاز مطالعات جدی و تحصیلشان در حوزههای علمیه و با فراگرفتن علوم دینی همراه بوده است.
از سوی دیگر نقش ادبیات و خاصه شعر در تبلیغ و ترویج علوم دینی نیز انکار نشدنی نیست گاهی یک بیت شعر در انسان چنان تاثیری میگذارد که هزار ساعت سخنرانی هم نمیتواند آن نفوذ و تاثیر را برآورده کند. کافی است در این رابطه به جایگاه شاعران نزد پیامبران و ائمه دقت کنیم. شعر زبان معجزه است و عالمی که از گنجینه ادبیات بهره میگیرد، قطعا محبوبتر و سخنانش تاثیرگذارتر خواهد بود.
امروز نیز به لطف خداوند نسلی جوان از طلبهها در حوزههای علمیه مشغول تحصیل هستند که توجه ویژهای به فعالیتهای علمی، ادبی و هنری دارند و با توجه به استعداد و خلاقیتی که در این زمینه وجود دارد و همچنین عنایت به این نکته که دسترسی آنها و اشرافشان به منابع غنی دینی و متون کهن اسلامی و ایرانی در مقایسه با دیگر جوانان وسیعتر و عمیقتر است، قطعا این طلبههای جوان در زمینه ادبیات آیینی میتوانند فضاهای اصیل و در عین حال جدیدی را کشف و تجربه کنند و در کالبد ادبیات آیینی معاصر، روح و جانی دیگرگون بدمند.
در ارتباط با کارکردهای جشنوارههایی مانند «هنر آسمانی» که ویژه فضلا و طلاب کشور برگزار میشود نیز به نظر میرسد حداقل تاثیر و کارکردی که خواهند داشت این است که میتوانند تواناییها و پتانسیل بالقوهای که وجود دارد را بالفعل کنند و همچنین نزدیکی و آشنایی افراد با یکدیگر را فراهم نمایند.
در پایان امید میرود با عنایت به توجه و تلاشی که دبیرخانه جشنواره «هنر آسمانی» در جهت رشد و اعتلای هنر و ادبیات دینی به کار گرفته است، روز به روز فضای ادبیات حوزه به جایگاه ارزشمند خویش نزدیکتر شود و گامهای موثر دیگری را همچون گذشته در این مسیر مقدس بردارد.
حجتالاسلام روشن سلیمانی
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست